Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΩΝ 24-25-09-2011




Μέσα στον γενικό χαμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο τα φιλικά παιχνίδια που έγιναν το Σ.Κ  στην Ξάνθη φαντάζουν σαν όαση.
Μια πρωτοβουλία των δύο ακαδημιών της πόλης που άφησαν το διακριτικό περιθώριο να κανονίσω τις αναμετρήσεις που σαν αποτελέσμα σίγουρα είναι θετικό.
Επτά ομάδες έδωσαν το παρών και προσπάθησαν να δείξουν  ότι τα μπάσκετ παίζεται μέσα στα παρκέ και όχι σε σκοτεινά γραφεία και με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.



1η Ημέρα
Ασπίδα -ΑστέραςΤο πρώτο φιλικό λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα για τον Αστέρα σε αντίθεση με την Ασπίδα που είχε την ευκαιρία να παίξει φιλικά με την άλλη ακαδημία της πόλης μας.Είναι περίεργο σε μια πόλη σαν την Καβάλα που έχει ουκ ολίγες ακαδημίες ( με έλλειψη γηπέδων από την άλλη) να μην γίνονται πολλά φιλικά.
Και μόνο από το ότι δεν είχε φιλικά στα πόδια του ο Αστέρας ήταν σαφέστατα μερικά κλικ πιο αδύναμος από την Ασπίδα.
Αλλά στα φιλικά παιχνίδια σημασία έχει πρώτα η χαρά του παιχνιδιού και το απόλαυσαν τα παιδιά και των δύο ομάδων.



















Αρίωνας-Πάνθηρες.




Οι μικροί του Αρίωνα αντιμετώπισαν την πιο δυνατή ομάδα ή καλύτερα την ομάδα που παίζει πολύ δυνατά. Πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο προσωπικές επαφές είναι στην φιλοσοφία των Πανθήρων.
Έγινε δυνατό παιχνίδι  και κρίθηκε στο τέλος με μικρή διαφορά.Νικητές οι Πάνθηρες.


2η  Ημέρα.
10,00πμ
Από το πρωί ξεκίνησαν τα παιχνίδια σε τρία γήπεδα.


ΑΕΚ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ.
Τα βρήκαν σκούρα οι παίκτες της ΑΕΚ που δεν συνήθισαν να παίζουν με σκληρούς αντιπάλους.


Ανώφελα δυνατό παιχνίδι το χαρακτήρισε ο Μ.Δαφτσής προπονητής της ΑΕΚ .







 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΣΠΙΔΑ 2001


Το παιχνίδι έγινε στο "Φ.Α" κάτι που ικανοποίησε για μια ακόμη φορά τον Μ.Ξανθίδη που εξέφρασε τα παράπονα του για την παντελή απουσία γηπέδων στην Αλεξ/λη χαρακτηρίζοντας προνομιούχους τους Ξανθιώτες.Με τον αέρα του νικητή στο τοπικό ντέρμπι (κύπελλο) .
Λίγο το ότι ξεκίνησαν πρωί λίγο το μούδιασμα μέχρι να βρούνε ρυθμό οι παίκτες της Ολυμπιάδας οι πιο ετοιμοπόλεμοι της Ασπίδας είχαν πάρει κεφάλι.

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ.
Διαφορετικός παρουσιάσθηκε σε αυτό το παιχνίδι ο Αστέρας και κέρδισε τον Αρίωνα.
 Έχουν να λένε οι άνθρωποι του Αστέρα για την φιλοξενία του Αρίωνα αλλά και για την επαγγελματικού επιπέδου διαιτησία των ανθρώπων του κο Αρβανιτίδη και Ηλιόπουλου.






 12,30μμ
Κακή συνεννόηση   και δεν μπόρεσε να δώσει το παρών η ομάδα της Χρυσούπολης.
Αποτέλεσμα να αλλάξει το πρόγραμμα και αντί της Χρυσούπολης η Ασπίδα ΑΠΣ να αγωνισθεί με την ΑΕΚ ένα παιχνίδι που θα γινόταν στις 4,00μμ να γίνει πιο νωρίς.
Ευκαιρία για την ΑΕΚ να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει έναν πιο βατό αντίπαλο και μεγάλη ευκαιρία για την 2η παιδική ομάδα της Ασπίδας να πάρει μια πρόγευση από αγώνες δυνατούς.
Κέρδισε η ΑΕΚ όπως αναμενόταν κάτι που δεν ικανοποίησε τον Μ.Δαφτσή γιατί η απόδοση των παικτών του δεν ήταν ανάλογη του παιχνιδιού. Αντίθετα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν ο Π.Πεχλιβανίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Τους αφήσαμε να παίξουν στο "Φ.Αμοιρίδης" για να τους πικάρουμε πιο πολύ.
Καμιά από τις δύο ομάδες δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει σε τέτοιο γήπεδο ..........Τι καλύτερο  από αυτό.....

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες .Η Ολυμπιάδα είχε την ευκαιρία να δει τα όποια λάθη είχε κάνει στο προηγούμενο παιχνίδι και ο Αστέρας ερχόταν με άλλο αέρα μετά την νίκη του επί του Αρίωνα κάτι που ήταν εμφανές από μακρυά τόσο στο προπονητή της όσο και στους συνοδούς της ομάδας.Να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας που σε χρόνο μηδέν έμαθε να χειρίζεται χρονόμετρα και πίνακες .Όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον coach Νεδήμ γιατί έτρεξε να βοηθήσει εκτελώντας χρέη προπονητή...Με τέτοιο επίπεδο συνεργασίας όλα μόνο καλά μπορούν να πάνε.


ΑΣΠΙΔΑ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ.
Όταν ρωτούσα ποιούς αντιπάλους θα θέλατε στο τουρνουά ο καλός φίλος Ν.Καλφόπουλος είχε ζητήσει να παίξει με την Ασπίδα 2001.
Και εγένετο παιχνίδι με πολύ δύναμη ίσως υπερβολική και αχρείαστη σε φιλικά παιχνίδια.
Πολύ τρέξιμο πολύ πάθος και όποιος αντέξει.
Νικήτρια η Ασπίδα .



Θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο το τουρνουά με καλύτερη οργάνωση .
Οι λόγοι που εμπόδιζαν να γίνει κάτι τέτοιο πρώτον το οικονομικό που το μετράνε πολύ πια οι ακαδημίες.Δεύτερον οι αποστάσεις που έπρεπε να διανύσουν οι ομάδες .
Τρίτον την πρώτη ημέρα στο ΔΑΚ είχε αγώνα κυπέλλου με αποτέλεσμα να περιορίσει τις επιλογές.Θα ήταν σίγουρα καλύτερο να γινόταν μια μοιρασιά στις δύο ημέρες όπως και να είχαν την δυνατότητα οι ομάδες να έδιναν ένα παιχνίδι το πρωί  να μεσολαβούσε διάλειμμα για φαγητό και επόμενο παιχνίδι το απόγευμα. Είναι όμως και μαθητές οι παίκτες και έχουν την πίεση από τους γονείς για έγκαιρη επιστροφή. Τέλος πάντων και με αυτές τις δυσκολίες έγιναν αρκετά παιχνίδια το χάρηκαν οι μικροί παίκτες και αυτό έχει σημασία.
Σκορ και άλλα δεν μπαίνουν γιατί φιλικά ήταν σε διαφορετικό επίπεδο προετοιμασίας ήταν οι ομάδες και σίγουρα τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τέλος αξίζει ειδική μνεία στον Γ.Βλαχόπουλο που έτρεξε πρωί πρωί  την Κυριακή αντί να είναι άνετος και να πίνει τον καφέ του να κάνει χρέη γραμματεία κλπ.

Καλό πρωτάθλημα σε όλες τις ομάδες .
Το μπάσκετ είναι τα παιδιά που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο ............


3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή προσπάθεια. Συγχαρητηρια σε οσους το οργανωσαν αλλα και σε οσους συμμετειχαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ena megalo euxaristo gia tin filixenia kai ena megalo signomi gia pithana lathi sta xronometra kai ston pinaka (STELIOS SAROGLOU)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή προσπάθεια πραγματικά . Όταν υπάρχει καλό επίπεδο συνεργασίας όλα γίνονται. Φυσικά θα μπορούσε να έχει ακόμη καλύτερο επίπεδο και περισσότερες συμμετοχές αλλά τα έξοδα είναι πολλά.
    Αγαπητέ Στυλιανέ κάνουμε τα στραβά μάτια για τα τραγικά λάθη της γραμματείας. Δεν μπορεί ενώ σας έχουμε κάνει εντατικά μαθήματα 15 λεπτών να μην μπορείτε να χειριστείται τα χρονόμετρα τουλάχιστον σε επίπεδο ευρωλίγκας.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ελπίζω να το απόλαυσαν οι παίκτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή