Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ και ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Σε ΄όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχα εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια τόσο για την δεύτερη ομάδα που κατέβασε η ΑΣΠΙΔΑ ως ΑΣΠΙΔΑ 2001 δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες αλλά και στις άλλες δύο ακαδημίες Α.Σ-ΑΘΛΟΣ για τα τμήματα  που κατάβασαν με παιδιά μικρής ηλικίας.
  Θετικό το ισοζύγιο κατα την γνώμη μου πρέπει να είναι τελικά.
Τώρα τον Μάρτιο είναι να γίνει και το πρωτάθλημα παμπαίδων  αλλά τόσο η όλη διεξαγωγή όσο και οι περιορισμοί που θέλουν να επιβάλουν ή μάλλον να επιβάλει  αν δεν κάνω λάθος στο όνομα ο κος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ δεν θα βοηθήσουν καθόλου μα καθόλου.
Ας πάρουμε από την αρχή τα γεγονότα.
Δεν πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις πρωτάθλημα ίδιο με το προηγούμενο με δύο φάσεις τελικό κλπ.Θα μαζευτούνε στην καλύτερη περίπτωση  4-5 Ακαδημίες από Ξάνθη-Κομοτηνή άντε και Χρυσούπολη για να έχει και το κερασάκι στην τούρτα και αυτό είναι τίποτα πιο πέρα ο νικητής δεν θα παίξει με τον νικητή των άλλων ομίλων ΣΕΡΡΕΣ-ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ και ΕΒΡΟΥ. Χρειάζεται να το διοργανώσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ αφού μπορούν να το κάνουν καλύτερα οι Ακαδημίες κύριοι της Ένωσης????.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι περιορισμοί που πάνε να μπουν και είναι η μη συμμετοχή όσων παιδιών έπαιξαν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο στο παιδικό πρωτάθλημα?????????.
Δεν ήξερα πως η Ξάνθη η γειτονική Κομοτηνή έχει τεράστιο δυναμικό και αριθμό παιδιών στις Ακαδημίες τους?
Δεν  ήξερα αλλά το ξέρουν καλύτερα αυτοί  πως η Ξάνθη έχει 5-6 κεφαλοχώρια όπως οι ΣΕΡΡΕΣ με πολύ υλικό (ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΡΩΝ στην χρονιά των 97ρηδων έχει 90 ναι 90παιδιά!!!!!!!!!!) όταν η Ασπίδα που θεωρείται η μεγαλύτερη στην ΞΑΝΘΗ έχει 22-25 παιδιά!!!!!!!!!. Άντε έλα εσύ και κάνε ανταγωνισμό επιλογές .
   Είναι κακό να παίρνουν συμμετοχές και εμπειρίες τα παιδιά ?
Πως αλλιώς θα αποκτήσουν θα μεγαλώσουν καλύτερα μπασκετικά αν δεν μπούνε στον ανταγωνισμό με μεγαλύτερους και καλύτερους παίκτες????
Μάλλον ξέρουν καλύτερα και γιαυτό σχεδιάζουν με αυτό τον τρόπο και την λογική.
   Η εντύπωση που κάθε μέρα μου δίνουν είναι πως οι κύριοι της όποιας ομοσπονδίας είναι ένα κλειστό κλάμπ αποξενωμένο από την πραγματικότητα που υπάρχει για να υπάρχει για να λένε κάποιοι πως είναι υπηρέτες του αθλήματος.
Ομοσπονδία για την ομοσπονδία και παρασπονδία από την πραγματικότητα για άλλη μία φορά.
 Ασ εξηγήσουν τον λόγο την λιγκή κάτω από την οποία πήραν ή θα πάρουν γιατί ακόμη δεν έχουν καταλήξει έτσι λένε στις όποιες αποφάσεις τους.
 Όπου και γυρίσεις το κεφάλι όλο και κάποια ροπαλιά από τις αποφάσεις τους θα πέσει στο κεφάλι μας  , κάνεις να διορθώσεις κάτι με τα λίγα μέσα που σου παρέχουν και τσουπ, οι διάφοροι διάφοροι ηγέτες και αρμόδιοι να δηλώσουν με τις πολύ καινοτόμες αποφάσεις τους την διάθεσή τους για αναβάθμιση του αθλήματος .
Άντε τώρα να καταλάβεις εσύ ο βλάκας το υψηλό πνεύμα και τις μακροπρόθεσμες αντιλήψεις τους .
              Με το ζόρι το πάνε να γίνει στην πράξη μια προσπάθεια που έχω στο μυαλό μου και ευτύχώς οι πιο πολλοί από τις Ακαδημίες είναι θετικοί. Κάτι σαν ALL-STAR παμπαίδων της περιφέρειας σε δύο φάσεις και με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις να δώσουν μεταξύ τους αγώνες πχ στο κλειστό "Φ.Α" λέμε τώρα ένα Σαββατοκύριακο κάτι σαν γιορτή παρουσία παικτών πχ και πάλι από Α2-Β΄-Γ΄Εθνική κατηγορία οι οποίοι θα είναι και κριτές .
Δεν είναι δύσκολο να γίνει αρκεί να το θέλουμε . έχει κοντά ένα χρόνο που το σκέφτομαι μελετώντας τις όποιες λεπτομέρειες του και πιστεύω αν γίνει πράξη  θα έχει  μεγάλη επιτυχία.
        Δεν υπάρχει περιορισμός σε τίποτα όλα είναι ανοικτά και στο κάτω κάτω θα λειτουργήσει και σαν μοχλός πίεσης προς την άλλη πλευρά να κουνηθούν λιγάκι από τις καρέκλες τους.
AVANTI POPOLO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου