Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ΜΠΑΣΚΕΤ





Προβληματίζει ευχάριστα η ανακοίνωση της καταρχήν συμφωνίας μεταξύ ομοσπονδίας και του connX για μετάδοση αγώνων της Α2.
Πρώτα από όλα δείχνει πως κάτι κινείται από πλευράς ομοσπονδίας για την προβολή της κατηγορίας μιας και είχε καταντήσει το αποπαίδι κυριολεκτικά.
Η Α2 σαν κατηγορία είναι από τις πιο δύσκολες για ειδικούς καθαρά λόγους και ο κυριότερος που έχω εντοπίσει είναι πως δεν έχει την αποδοχή την προβολή άρα δεν δίνει και την απαραίτητα λάμψη το ανάλογο πρεστίζ στους ανθρώπους που δίνουν τα χρήματά τους . Δεν απολαμβάνουν αναλογικά την δημόσια καταξίωση που τυχόν θα είχαν εάν η ομάδα που προεδρεύουν ήταν στην Α1 . Προσέξτε μιλάω για αναλογική προβολή άρα και τα έξοδα έτσι πρέπει να συγκρίνονται.
Αυτό το κενό δημοσιότητας έρχεται κατά πως φαίνεται να το καλύψει « το μέγεθος κανείς δεν το γνωρίζει » προβάλλοντας δύο παιχνίδια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του blog Α2 BASKET μιας και αυτό ήταν που πρώτο έδωσε στην δημοσιότητα την πληροφορία δύο παιχνίδια με μόνη αλλαγή την ώρα των αγώνων δηλαδή το ένα παιχνίδι ίσως να γίνεται πχ στις 2.00 και το άλλο στις 5.00 .
Κάθε είδους προβολή σίγουρα είναι ευπρόσδεκτη γιατί μάλλον θα μεγαλώσει το τάργκετ γκρουπ όπως λένε και οι διαφημιστές αλλά ένας μικρός και ύπουλος κίνδυνος ελλοχεύει πάντα και είναι μήπως έτσι αντί να φέρουμε πιο πολύ κόσμο στα γήπεδα λειτουργήσει ανάποδα και φτιάξουμε και νέους φιλάθλους του καναπέ.
Το παράδειγμα στο ποδόσφαιρο είναι πρόσφατο και τα αποτελέσματα γνωστά.
Γιατί μπορεί έτσι να παίρνουν οικονομική ανάσα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες αλλά σε βάθος χρόνου φάνηκε να λειτουργεί αρνητικά γιατί έδιωξε τον κόσμο από τους αγωνιστικούς χώρους και τους οδήγησε σε αυτό που χαρακτήρισα ως φιλάθλους του καναπέ.
Εάν μπορέσουν και δούνε οι άνθρωποι της ομοσπονδίας οι πρόεδροι αυτό τον κίνδυνο και μπορέσουν να βρούνε μια φόρμουλα να ξεπεράσουν τα παιδικά λάθη που έγιναν από προηγούμενες προσπάθειες σε άλλες κατηγορίες και αθλήματα με τις τηλεοπτικές καλύψεις τότε μόνο κέρδη πολλαπλά θα έχουν .
xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου