Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΕΛΑ ΕΣΥ

Δύο μέρες μετά την απόφαση της διοίκησης να σταματήσει την συνεργασία με τον Γρηγόρη Σουλιώτη .Πιο ξεκάθαρα πια ας δούμε το παρασκήνιο για την απόφαση αυτή.
Φήμες λένε εδώ και πολύ καιρό πως τελικά άργησε να γίνει αυτό μιας και σκοπός της διοίκησης ήταν από το καλοκαίρι να προσλάβει τον Ν.Λεμονίδη μόνο που υπήρξαν ενστάσεις για αυτή την ερνέργεια .Συγκεκριμένα θα υπήρχε εαν γινόταν η πρόσληψη Λεμονίδη θέμα ηθικό απέναντι στον Σουλιώτη.Τι θα του λέγανε "Γρηγόρη κάτσε πάλι δεύτερος προπονητής και πρώτος θα είναι ο Νεοκλής?. Σε μερικούς από την διοίκηση δεν τους πήγαινε κάτι τέτοιο πόσο μάλλον όταν χρέώθηκε στον Σουλιώτη η πολύ καλή πορεία και σωτηρία στο τέλος της ομάδας.Είναι κοινό μυστικό σε όλους πως η αγωνιστική άνοδος είναι έργο του Σουλιώτη.Οπότε όποιος έχει λίγες ηθικές αναστολές από την διοίκηση δεν θα μπορούσε να αγνοήσει κάτι τέτοιο.
Έτσι μάλλον αναγκαστικά για την διοίκηση πάντα μιλάω έγινε πρώτος προπονητής ο Σουλιώτης αλλά και δεύτερος μαζί γιατί θεώρησαν πως δεν χρειάζεται βοηθός πως μπορεί να τα κάνει όλα και να συμφέρει!
Ποια μπορεί να είναι τα σημεία κριτικής και έκρινε η διοίκηση ότι δεν κάνει δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο του?. Και ποιό είναι αυτό το δύσκολο έργο ποιοί είναι οι στόχοι της χρονιάς.
1 Σωτηρία άνετη πολύ πριν το τέλος του β γύρου?
2 Μια καλή πορεία με την ανάλογη βαθμολογική θέση?
3 Άνοδος?
Ξεκινάω από την τρίτη ερώτηση και εδώ γελάμε με την ιδέα και μόνο πως μπορεί να πιστεύουνε πως η άνοδος είναι μια απλή υπόθεση και την μη ικανοποίηση του στόχου θα μπορεί να την χρεόνεται με περισσή ευκολία ο προπονητής.
Για την δεύτερη μάλλον χρειάζεται πίστωση χρόνου τουλάχιστον να μπορεί να δέσει το σύνολο να μάθουν τους ανάλογους αυτοματισμούς κλπ κλπ.
Για την σωτηρία της ομάδας την εξασφάλιση της μάλλον πολύ νωρίς πάλι είναι νωρίς για να κρίθεί η δουλειά του προπονητή αρνητικά.Το αντίθετο μάλιστα η συνολική εικόνα που έδειξε η ομάδα στα παιχνίδια της μάλλον καλή μπορεί να θεωρηθεί αφού και καλύτερο μπάσκετ έπαιξε και προσπάθεια συνολική καλύτερη είχε.Το πρόβλημα που είχε εντοπίσει και ο ίδιος ο Γ.Σουλιώτης ήταν στην διάρκεια της απόδοσης ,η κοιλιά που έκανε περίπου στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και είχε συνέπεια τις πιο πολλές φορές να κρίνονται τα παιχνίδια που χάθηκαν πχ στην Δάφνη έχασε στις λεπτομέριες στον ΑΡΚΑΔΙΚΟ το σύνδρομο που αναφέραμε πιο πάνω στέρησε πιθανόν μια νίκη την ομάδα.
Το ερώτημα είναι πότε και πως μπορεί να λυθεί,σίγουρα είναι καλό που γρήγορα εντοπίστηκε και σίγουρα έχει να κάνει πιο πολύ με την ψυχολογία παρά με την αγωνιστική ετοιμότητα .Το πόσο ταιριάζουν τα χνώτα των παικτών και το πότε θα μπορέσουν να ενταχθούν.Και όταν την απουσία power-forward την καλύβεις λίγες μέρες πριν την έναρξη γιατί περιμένεις να ρίξει τις απαιτήσεις του ο ΧΡΗΣΤΟΥ τότε ποιός χρεώνεται την κατάσταση και τα προβλήματα?
Για να μην το τραβήξω παραπάνω όλα όσα θα ακούσετε σαν δικαιολογίες είναι προσχηματικά η αλήθεια είναι ότι δεν θα έβγαζε την χρονιά ο Γρηγόρης όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί ήταν προαποφασισμένο να γίνει κάτι τέτοιο απλά άργησε να γίνει.
Έπαιξαν κρυφτούλι σε ένα προπονητή που σε καμιά περίπτωση δεν το άξιζει αυτή η κουτοπόνηρη συμπεριφορά.
Είχαμε τον Πανόπουλο ζήλεψαν την δόξα του και οι μπασκετικοί της πόλης.
xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου