Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ Πρώτη "επίσημη" προπόνηση..

Το πρώτο μάζεμα έγινε για την νέα ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ .
 Στο "Φ.Α" έδρα της ομάδας  πολλοί γνωστοί παίκτες που ανήκουν ή θα ενταχθούν γρήγορα στο της ομάδας ξεκίνησαν την πρώτη προπόνηση  κάτω από τις οδηγίες των Παπαδόπουλου και Μουρβάκη με πολύ κόσμο στις κερκίδες να την παρακολουθεί.
ρόστερ
Ιδιαίτερο το κλίμα που επικρατούσε συγκηνισιακό και ταυτόχρονα νευρικό με πολλές συζητήσεις καθώς και πολλές ευχές για μακροημέρευση της ομάδας. .Το  ΔΣ  της ομάδας πέρα από την ιδιαίτερη χαρά που ένιωθε για την έναρξη των προπονήσεων (δικαίωση ίσως των προσπαθειών του) είχε συνεχείς συζητήσεις για κάθε ζήτημα .Από  τακτική δράσης μέχρι το χρώμα  των στολών της ομάδας και  το χρώμα των γραφείων και των ντουλαπιών .
 Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση για τους περισσότερους αλλά η διάθεση φαίνεται να περισσεύει.
Από τα θετικά είναι πως ήδη έχει διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη διαφορετική τοποθέτηση για το τι είναι η νέα ομάδα τι στόχους έχει βάλει και το πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλους τους ανθρώπους που έτρεξαν από την πρώτη μέρα για το στήσιμο της  αλλά και αυτούς που ήρθαν στην πορεία  και θέλουν να βοηθήσουν.
Θα μου πείτε είναι φυσικό να υπάρχει ενθουσιασμός  σε κάθε νέα αρχή  με το ζητούμενο να είναι πόσο θα κρατήσει αυτός.
Φαίνεται  όμως να επικρατεί περισσότερο η λογική παρά το συναίσθημα γιατί ήδη υπάρχει οργανόγραμμα ρόλων και υποχρεώσεων.
Δεν είναι λίγο να βλέπεις ανθρώπους του χώρους που είχαν πολύ ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια αλλά είχαν περιέλθει σε αδράνεια να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με διάθεση και αυξημένους ρόλους και ευθύνες.
Το δεύτερο σημαντικό ευχάριστο που διαπίστωσαν ήταν η επιστροφή ενός παίκτη 
 του  Θ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  στην ενεργό δράση καθώς και η επιστροφή σε ομάδα της πόλης του Δ.Καραμπέκη.
Για τον δεύτερο η αποστολή του στην Κομοτηνή  έλαβε τέλος την ίδια στιγμή που είναι σε φουλ ρυθμούς οι συζητήσεις για ενδεχόμενη συνένωση ΑΕΚ και  ΓΑΣ.
Η οικονομία κλίμακας έχει επικρατήσει στην σκέψη των ανθρώπων ΓΑΣ  και ΑΕΚ.
Για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ το ρόστερ έχει κλείσει .  Υπάρχουν πολλοί παίκτες νέοι και νεότατοι και παλιοί και με μια πρώτη αξιολόγηση το υλικό είναι άριστο από κάθε άποψη. Η δυναμική που παρουσιάσθηκε με την επιθυμία πολλών παικτών να έρθουν στην νέα ομάδα σταμάτησε από την ίδια την ομάδα στην λογική ότι σκοπός δεν είναι να έρθουν οι παίκτες των άλλων ομάδων αλλά να δοθεί η ευκαιρία στους νέους -μικρούς μαζί με τους έμπειρους παλιούς που διάλεξαν οι προπονητές να δείξουν τις δυνατότητές τους.
Η λογική της ομάδας είναι το σταθερό χτίσιμο μιας ομάδας που θα βασίζεται σε νέα παιδιά .
Υπάρχει  ήδη μια σταθερή θέση  η οποία λέει η διοίκηση  αναλαμβάνει την στήριξη οικονομική οργανωτική  και την λύση  κάθε προβλήματος που θα παρουσιάζεται και το τεχνικό κομμάτι ανήκει αποκλειστικά  στους προπονητές και γενικότερα το τεχνικό τημ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας  το κάθε μέλος έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο χωρίς να εμπλέκεται φανερά ή παρασκηνιακά  στις υποθέσεις των άλλων.  Είναι και η εμπειρία πολλών από τα μέλη του ΔΣ  επιτυχημένοι άνθρωποι της αγοράς που αποτελεί εγγύηση .
Αν  γίνει πράξη αυτός ο σαφής διαχωρισμός δείχνει  πραγματικά πως η προσπάθεια αυτή δεν είναι μια αντίδραση δυσαρεστημένων αλλά η δημιουργία κάτι νέου με σταθερές βάσεις και στόχους μακροζωίας.
Καινοτομία  είναι επίσης η δημιουργία και επίσημων γραφείων της ομάδας τόσο για την συνεδρίαση του ΔΣ   όσο και για την παροχή πληροφοριών σε γονείς και λοιπούς που τυχόν θα ενδιαφέρονται.
Φαίνεται πως το σύνθημα ήρθαμε για να μείνουμε έχει μπει για τα καλά στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας.
Υπάρχει  το κακό παράδειγμα του ΑΘΛΟΥ  για το οποίο η απάντηση ήταν σαφέστατη .
" Ήταν προσπάθεια ενός και μόνο ανθρώπου και λογικό είναι να ήταν θνησιγενές.Αντίθετα εμείς  ξεκινήσαμε με πρώτο στόχο την οργάνωση και μετά την στελέχωση  τη ομάδας από υλικό-παίκτες.
Και αυτό γιατί παίκτες διαθέσιμοι και πρόθυμοι υπάρχουν αλλά χωρίς   οργάνωση και υποδομή θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα." 

Η πρώτη εντύπωση που αποκόμοισα από την όλη προσπάθεια είναι σίγουρα θετική.
Ο επιμερισμός ρόλων η διάθεση  η όρεξη όλων  να τρέξει η ομάδα  ο καθορισμός  στόχων με άξονα τις δυνατότητες της ομάδας χωρίς υπερβάσεις και συναισθηματισμούς  είναι μια απόδειξη  .
Φυσικά  όλα θα κριθούν σε βάθος χρόνου  και στην περίπτωση που εδραιωθεί το "πείραμα" θα υπάρξει μεγάλο κέρδος για το μπάσκετ της πόλης αλλά και του τοπικού ευρύτερα.

Όπως είναι φυσικό η όλη αυτή κίνηση δημιούργησε προβλήματα κάθε είδους στις άλλες δύο ομάδες της πόλης. Όλοι θα κριθούν στον τρόπο διαχείρησης που θα κάνουν. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για άνοιγμα από κάθε άποψη και όχι περιχαράκωσης στα δικά μας..... "ΚΕΚΤΗΜΈΝΑ"  .Αν θέλουν να λειτουργήσουν όλοι καλά θα πρέπει να κοιτάξουν πως θα γίνουν καλύτερες να ανοίξουν νέους ορίζοντες και να μην μπουν σε λογική εσωστρέφειας. Όλοι χωράνε  και για όλους υπάρχει  θέση κάτω από τον Ήλιο.

Να θυμηθώ  την άποψη προπνητή από πολύ παλιά συνέντευξη 2009.
"Είναι καλό τα υπάρχουν δύο ακαδημίες στην πόλη μας γιατί δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού . Πιστεύω ότι θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν υπήρχαν περισσότερες  στο μέλλον"

 Να ευχηθώ  την καλύτερη δυνατή πορεία σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας παίκτες προπονητές και παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου