Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ομάδα ταλέντων???

Ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας της ΚΑΒΑΛΑΣ  στην Α2. 
Θα μείνει τελικά στην κατηγορία ή θα καταλήξει σε κάτι άλλο. Οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδες είναι ελάχιστες σύμφωνα με το όσα είπε ο πρόεδρός της. Τελευταία  άρχισε  μια εκστρατεία  να  παρουσιασθεί η ομάδα σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτήν που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια.
Κάποτε  όταν η υπεροψία  είχε χτυπήσει κόκκινο  δεν υπήρχε καν σαν σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας  να δίνεται η δυνατότητα  στους παίκτες της πόλης που μπορούσαν να σταθούν αλλά και σε αυτούς της ευρύτερης περιοχής να παίξουν σε αυτήν. Υπήρχαν χρήματα πολλοί "παράγοντες " που σε μια νύχτα είχαν γίνει μανατζαρεοι και ερχόταν κάθε καρυδιάς καρύδι.
Που να επικρατήσει λογική η ομάδα να είναι   η σκούπα που θα απορροφά  τα ταλέντα της περιοχής μας. Η  ίδια η ομάδα να μην είναι μόνο ομάδα της Καβάλας αλλά να γίνει η ομάδας της περιοχής μας Και τότε ακόμη δεν ήταν στην Α1  ο ΚΑΟΔ  δεν υπήρχε αντίπαλο δέος. Οι  ΙΚΑΡΟΙ με ΚΑΟΔ και ΑΣ ΞΑΝΘΗ ήταν στην Α2  και μόνο η ΕΝΩΣΗ  στην Α1.
Ακόμη και η πρόταση να γίνει δεύτερη έδρα το "Φ.Αμοιρίδης"   είχε φανεί γελοία  σε παράγοντα της ομάδας. Τότε δεν χωρούσαν οι Αθανασιάδης και Κουμλέλης. Τότε σίγουρα δεν θα χωρούσε  και ο Γ.Μανάκας εάν τηρούσε τις  ηλικιακές προϋποθέσεις .
Ακούσθηκαν και πολλά ονόματα παικτών από συγκεκριμένη ακαδημία της πόλης αλλά η  πρώτη αντίδραση  ήταν "Τώρα με σκέφτηκαν " ή  "θέλουν τους μικρούς  όχι για να παίζουν στην ομάδα αλλά για το εφηβικό τους"
Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει θετική αντίδραση από πολλές ομάδες για τις κρούσεις που έχουν γίνει σε παίκτες τους. Ο πρότερος βίος  είναι μια αιτία  για την στάση τους.
Σήμερα που τα πράγματα έχουν ζορίσει γύρισε η σκέψη να γίνει η ομάδα  των παικτών και των ταλέντων της περιοχής μας.
Δεν διαφωνώ με αυτή τη λογική είμαι από τους πρώτους που την υποστηρίζουν αλλά υπάρχει και η άλλη όψη. Δεν είναι μια σαφής ειλικρινής μεταστροφή. 
. Δεν είναι πως είδαν ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της ομάδας σύμφωνα με τις δυνατότητές της . Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για λύση ανάγκης και αν υπάρξουν ευκαιρίες στο μέλλον πάλι στα γνωστά θα γυρίσουν. Απλά δεν είναι της λογικής να στήνονται ομάδες σιγά σιγά σε βάθος χρόνου με υποδομές  και χρηστή διαχείριση. Είναι της λογικής του φαντεζί της προβολής  . Και σίγουρα τώρα δεν μπορού να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των υπολοίπων. Μόνο  ίσως το  "νέο" προπονητικό δίδυμο Μωυσίδη -Πενταζίδη που έχουν τεράστιο κύρος στον χώρο μπορεί να αλλάξει την εικόνα . Κάνουν προσπάθειες προς την σωστή κατεύθυνση. Αν τους αφήσουν ελεύθερους να διαχειριστούν την κατάσταση θα πετύχουν πολλά.
Η  ομάδα πρέπει να μείνει γιατί χρειάζεται μια ομάδα κίνητρο για τους νέους παίκτες αλλά πρέπει  να αλλάξουν πολλά και κυρίως  να επικρατήσει άλλη λογική στόχων.
ΊΔΩΜΕΝ  στην πορεία............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου