Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

39 και σήμερα Πανελλήνιο παίδων.28/06/2016-02/07/2016

Σαράντα μέρες  και αρχίζει το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων στα ΤΡΙΚΑΛΑ.
Και φέτος έχει τοπικό χρώμα με την συμμετοχή της παιδικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Οι υποχρεώσεις της ομάδα; ξεκινούν την Τρίτη στις 06,00μμ με αντίπαλο την ομάδα του ΟΦΗ.
Την επόμενη μέρα την ίδια ώρα αντιμετωπίζει τον ΑΡΗ πρωταθλητή Θεσ/νίκης ένα από τα πολύ δύσκολα παιχνίδια της ομάδας.
Στα πολύ πιο δύσκολα την Πέμπτη αντιμετωπίζει το  φαβορί της διοργάνωσης Πανιώνιο.
Παρασκευή  αντίπαλος η ομάδα της Πάτρας Προμηθέας και τέλος το Σάββατο το άλλο φαβορί η Ακαδημία.
ΑΡΗΣ , ΑΚΑΔΗΜΙΑ  και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θεωρούνται τα φαβορί για τις τρεις πρώτες θέσεις. Μάχη θα γίνει μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑ και ΟΦΗ  για τις υπόλοιπες θέσεις.

Αυτό το διάστημα η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ  είναι σε συνεχή εγρήγορση με προπονήσεις στο "Φ.Α"
και αυτό  για να προσαρμοσθούν οι παίκτες  σε μεγάλα γήπεδα !!! Στο έπακρο αναμμένες οι μηχανές και όλοι ελπίζουν να έχουν την καλύτερη δυνατή πορεία . Αλλά και μόνο που κατάφεραν να φτάσουν εδώ  είναι τεράστια επιτυχία  και σίγουρα αν για κάποιους μικρούς μπορεί να είναι το εφαλτήριο για κάτι μεγαλύτερο στο σύνολο των παικτών θα είναι μια σπουδαία εμπειρία και μια τρομερή  ανάμνηση στο μέλλον.

*Ακολουθεί μετά το πρόγραμμα   το καλύτερο σενάριο πρόβλεψης  για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Αν πέσω έξω  δεν θέλω κανένα από τα τραπέζια που μου έταξαν  προπονητές και γονείς..........
Αν πέσω μέσα έστω και σε μία πρόβλεψη  θα χρωστούν πολλά πολλά.....

Τρίτη 28 Ιουνίου
16.00 Πανιώνιος-Ακαδημία
18.00 Ασπίδα Ξάνθης-ΟΦΗ
19.30 Τελετή Έναρξης
20.00 Άρης-Προμηθέας Πάτρας
Τετάρτη 29 Ιουνίου
16.00 ΟΦΗ-Πανιώνιος
18.00 Ασπίδα Ξάνθης-Άρης
20.00 Ακαδημία-Προμηθέας Πάτρας
Πέμπτη 30 Ιουνίου
15.00 Πανιώνιος-Ασπίδα Ξάνθης
17.00 Άρης-Ακαδημία
19.00 Προμηθέας Πάτρας-ΟΦΗ
Παρασκευή 1 Ιουλίου
14.00 Άρης-Πανιώνιος
16.00 ΟΦΗ-Ακαδημία
18.00 Ασπίδα Ξάνθης-Προμηθέας Πάτρας
Σάββατο 2 Ιουλίου
09.30 ΟΦΗ-Άρης
11.30 Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος
13.30 Ακαδημία-Ασπίδα Ξάνθης

 
 
 
 
*   Τα  σενάρια προβλέψεων που υπάρχουν δίνουν ως φαβορί την ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που όμως θα πρέπει να το αποδείξει με το καλημέρα αντιμετωπίζοντας την ΑΚΑΔΗΜΙΑ.
Αυτό βολεύει την ΑΣΠΙΔΑ γιατί την πρώτη μέρα θα κερδίσει δια περιπάτου τον ΟΦΗ και θα μπορέσει να δει τα τρωτά σημεία των δύο μεγάλων της αντιπάλων.Ο  ΑΡΗΣ  θα προσπαθήσει  να σταματήσει τον ρυθμό  των παικτών του ΒΑΧΑΡΙΔΗ  αλλά νομίζω ότι δεν είναι η ομάδα φόβητρο του Βεζένκοφ. Καλή είναι αλλά το επίπεδο μεταξύ ΕΚΑΣΘ  και  ΕΚΑΣΑΜΑΘ  γέρνει κατά πολύ  στην δεύτερη.


Όλα  θα κριθούν την ΠΕΜΠΤΗ.
Πέμπτη πέφτει το φαβορί από τον θρόνο. Και αυτό γιατί δεν θεωρούν μεγάλη ομάδα την ΑΣΠΙΔΑ  ακόμη και αν είναι αήττητη μετά από δύο παιχνίδια θα την αντιμετωπίσουν υπεροπτικά. Αν ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ κερδίσει στην πρεμιέρα τότε θα είναι ακόμη περισσότερο υπερόπτης και θα το καταλάβει πολύ αργά όταν σφυρίξουν την λήξη οι διαιτητές.
Αήττητη η ομάδα αλλά με μεγάλη κούραση  θα τα βρει μπαστούνια από τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και θα έχει την πρώτη της ήττα αναπάντεχη μεν αλλά η αλαζονεία των τριών νικών είναι μία από τις αιτίες της ήττας. Παρόλα αυτά δεν θα έχει πρόβλημα γιατί   ο  ΑΡΗΣ  θα χάσει  από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και θα βγει εκτός μάχης  (ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  στην ισοβαθμία είναι από κάτω) και όλα θα κριθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ.Δεν είναι τυχαίο πως τελευταίο παιχνίδι  της διοργάνωσης είναι το ΑΚΑΔΗΜΙΑ -ΑΣΠΙΔΑ

Η σημειολογία  του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ  εκφράστηκε μέσω της εκπαίδευσης που πήρε στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ του ΠΛΑΤΩΝΑ στο ΛΥΚΕΙΟ  που ίδρυσε  και  ήρθε σαν ΑΣΠΙΔΑ    να προστατεύσει  την γνώση  από την θρησκοληψία των επόμενων σκοτεινών αιώνων.

Θα είναι  ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα καθηλώσει τους θεατές αλλά λόγω της σπουδαίας του σημασίας θα υπάρξει πρόβλημα στο γήπεδο από τους μανατζαρέους και τηλεοπτικούς σταθμούς ανα τον κόσμο που θα τρέξουν για να αναμεταδώσουν το παιχνίδι. Και μόνο η ύπαρξη τόσων τηλεοπτικών σταθμών και παραγόντων του παγκόσμιου μπάσκετ θα μπλοκάρει τους μικρούς  που θα χρειαστούν τουλάχιστον μισή ώρα  για να καταλάβουν τι γίνεται  στο γήπεδο. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει τελικά μετά την είσοδο τριών ψυχολόγων οι οποίοι θα αναλάβουν την ομαδική ψυχολογική συμπαράσταση των δύο ομάδων και των διαιτητών γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και θέλουν φροντίδα.
Ο ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ ως γνωστό είναι ιδιαίτερο είδος και δεν χρειάζεται ψυχολογική συμπαράσταση. Αυτός θα ρίξει τα γνωστά καντήλια  σε Δ.Π  για το γούρι  και μόνο  θα αγκαλιάσει τον ΑΝΤΩΝΗ  και δήθεν θα ρωτήσει τον ΓΡΗΓΟΡΗ  θέματα τακτικής. Και φυσικά θα πάρει συγκεκριμένη στάση  φωτογράφησης για να ξαναγίνουν σχόλια  πάνω σε αυτήν. Ο  άνθρωπος ζει από την δημοσιότητα  ...... 
Ο χαμός θα γίνει  προς το τέλος του παιχνιδιού όταν το σκορ θα είναι περίπου  62-60  01,10  πριν τη λήξη  οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ  θα έχουν την κατοχή  αλλά ο άσσος της που δεν άκουσε  την εντολή καλά του προπονητή  θα προσπαθήσει  να κάνει μια υπερβολικά δύσκολη ενέργεια και να χάσει την μπάλα. Αιφνιδιασμός της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  και καλάθι 64-60.Χρόνος που απομένει 00,50.
Δεν παίρνει τάιμ η ΑΣΠΙΔΑ  και φωνάζει από τις κερκίδες ο Δ.Π . 
Το προπονητικό τημ όλοι μαζί γυρίζουν και με χαρακτηριστικές κινήσεις και φωνές  @%^&@##   του δίνουν να καταλάβει πως ξέρουν τι κάνουν.
 Οι  γονείς  νιώθουν ένα βάρος  τεράστιο στα πόδια τους. Ο γνωστός μικρός (δεν τον λες και μικρό με τα κιλά του ) τυμπανιστής-και γαύρο  έχω....... από την απελπισία του περνάει κολάρο το τύμπανο  στον διπλανό του  Μ.Κ.......ίδη    .  Και μόνο  στην θέα αυτού του γεγονότος  το ενδιαφέρον όλων στρέφεται  στις κερκίδες αλλά την  ίδια στιγμή  οι παίκτες της ΑΚΑΔΗΜΊΑΣ  χάνουν την μπάλα και βάζει σε αντεπίθεση τρίποντο η  ΑΣΠΙΔΑ. 64-63. Οι  διαιτητές τα έχουν χάσει  από τον πανικό που επικρατεί  στην κερκίδα  γιατί με το τύμπανο στο κεφάλι ο Μ.Κ  πέφτει στον Β.Π  και αυτός χτυπάει στον λαιμό και η γυναίκα του του ξαναφοράει το κολάρο .......Την  ίδια στιγμή στο παρκέ  οι παίκτες της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  έχουν μπλοκάρει  και κάνουν άλλο ένα λάθος και ξανά καλάθι η ΑΣΠΙΔΑ δύο πόντων.64-65  και ο χρόνος που υπολείπεται 00,18,2''.
Τάιμ  για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ και  επανήλθε η ηρεμία στις κερκίδες  και όλοι είναι στραμμένοι  στο παρκέ. Ξεκινά το παιχνίδι ζώνη  η ΑΣΠΙΔΑ  γύρω γύρω η μπάλα για την ΑΚΑΔΗΜΙΑ  που θέλει και να σημειώσει καλάθι  να περάσει μπροστά με ένα πόντο και να μην μείνει χρόνος στον αντίπαλο. Οι οδηγίες  από την ΑΣΠΙΔΑ  στους παίκτες είναι σαφέστατες  ΟΧΙ ΦΑΟΥΛ ΑΜΥΝΑ ΑΜΥΝΑ.
Παιδιά είναι  και κάνουν το αντίθετο. Οχι ένα τρία μαζί φάουλ και στις βολές  η ΑΚΑΔΗΜΙΑ.    Χρόνος  που μένει 00,02,5΄΄
Πρώτη βολή  η μπάλα γυρίζει στην στεφάνη γυρίζει...γυρίζει και ....βγαίνει  ΕΞΩ. 
 Ένα τεράστιο ΟΥΦ  από την μια μεριά  και επίσης ένα τεράστιο ΩΧ  από την άλλη.
Ότι και να γίνει θα πάνε το πολύ πολύ στην παράταση σκέφτονται  στην ΑΣΠΙΔΑ......
Δεύτερη βολή  ...............*
 
*  Η  συνέχεια  στο επόμενο επεισόδιο................
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου