Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ 15-3-14

 Κέρδισε τον ΑΡΙΩΝΑ η ΑΣΠΙΔΑ με 72-53 και όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στη ΔΡΑΜΑ.
Το μεγάλο ενδιαφέρον και τη πίεση την είχε σίγουρα η ΑΣΠΙΔΑ που ήθελε νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει τη πρόκριση στη ΔΡΑΜΑ χωρίς να χρειάζεται να υπολογίζει πόντους ισοβάθμιες και άλλα.
Μπήκε πιο νευρικά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους παίκτες του ΑΡΙΩΝΑ που ήταν πιο χαλαροί και σκοπό είχαν να αποδείξουν πως είναι μια ομάδα που παλεύει πάντα . Στο μυαλό όλων ήταν το πρώτο κάκιστο παιχνίδι που έκρινε και την όλη του πορεία στη τελική φάση.
    Ο ΑΡΙΩΝΑΣ πήρε κεφάλι στο σκορ στην αρχή . Η γηπεδούχος  άργησε αλλά συνήλθε γρήγορα και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο κλείσιμο του δεκαλέπτου στους 3εις  15-18.
Στο δεύτερο αλλάζουν οι ρόλοι και η γηπεδούχος ομάδα κάνει αντεπίθεση έχει καλή αμυντική παρουσία που μπλοκάρει τα ατού του ΑΡΙΩΝΑ και δημιουργεί διαφορά  11 πόντων. 33-22.
Ισορροπία στο τρίτο δεκάλεπτο 18-15 αλλά η συνολική διαφορά φεύγει κι άλλο 14 πόντοι.
Και στο τελευταίο δεκάλεπτο άλλοι τέσσερις παραπάνω πόντοι δημιουργούν τη τελική διαφορά.
Παρόλο που το παιχνίδι είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη μία ομάδα το πάθος των παικτών του ΑΡΙΩΝΑ δεν αφήνει σε κανένα την εντύπωση πως παραδόθηκαν αμαχητί.
Πολλές μάχες που κάποιες φορές έγιναν πολύ δυνατές και παρ ολίγο να είχαμε τραυματισμούς.
Έντονη και πάλι η παρουσία των φίλων των παικτών που έδωσαν πάλι ρεσιτάλ με χαρτοταινίες και ΄αλλα. Το κακό είναι ότι οι διαιτητές κρατώντας το γράμμα του νόμου θεώρησαν πως αυτή η ένδειξη συμπαράστασης κάνει κακό στο άθλημα.

Με τη λήξη του παιχνιδιού οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ πήγαν στη κερκίδα για να πανηγυρίσουν μαζί με τον απόντα συμπαίκτη τους Ερρίκο Πετκίδη.
Με οκτώ παίκτες ο ΑΡΙΩΝΑΣ και ουσιαστικά οι επιλογές του Χ,Π ήταν λίγες.
Μαχητικός για ένα ακόμη παιχνίδι
ο Αραλάγιος 8 που τραυματίστηκε στο τέλος. Καλός αλλά όχι όπως έπρεπε ο Σαββουλίδης 8(2) .
Το κενό έκλεισε κάπως ο Θεοδωρόπουλος 6 που μαζί με τον ΕΡΜΕΙΔΗ 13 ήταν και πάλι η τριάδα της περιφέρειας.
 Ο τελευταίος πάλεψε σε όλο το παιχνίδι.
Χαμός στο παιχνίδι μόλις σημείωσε τους 4εις πόντους του ο Κοτανίδης.
2/2 για τον Βαλασίδη .
Δεν πρόσφερε αυτά που μπορεί ο Καρτάλης 4 . Ο Παιτάρης 4 έχοντας συμπαράσταση από τον πατέρα του Στέφανο πάλεψε
  MVP  από την ΑΣΠΙΔΑ βάσει των πανηγυρισμών συμπαικτών και κερκίδας  ο Νίκος Γρούδος  2.
Για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΡΙΩΝΑ καθοριστικός ο ΣΑΠΟΥΝΑΣ μαζί με τον Τσίλογλου που σημείωσαν 10(2) και 7 (2) αντίστοιχα. Βοήθησε πολύ ο Κόπανος (4) μαζί με τον Παπαδάκη σήμερα είχαν ρόλο περιορισμού των Σαβουλίδη Ερμείδη και τα πήγαν πολύ καλά.Αν και απροπόνητος ο Μπουραζάνης  14 στάθηκε όπως αρμόζει στο παιχνίδι . Ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Χατζηαντωνίου 17.
Ο Γ.Σκούπρας σήμερα έκανε από τα πιο μεστά παιχνίδια του. Μαχητής  ως συνήθως αλλά και εύστοχος στις βολές. Βοήθειες και πολύτιμες ανάσες από τους Στεφανίδη Τσιφλίκογλου.
Οι μικροί του παιδικού Καργίδης 2 Γκίκας στον χρόνο συμμετοχής που πήραν τα πήγαν άριστα.




5 σχόλια:

  1. Πολύ καλύτερη η Ασπίδα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, πήρε μια εύκολη νίκη και μακάρι να κάνει το διπλό στην Δράμα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο ομάδα η Ασπίδα, πιο δεμένο σύνολο και με πιο σαφή προσανατολισμό μέσα στο παιχνίδι της. Χτυπούσε συνεχώς τις αδυναμίες του Αρίωνα, που είχε κάποιους παίκτες που απλώς κουβαλούσαν άσκοπα την μπάλα χωρίς ουσία. Απλά αναρωτιέμαι ο Ζαμπάκης δεν χωρούσε στην χθεσινή ομάδα? Αν και φίλαθλος του Αρίωνα πάντως εύχομαι στα παιδιά της Ασπίδας να πάρουν το πρωτάθλημα μέσα στην Δράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω ενα απορω με τον αριωνα 18 λεπτα χωρις αλλαγη τι περιμενε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταφέρει η ΑΣΠΙΔΑ να βγει πρωταθλήτρια απέναντι σε αυτούς τους Τιτάνες και μάλιστα μέσα την Δράμα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και υπερβάσεις των τελευταίων χρόνων. Ένα ματς είναι όλα γίνονται. Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή