Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Α2 Αποτελέσματα και σχολιασμός της αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
Ικαρος  /Εσπερος - Δάφνη 78-41
Νήαρ Ηστ - Ηρακλής 102-97
Ρέθυμνο - ΚΑΟΔ 90-77
Ολυμπιάδα - Αρκαδικός 88-73
Πέραμα - ΟΦΗ 75-65
Ερμής Λ. - Ικαροι Σερρών 63-68
Αιγάλεω - Αμύντας 79-74
Ξάνθη - Παγκράτι 81-88
ΕΣΠΕΡΟΣ ΔΑΦΝΗ  78-41
Είναι πρώτος  θέλει την άνοδο και δείχνει τον ανάλογο χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που δεν στέκεται σε ήττες προηγούμενες. Έχει την πιο σταθερή απόδοση  και δίκαια είναι πρώτος . Το πρώτο εισητήριο για την άνοδο έχει σφραγιστεί σε μεγάλο ποσοστό.
Η Δάφνη είναι σκια του εαυτού της. Πολλές ελλείψεις  από τραυματισμούς  κακή αγωνιστική παρουσία για μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι αυτό που είπε ο τεχνικός σύμβουλος της ΞΑΝΘΗΣ κος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ "όλες οι ομάδες κάνουν τον κύκλο τους είτε είναι ΔΑΦΝΗ είτε ΑΙΓΑΛΕΩ".
ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ
Για μια ακόμη φορά έχασε ο ΗΡΑΚΛΗΣ και ανακάτεψε την κορυφή δίνοντας ελπίδες στους παρακάτω που πριν από 4-5 αγωνιστικές είχαν ξεκεθαρίσει στο μυαλό τους πως τελείωσε η προσπάθεια της ανόδου . Καθαρά εξωαγωνιστικά τα προβλήματα του ΗΡΑΚΛΗ  και γιαυτό δεν μπορώ να δεχτώ πως ήταν μια ήττα μέσα στο πρόγραμμα. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως είχε την καλύτερη ομάδα  και σαν τρένο κέρδιζε όλα τα παιχνίδια.
Τα οικονομικά προβλήματα τον έφεραν σε πολύ δύσκολη κατάσταση .
Και το μεγαλύτερο κακό είναι πως δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα .Είναι κρίμα για μια ακόμη χρονιά μια τόσο μεγάλη ομάδα να βολοδέρνει στην Α2. Αν δεν καταφέρει να πάρει το δεύτερο εισητήριο της ανόδου πολύ φοβάμαι πως είναι πολύ δυσοίωνο το μέλλον του και στην Α2. Χωρίς χρήματα κανένα όνομα δεν μπορεί να σε κρατήσει σε οποιαδήποτε κατηγορία. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο που έπεσε στους παίκτες , αυτοί θα είναι οι χαμένοι σε κάθε περίπτωση.
Σε άλλη περίπτωση η ΝΗΑΡ ΗΣΤ θα μετρούσε μια ακόμη ήττα που θα την βύθιζε ακόμη πιο πολύ. Είχε την ευκαιρία η ΝΗΑΡ και την πήρε κυριολεκτικά από τα μαλλιά. Μια μεγάλη ανάσα στην προσπάθεια να ξεφύγει από τον πάτο.
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΑΟΔ
Ένα παιχνίδι χωρίς κανένα ενδιαφέρον βαθμολογικό με δύο ομάδες που δεν έδειξαν την απαιτούμενη σταθερότητα και σοβαρότητα. Μια ακόμη χαμένη χρονιά για το Ρέθυμνο μια κακή συνέχεια μετά τις μαζεμένες επιτυχίες για τον ΚΑΟΔ. Η έδρα έπαιξε τον ρόλο της και κέρδισε εντυπώσεις και βαθμούς ο ΑΓΟΡ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να την αρπάζεις και αυτό έκανε η Ολυμπιάδα . Οι συνεχείς ήττες του ΗΡΑΚΛΗ άνοιξαν την όρεξη των Πατρινών  . Μια χρονιά που έδειχνε χαμένη , τώρα δείχνει ανοιχτή σε όλα .Όλα μοιάζουν ανοιχτά και σε συνάρτηση με τα τραγικά οικονομικά προβλήματα που έχουν όλες οι ομάδες τα πάντα είναι ανοιχτά. Τις προηγούμενες χρονιές ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους διαλύθηκαν . Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες είναι ανοιχτές στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε παίκτες  , υπάρχει μια άτυπη στάση πληρωμών που δεν ξέρω τι αποτέλεσματα θα έχει στο μέλλον. Κρατήστε μικρό καλάθι γιατί στο μέλλον προβλέπεται  καταιγίδα.
ΠΕΡΑΜΑ  - ΟΦΗ
Αργά και σταθερά το ΠΕΡΑΜΑ άλλαξε την κακή εικόνα του και έχει ξεφύγει από το τέλος της βαθμολογίας. Αντίθετα ο ΟΦΗ δείχνει όλο και πιο αδύναμος να κάνει μια τελευταία προσπάθεια . Όλα δείχνουν πως θα είναι η δεύτερη ομάδα μετά το ΑΙΓΑΛΕΩ για τον υποβιβασμό.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Ένας από τους δύο θα ήταν και ο τρίοτς της παρέας για υποβιβασμό. Το αποτέλεσμα δείχνει πως οι Ικαροι έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη πίστη και διάθεση. Πρώτα η πολύ μεγάλη νίκη επί του ΕΣΠΕΡΟΥ που σίγουρα τους έδωσε φτερά (όχι κέρινα πάντως)
έπειτα η μεγάλη εκτός έδρας νίκη με τον ΕΡΜΗ και ολά δείχνουν να είναι πιο άνετα. Ήρθε η άνοιξη για τους ΙΚΑΡΟΥΣ παρόλο που έξω επικρατεί βαρυχειμωνιά.
   Στον αντίποδα όλων ο ΕΡΜΗΣ με τα πολλά οικονομικά , αγωνιστικά προβλήματα  δεν δείχνει ικανός να παλέψει για την σωτηρία του. ΄Εχει ακόμη αρκετές αγωνιστικές το πρωτάθλημα όλα μπορούν να γίνουν αλλά ......
ΑΙΓΑΛΕΩ- ΑΜΥΝΤΑΣ
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την νίκη είχε σίγουρα ο ΑΜΥΝΤΑΣ και παρόλα αυτά δεν κέρδισε. Διαβασα για πληγωμένη περηφάνεια του ΑΙΓΑΛΕΩ και άλλα τέτοια συναισθηματικά. Το κατά πόσο  έχουν αξία δεν το γνωρίζω . Η δική μου ψυχοσύνθεση λέει πως τώρα πια που έχει πέσει το ΑΙΓΑΛΕΩ  έχει φύγει και το όποιο άγχος από τους παίκτες και παίζουν πιο ελεύθερα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα . Το καλύτερο αντίστοιχο παράδειγμα ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ στο ποδόσφαιρο που έχει κάνει πολλές ζημιές.
Είναι μάλλον η προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες είτε συλλογικά είτε ατομικά να δέιξουν πως δεν φταίνε και τόσο αυτοί και η κατηγορία που πρέπει να παίζουν είναι το λιγότερο η Α2 . Επαγγελματίες είναι ένας υποβιβασμός είναι βαρύ φορτίο για την συνέχεια τους.
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Λίγο πολύ διαβάσατε τον τρόπο που έχασε όπως και την άποψη μου πως δεν κέρδισε το ΠΑΓΚΡΑΤΙ το παιχνίδι χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλλον το έχασε η ΞΑΝΘΗ.
Σε καμιά περίπτωση το ΠΑΓΚΡΑΤΙ δεν είναι η σούπερ ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και σκορπίζει τον αντίπαλο . Αν δεν είχε τα προβλήματα ο ΗΑΡΑΚΛΗΣ θα είχε αποδεχτεί μια βαθμολογική θέση λίγο κάτω από τους δύο πρώτους της βαθμολογίας που αποδεδειγμένα κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Η ευκαίρια που φάνηκε στον ορίζοντα ήταν μεγάλη  και το ΠΑΓΚΡΑΤΙ την άρπαξε από τα μαλλιά.
Σε καμία περίπτωση δεν έδειξε στο παιχνίδι πως είναι από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος απλά είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τον αντίπαλό και το απόδειξε με τον τρόπο διαχείρησης του 4ου δεκαλέπτου.
Αυτά για τον αντίπαλο και ας έρθω στην ΞΑΝΘΗ .
Μετά το πολύ καλό σερί η ψυχολογία των παικτών της είχε ανέβει στα ουράνια. Κατάφεραν οι παίκτες της να δείξουν πως και καλό μπάσκετ παίζουν και καλοί έως πολύ καλοί παίκτες έιναι. Πίστεψαν πολύ στην νίκη με το ΠΑΓΚΡΑΤΙ για να αποδείξουν πως αν για πολλούς λόγους είχαν καλύτερο ξεκίνημα  η βαθμολογική τους θέση θα ήταν σίγουρα μεταξύ των πρώτων. Μεγάλο το κίνητρο αλλά είπαμε μεγαλύτερο για το Παγκράτι (βλέπε άνοδος).
Μπήκε πολύ δυνατά μετά το δέυτερο δεκάλεπτο εξαφάνισε όλα τα ατού του ΦΡΑΓΚΙΑ που είναι αλήθεια πως ανακάτεψε πολύ την τράπουλα στην προσπάθεια να κλείσει τόσο τον Χρήστου όσο και τον καταπληκτικό για ένα ακόμη παιχνίδι ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟ.
Οι 31 πόντοι του Αλέξη τα λένε όλα. Στηρίγματα στην προσπάθεια οι δύο παραπάνω είχαν τόσο από τον Αναγνωστόπουλο που σε αυτό το παιχνίδι περιορίστηκε πιο πολύ σε αμυντικά καθήκοντα και άνοιγε διαδρόμους στον ΧΡΗΣΤΟΥ . Ο Αναγνωστόπουλος έπαιζε στο 2-3 δεκάλεπτο στο ψηλό σημείο της ρακέτας  high post και ο Χρήστου στο χαμηλό.
Λειτούργησε πολύ καλά και η διαφορά που είχε σε αυτά τα δεκάλεπτα είναι η καλύτερη απόδειξη. Στο μαρκάρισμα του ΜΙΚΑΛΑΟΥΣΚΑΣ που δεν έδειξε και πολλά λόγω ίσως τραυματισμού τα πήγε εξαιρετικά ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ που μας τρόμαξε όλους όταν παρέμεινε στο παρκέ μετά το χτύπημα που δέχτηκε. Περιφερειακά τόσο ο Γέλενιτς όσο και οι Κουκουράβας μαζί με τον Μασλαρινό μέχρι το σημείο που γύρισε το πόδι τα πήγαν πολύ καλά.
Με λίγα λόγια η ομάδα έπαιξε όπως παίζει συνήθως με δύναμη κρόυσης τους ψηλούς και τον Παναγιωτόπουλο από την περιφέρεια. Γνωστός ο τρόπος ανάπτυξης αλλά ο Φραγκιάς δεν μπορούσε να βρεί το αντίδοτο. Ο παίκτης που κράτησε το ΠΑΓΚΡΑΤΙ μέσα στο παιχνίδι όταν όλοι ήταν εκτός ρυθμού ήταν ο  ΧΑΡΙΣΜΙΔΗΣ έδωσε μάχες πολλές τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο 4ο δεκάλεπτο έγιναν ήρωες οι ΒΑΡΔΙΑΝΟΣ και ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ όταν οι επιθέσεις της ΞΑΝΘΗΣ είχα κάτι από αρχαία τραγωδία.
Και τώρα στην ουσία στο 4ο δεκάλεπτο που για μια ακόμη φορά το σύνδρομο έπληξε την ΞΑΝΘΗ.
Η διαχείρηση που κάνει σε αυτό το δεκάλεπτο είναι και ο λόγος που έχασε και κινδύνεψε να χάσει παιχνίδια  (ΝΗΑΡ ΗΣΤ -ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΚΑΟΔ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ ΕΣΠΕΡΟΣεντος  ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  ΔΑΦΝΗ εκτός)
Στα περισσότερα τα κατάφερε να έχει διαφορά από 12-15 πόντους και στο τέλος να χάνει ή να κινδυνεύει να τα χάσει.
Θέλει δουλειά πολύ στο σημείο αυτό από την τεχνική ηγεσία.
Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ξεκάθαρος ο λόγος της ήττας.
Δυστηχώς δεν έκανε καλή διαχείρηση του υλικού του αυτή τη φορά ο Λεμονίδης.
Ο τραυματισμός του πολύ ανεβασμένου Μασλαρινού περιόρισε τις επιλογές του. Ο Δημήτρης πέρα από τις αμυντικές καλές ικανότητες που έχει μπορεί να αναλάβει και επιθετικές πρωτοβουλίες όταν κολλάνε οι ψηλοί. Ο Γέλενιτς όταν πήρε πάνω του το παιχνίδι και με τρίποντα προσπαθούσε να κρατήσει την όποια διαφορά βγήκε με ένα ανύπαρκτο 5ο φάουλ από το παιχνίδι και οι επιθετικές καλές λύσεις μειώθηκαν. Η ερώτηση είναι οι ψηλοί της ομάδας που είναι και η αιχμή της τι έγιναν???
Εκεί ήταν στο παιχνίδι αλλά έγιναν πολύ περίεργα πράγματα.
  Στο σημείο αυτό η τακτική του ΦΡΑΓΚΙΑ έπεσε πάνω στον περιορισμό του Παναγιωτόπουλου κάτι που λίγα λεπτά πριν το τέλος φάνηκε να το πετυχαίνει γιατί η μπάλα δεν πήγαινε εύκολα στον Αλέξη και το ελεύθερο σουτ είχε χαθεί. Σε αυτή την στιγμή έπρεπε να γίνουν ανακατάξεις στην ΞΑΝΘΗ. Η είσοδος του Ιωακειμίδη περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε και για να μην παρεξηγηθώ σας λέω πως ο μικρός είναι πολύ καλός αλλά μάλλοντον αδικεί ο Λεμονίδης.
Η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ο μικρός αλλά και οι επιθετικές πρωτοβουλίες που μπορούσε να πάρει δεν ήταν αρκετές μιας και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν πολύ μικρός. Τον έβγαλε γρήγορα ο Λεμονίδης έξω και αυτόματα με την κίνηση του δημιούργησε πολλές απορίες στου φιλάθλους της ομάδας. Πιστεύω στο κρίσιμο σημείο της αντεπίθεσης του Παγκρατίου δεν έπρεπε να είναι στο παρκέ ο Χρήστου.
Λοιπόν ο Κ Χρήστου είναι πολύ μεγάλος παίκτης έχει μια στόφα που σε λίγους ψηλούς μπορείς να δεις . Μεγάλο μπασκετικό μυαλό αλλά μάλλον και τα χρόνια του είναι κάπως αρκετά που δεν τον επιτρέπουν να μάχετε για 40 λεπτά. Στο παιχνίδι αυτό μέχρι και το σημείο που μάλλον από κούραση πήρε την πρωτοβουλία να κάνει 4 τρίποντα να κάνει χρεή play maker ήταν από άλλον πλανήτη. Λιτές κινήσεις αλλά αποτελεσματικές διάβαζε το παιχνίδι του αντιπάλου την άμυνά του και έδειχνε ασταμάτητος. Το στοίχημα ήταν πόσο θα άντεχε . Αυτές είναι όμως οι αντοχές του και ΄έπρεπε να βγει για αλλαγή τουλάχιστον στο σημείο που έκανε το δεύτερο άστοχο 3ποντο και κατάβαζε την μπάλα ως guard . Εκνευρίστηκε έχασε την αυτοκυριαρχία του πιο πολύ μάλιστα όταν είχε και δύο κοψίματα σε lay up .Ενώ μπορούσε να είναι ο ήρωας του παιχνίδιού αντίθετα δεν προστάτεψε τον εαυτό του.
Την πιο μεγάλη ευθύνη την έχει όμως ο Ν Λεμονίδης που μάλλον έκρινε πως μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό . Στο παιχνίδι της σκακιέρας ποιό τυχερός και ίσως πιο διαβασμένος ο Φραγκιάς.
'Όχι πως έγινε και τίποτα χάθηκε ο κόσμος μετά την ήττα και θα πέσω να τον φάω .
Αυτός στο κάτω χρεώνεται και την αγωνιστική άνοδο έχει το δικαίωμα να κάνει λάθη .
  Αυτό που έχασε η ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι είναι η ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο ρεκόρ συνεχόμενων νικών με κέρδη κυρίως για τους παίκτες όσο και για την ομάδα στην προσπάθεια προβολής της.
Πάντως σαν παιχνίδι και ειδικά το 3ο δεκάλεπτο είναι θα το ξαναπώ από τα καλύτερα που έχω δει ακόμη και σε σύγκριση με παιχνίδια της Α1 στο γήπεδο της Ενωσης Καβάλας.
Από την μια η ήττα αλλά  η ανταμοιβή από το θέαμα σαν φίλαθλος ήταν πολύ μεγάλη.
Παλικάρια που σας αρέσει το άθλημα και δεν κάνετε τον κόπο να ΄ρθειτε στο γήπεδο χάσατε ένα ακόμη καλό παιχνίδι από μια πολύ επιθετική ομάδα. Το αμυντική το αφήνω στην άκρη γιατί δεν μ'αρέσουν οι σφικτές άμυνες ΘΕΑΜΑ και μόνο ΘΕΑΜΑ  αυτό είναι το μπάσκετ για τους φιλάθλους.


Για ένα ακόμη παιχνίδι το τρίο των διαιτητών προβλημάτισε θα πω ευγενικά.
Είναι δύσκολο σε  ένα πολύ γρήγορο επιθετικό δυνατό παιχνίδι να είσαι μέσα σε όλα.
Αλλά τουλάχιστον στην φάση του τραυματισμού του Νησιώτη έπρεπε να πράξουν πολύ γρήγορα γιατί ο ένας εκ των τριών ήταν κυριολεκτικά δίπλα στην φάση και απορώ πως δεν είδε το πεντακάθαρο φάουλ. Τους έπιασε πανικός όταν κατάλαβαν την σοβαρότητα του τραυματισμού του Νησιώτη και έχοντας προφανώς πολλές ενοχές  και από τα προηγούμενα σφυρίγματα άρχισαν μετα από αυτό να σφυρίζουν  την κάθε επαφή φάουλ. Δεν στέκομαι αν αδίκησαν την ΞΑΝΘΗ η ευνόησαν το ΠΑΓΚΡΑΤΙ  την ζημιά που κάνουν στο μπάσκετ εξετάζω . Επειγόντως πίσω στα θρανία γιατί επαναξιολόγηση δεν πρέπει να υπάρχει μόνο σε καθηγητές κλπ αλλά και στους διαιτητές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το site basketnet.gr   o σχολιασμός του παιχνιδιού από τον προπονητή ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.
Νομίζω ότι το Παγκράτι πέτυχε την νίκη της ημέρας! Αντιμετώπιζε την φορμαρισμένη Ξάνθη, έχανε στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιγνιδιού, αλλά γνωρίζοντας για την ήττα του Ηρακλή στην Καισαριανή είχε τεράστιο κίνητρο αφού με την νικη του έφτασε στον ένα μόλις βαθμό από τον γηραιό. Εξαιρετικό παιγνιδι από τον πάντα αγωνιστικό Βαρδιάνο και από τον Κακλαμανο. Η Ξάνθη είχε πάλι για σκόρερ τον Παναγιωτόπουλο και έψαξε αρκετά τους ψηλους της, αν και εντύπωση μου προκαλεί ότι ο Χρήστου σούταρε 4 τρίποντα(0/4), πράγμα που θα άρεσε στον Φραγκιά. 
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα συν της αγωνιστκής η επανεμφάνιση των τηλεοπτικών μεταδόσεων μετά την λήξη των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου