Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Α2 ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πολλές οι κινήσεις το τελευταίο διάστημα από τις ομάδες για την επιχορήγηση και τον τρόπο και χρόνο απόδοσης της. Οι συνντήσεις των παραγόντων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει η αγωνιστική αυτή . Τίποτα δεν είναι αποφασισμένο από τις ομάδες που δείχνουν να μην έχουν ούτε δυναμική όυτε και κοινή γραμμή. Η ασφυκτική οικονομική πίεση τους ανάγκασε να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι κάτι που δείχνει και τον συνολικό τρόπο σκέψης και δράσης που έχουν .Αν όλα κυλήσουν καλώς τα παιχνίδια που έχει η αγωνιστική είναι τα παρακάτω.
Κοινή διαπίστωση πως οι πολλές ανατροπές έδωσαν χρώμα και ενδιαφέρον .


ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΕΡΑΜΑ
Ο πρώτος είναι εκτός στόχου ανόδου με αρκετές μεταπτώσεις . Τα τελευταία παιχνίδια τα κέρδιζε στον πόντο και με την λήξη των παιχνιδιών . Δεν  κατάφερε στο προηγούμενο παιχνίδι να κάνει το come back που συνηθίζει και να πάρει το παιχνίδι γιατί ο αντίπαλος του έπαιξε πιο διαβασμένα και δεν άφησε περιθώρια . Έχει κάνει μια θαυμαστή πορεία μέχρι τώρα μιας και πρωτάρης παίζει ελεύθερο και καλό μπάσκετ είναι από τις ομάδες που έχει αρκετές  συμπάθειες . 
Το Πέραμα έκανε μια πολύ δυνατή πορεία στα τελευταία παιχνίδια και δικαίωσε τους παίκτες μίλαγαν για λανθάνουσα βαθμολογική θέση . Απέδειξαν πως η θέση τους είναι στην Α2. Παίζει ανοιχτό μπάσκετ παλεύει όλα τα παιχνίδια και έχει έναν πολύ μεγάλο παίκτη κόσμημα στο ρόστερ του τον Λιακόπουλο. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει σίγουρα το Πέραμα που θέλει να σιγουρέψει την θέση του.

ΟΦΗ – ΕΣΠΕΡΟΣ 
Υποθέσεις πριν το παιχνίδι κάνω αλλά είναι πολύ μεγάλη η διαφορά σε κάθε επίπεδο με τον φιλοξενούμενο να τρέχει για την άνοδό του και τον γηπεδούχο ΟΦΗ να είναι μάλλον η συντροφιά του ΑΙΓΑΛΕΩ για τον υποβιβασμό. Σε καμιά περίπτωση δεν πείθει ο ΟΦΗ ότι μπορεί να σταθεί στην κατηγορία.
ΑΜΥΝΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ                                                                                                                        
Δεν έχει ενδιαφέρον για τον Αμύντα το παιχνίδι έχει για τους υπόλοιπους το τι θα κάνουν οι παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ.
Να σημειώσω πως μπορεί να γράφω για την επόμενη αγωνιστική αλλά οι εξελίξεις δείχνουν πως αγωνιστική μπορεί να μην γίνει όχι από απεργία των εργαζομένων κάτι λογικό αλλά από απεργία των ιδιοκτητών των ομάδων με πρόσχημα την μη χρηματοδότηση. Είπαμε η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια πολλά πολλά προβλήματα που ήταν κρυμένα κάτω από το χαλί. Μτείτε στο site    http://basketa2.blogspot.com/   για μια καλή ενημέρωση πάνω στο ζήτημα.Επίσης μια καλή άποψη έχει ο πρόεδρος του ΈΣΠΕΡΟΥ και θα το διαβάσετε στο sitehttp://www.superbasket.gr.
AIΓΑΛΕΩ – ΞΑΝΘΗ.
Ο γηπεδούχος έχει κουνήσει μαντήλι στην κατηγορία και όλα τα παιχνίδια που μένουν είναι μια καλή ευκαιρία για να αποδείξουν την όποια αξία τους οι παίκτες του και τίποτα παραπάνω. Η Ξάνθη είχε στα πλάνα της για σερί νίκες κάτι που το χάλασε το Παγκράτι και αυτό το παιχνίδι μιας και ακολουθούν δύο εντός.
Αν έχει χαλάσει το κλίμα από την ήττα θα φανεί στο παρκέ. Αν είναι επαγγελματίες  δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα παραπάνω και να παίξουν όπως ξέρουν.Είναι το παιχνίδι που δεν έχει καμιά βαθμολιγική συνέπεια και ενδιαφέρον όχι μόνο για τις δύο ομάδες αλλά ούτε και τις υπόλοιπες.
Το Αιγάλεω είναι τελευταίο και δεν αλλάζει με τίποτα και η ΞΑΝΘΗ έχει τελειώσει με την παραμονή της.
ΔΑΦΝΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ.
Μια ταλαιπωρία έχει καταντήσει το πρωτάθλημα για την  ΔΑΦΝΗ  μια ομάδα που έχασε την άνοδο της την προηγούμενη χρονιά στο νήμα. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει σχέση με την προηγούμενη ομάδα. Ανεβοκατεβάσματα  στην απόδοση της κακό μπάσκετ και από προβλήματα σε προβλήματα.
Αν είναι αυτή η κατάσταση για την ΔΑΦΝΗ τι να πει ο αντίπαλος που ξεκίνησε για μια ακόμη φορά με μεγάλα όνειρα όπως και την αγωνιστική2008-09 αλλά στην πορεία  περίσσεψαν  τα προβλήματα. Την αγωνιστική 08-09 έσωσε την παρτίδα στο τέλος . Είχε ξεκινήσει καλά αλλά τα προβλήματα φάνηκαν  προς το τέλος . Φέτος όυτε καλό ξεκίνημα έχει ούτε σημάδια ανάκαμψης δείχνει. Είναι η παρέα για υποβιβασμό μαζί με το ΑΙΓΑΛΕΩ και τον ΟΦΗ. Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες του για να συμπληρώσει τις 11-12 νίκες που χρειάζεται για την παραμονή.Στην ήττα κουνάει μαντήλι στην νίκη παίρνει μια μικρή ανάσα. Η τελευταία εντός έδρας ήττα από τους Ικαρους μοιάζει καταδικαστική.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΓΟΡ.
Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πέτυχε το κρατάει ζωντανό στην κούρσα ελπίζοντας ένα ακόμη στραβοπάτημα του Γηραιού. Έχει την ψυχολογία μαζί του απέναντι μάλιστα σε ένα αντίπαλο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον . Σίγουρος  άσος που λένε .
Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου δεν με πείθει το Παγκράτι πως έχει την στόφα της μεγάλης της καλής αγωνιστικά ομάδας. Περισσότερο είναι η σταθερότητα του και η καλή διαχείρηση του υλικού που κάνει ο προπονητής του κάτι που το διαπίστωσα στο προηγούμενο παιχνίδι με τις πολύ καλές κινήσεις που έκανε στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο.
Από το συνολικό ρόστερ που έχει δεν διέκρινε τον παίκτη ηγέτη (εξαίρεση ο Χαρισμίδης για την συνεχή μαχητικότητά του) οι υπόλοιποι παίκτες διακρίθηκαν από την λάθος αντιμετώπισή τους αμυντικά από τους παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ. Ποιό πολύ σαν ομάδα με έπεισε ο Έσπερος  παρά το ΠΑΓΚΡΑΤΙ . Μάλλον θα πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω τον προπονητή τους γιατί δείχνει να είναι πολύ καλός σκακιστής.

ΚΑΟΔ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Το κίνητρο το έχει η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ την έδρα ο ΚΑΟΔ ποιος ό νικητής ?
Δεν νομίζω πως θα αφήσει αυτή την ευκαιρία η Ολυμπιάδα αν και είναι ικανή για όλα.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ.
Αν δεν έκανΑΝ τις εκπληκτικές τους νίκες την προηγούμενη αγωνιστική ,αυτό θα ήταν παιχνίδι παραμονής και για τους δύο. Όχι πως τελείωσαν με αυτήν με τους 28 βαθμούς που έχουν, αλλά πήραν μια μεγάλη ανάσα και οι δύο. Σε καλύτερη αγωνιστική θέση και ετοιμότητα ο γηπεδούχος που θέλει να κάνει μια ακόμη νίκη 3η στην σειρά. Δεν νομίζω ότι η ΝΗΑΡ ΗΣΤ θα μπορέσει να πάρει το διπλό . Αν το καταφέρει τελειώνει με την παραμονή αλλιώς έχει δρόμο ακόμη και αυτό σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των πιο κάτω.Ο μαγικός αριθμός των 11 νικών για την παραμονή θα ξεκαθαρίσει σε αυτή την αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου