Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ



Είναι κανόνας για να κρίνεις κάτι είτε είναι γεγονός πολιτικό είτε αθλητικό και πιο ειδικά του μπάσκετ το καλύτερο είναι να έχει μεσολαβήσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ,να φύγει η ένταση της στιγμής να σιγάσει το συναίσθημα για να μπορέσει να κυριαρχήσει η λογική.
Και χρειάζεται ψυχραιμία για να γίνει μια αξιοπρεπής κριτική για το χαμένο παιχνίδι της ΞΑΝΘΗΣ με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Πριν από κάθε παιχνίδι όλες οι ομάδες αναλύουν τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και προχωρούν σε πλάνα για την αντιμετώπιση τους.
Κάτι τέτοιο έγινε και με την Ολυμπιάδα φαντάζομαι.
Το δυνατό σημείο της είναι οι δύο πολύ καλοί περιφερειακοί ο Β.Μουλάκης παλιός γνωστός της ομάδας καλός χειριστής και ακόμη καλύτερος εκτελεστής.
Το πιο μεγάλο όπλο της είναι ο Γκαγκαλούδης ένας παίκτης που προέρχεται από την Α1 με πολύ μεγάλες και καλές στιγμές στις ομάδες που έπαιξε αλλά και αντίστοιχα πολλά προβλήματα λόγο του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.
Το σύστημα που θα αντιμετωπίσεις σαν αντίπαλη ομάδα είναι πολύ ξεκάθαρο και το είδαμε όλοι όσοι ήμασταν στο γήπεδο .Πολύ γύρισμα της μπάλας από τους δύο ή εναλλάξ προσπάθεια να τραβήξουν ένα δύο παίκτες πάνω τους για να βγεί το εύκολο σουτ. Αυτό έκαναν οι δύο αυτοί κύριοι και η Ξάνθη απλά παρακολουθούσε το παιχνίδι του αντιπάλου. Το ευτύχημα ήταν πως οι άλλοι παίκτες της Ολυμπιάδας ήταν φοβερά άστοχοι και έτσι η διαφορά παρέμενε μικρή.
Σε ένα παιχνίδι όμως δεν αμύνεσαι μόνο παίζεις και εσύ και κοιτάς να είσαι πιο παραγωγικός από τον αντίπαλο σαν ισοστάθμιση στην αδυναμία σταματήματος των αντιπάλων παικτών που είναι σε φόρμα.
Μοιραία ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχει και σχετικά μεγάλο σκορ. Αυτό το σενάριο από πλευράς ΞΑΝΘΗΣ δεν το είδαμε . Δεν χτύπησε το παιχνίδι απλά παρακολουθούσε την εξέλιξη .
Και ο χρόνος ήταν σαφώς υπέρ του αντιπάλου.
Κάποια στιγμή αυτοί οι κύριοι που ανέλαβαν να μας καθαρίσουν έπρεπε να πάνε και στον πάγκο να πάρουν ανάσες. Αυτές είναι οι ευκαιρίες για τον αντίπαλο να ξεφύγει να πλησιάσει να ρίξει τέλος πάντων το βάρος του για μπορέσει να ισοσκελίσει την όποια διαφορά κάνουν πάλι με την είσοδό τους οι καλοί αντίπαλοι παίκτες.
Τίποτα δεν έγινε και σε αυτή τη χρονική στιγμή. Όλο το τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά η ΞΑΝΘΗ έπαιζε χωρίς οργανωτή. Μόνο οι δύο ψηλοί έδιναν μάχες ζήταγαν την εύκολη πάσα μέσα στην ρακέτα αλλά κανείς για να την δημιουργήσει με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ έξω για να πάρουν μπάλα διευκολύνοντας τους αντιπάλους. Και άρχισε να φαίνεται ένα ακόμη πρόβλημα στον ορίζοντα.
Η κούραση και τα φάουλ των ψηλών ΧΡΗΣΤΟΥ κ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν και οι σκόρερ της ομάδας.
Κάποιος όμως και αυτός είναι ο προπονητής πρέπει να μιλήσει για το rexona στον ΝΗΣΙΩΤΗ για έλεγχο της εντάσεως του. Δεν βοηθά την ομάδα κάθε φορά που φέρεται σαν οργισμένος ταύρος.
Και έφτασε η στιγμή που ο Γκαγκαλούδης είδε με το έμπειρο μάτι του πως πρέπει να καθαρίσει το παιχνίδι μιας και η προηγούμενη τακτική με τις ασίστ δεν έχει και θεαματικά αποτελέσματα.
Κάπου εκεί εξέθεσε μια ολόκληρη ομάδα με τα κατορθώματα του.
Τέτοιους παίκτες τους κουράζει με συνεχές πρεσάρισμα από την αρχή του αγώνα και από την στιγμή που θα πιάσει την μπάλα δεν τον περιμένεις να κατέβει τους δείχνει να καταλάβει πως θα πρέπει να ιδρώσει και να σκεφτεί καλά τις κινήσεις και την οικονομία δυνάμεων.
Και προπαντός το συνεχές μαρκάρισμα του γίνεται από άσσο το πολύ δυάρι και όχι από παίκτη άλλης θέσης που στο τέλος τον εκθέτεις κιόλας.
Μια παρατήρηση προς τον Γκαγκαλούδη όσο δίκιο και να έχεις για τα μπινελίκια είσαι ασυγχώρητος γιατί είσαι επαγγελματίας και τα έχεις φάει με το κουτάλι . Όταν πήρες την απόφαση να μας καθαρίσεις θα είχες στο μυαλό σου και την αποθέωση τουλάχιστον από ανθρώπους που αναγνωρίζουν κάτι τέτοιο . Τι κέρδισες με την κακή και απαράδεκτη στάση σου?
xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου