Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ





Η Ξάνθη έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση με πρώτη την ομάδα της Ολυμπιάδας ελέω Γκαγκαλούδη αλλά και την δεύτερη χειρότερη άμυνα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή πολυτιμότερος παίκτης είναι ο Γ. Αναγνωστόπουλος τόσο σε επίπεδο σκόρερ αλλά και στα ριμπάουντ είναι μέσα στους πρώτους, 'οπως και στα κοψίματα . Στο μόνο που λογικά λόγο θέσης δεν είναι στους πρώτους είναι στις ασίστ.
Επίσης μέσα στους πρώτους σκόρερ είναι ο Χρήστου και ο Α. Παναγιωτόπουλος.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από την ανάγνωση ?
Λείπει και είναι ξεκάθαρο το περιφερειακό σουτ πέραν του Παναγιωτόπουλου.
Ο άσσος και η θέση δύο που συνήθως σκοράρουν και έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό προσπαθειών σε κάθε ομάδα στην Ξάνθη είναι ανάποδα . Σκοράρουν οι ψηλοί.
Και οι περιφερειακοί?
Απλά μοιράζουν πάσες .
Μάλλον όχι γιατί σε ασίστ δεν υπάρχει παίκτης από την ΞΑΝΘΗ να είναι στις πρώτες θέσεις.
Η κακή μέχρι στιγμής χρονιά του IVAN στοιχίζει πολύ στην ομάδα μιας και λείπουν τα εύκολα καλάθια του . Οι 14 πόντοι που έβαλε δεν έχουν καμιά σχέση με τους περσινούς 20-25 Μ,Ο με συνέπεια μειώνεται η ευελιξία της ομάδας . Πίστευα φέτος πως με τις καλές μεταγραφές που θα λειτουργούσαν σαν συμπλήρωμα με τον παλιό κορμό και η ομάδα θα είχε μια πάρα μα πάρα πολύ καλή πορεία με καλό μπάσκετ. Και λογικό όταν δεις το παλιό υλικό Αναγνωστόπουλος - Κουκουράβας -JELENIC.
Αλλά και το ταίριασμα τους με τους Μασλαρινό-Χρήστου-Στεφανιδη η ελπίδα για κάτι παραπάνω είναι δικαιολογημένη και εφικτός ο στόχος μιας πολύ καλής πορείας με υποθήκη για την επόμενη χρονιά.
Δεν γίνεται να στηρίζετε η ομάδα μόνο στους ψηλούς πρέπει και η περιφέρεια να αναλάβει εκτελεστικό ρόλο δεν φτάνει να είναι στους πρώτους στα κλεψίματα ο Β. Κουκουράβας πρέπει να ανέβει και στις ασίστ αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι. Είναι κρίμα τέτοιο καλό υλικό να μην έχει βρει την χρυσή τομή και το ανάλογο δέσιμο . Περιμένω κάποια στιγμή να ξυπνήσει το ζώο που κρύβουν μέσα τους (ΑΡΚΑΣ) για να δούμε και καλό μπάσκετ αλλά και αποτελέσματα.
Τώρα κάλιστα θα σκεφτείτε πως η ομάδα πάσχει αμυντικά και όχι επιθετικά εκεί θα πρέπει να ρίξει το βάρος και όχι στην επίθεση . Διαφωνώ ριζικά με αυτή την άποψη για τον λόγο που λέει πως όταν έχεις μια ομάδα με πολύ καλούς σκόρερ και μερικοί από αυτούς είναι σε αφλογιστία (λόγο και γω δεν ξέρω γιατί) και παρόλα αυτά έχεις3-4 παίκτες στις πρώτες θέσεις σε πόντους μάλλον πρέπει να δεις πως θα βοηθήσεις και τους άλλους καλούς σκόρερ να ανέβουν για να μη φοβάσε τίποτα. Τρανό παράδειγμα προς αποφυγή της άλλη λογικής το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα που ενώ μπορούσε να το πάει σε πολύ μεγάλο σκορ από το ημίχρονο (λίγο βάρος στην επίθεση) μια συντηρητική επιθετικά τακτική και το κακό αποτέλεσμα δεν άργησε . Προτιμώ μεγάλα σκορ και θέαμα γιατί ο κανόνας λέει η ομάδα που σκοράρει νικά στο τέλος. Αν δούμε και το ρόστερ φαίνεται πως οι ψηλοί είναι αυτό που λέμε ντελικάτοι παίζουν πιο πολύ με την κίνηση παρά με το σπρώξιμο και το πολύ ξύλο στην ρακέτα. Όταν έχεις ψηλούς με πολύ καλό σουτ ευκίνητους δεν χρειάζεται να τους σπαταλάς με αργό στατικό παιχνίδι εκμεταλεύεσε την ταχυτητά τους παίζει πιο γρήγορο μπάσκετ αφού μπορείς σύμφωνα με το υλικό σου. Αν βρεθεί το κουμπί του IVAN και παίξει όπως ξέρει ποιά πλάνα του αντιπάλου είναι ικανά να σταματήσουν την τετράδα Αναγνωστόπουλου-Χρήστου-Παναγιωτόπουλου-JELENIC? .
Όχι πως οι άσσοι δεν μπορούνε μάλλον δεν το πιστεύουν περισσότερο κάτι που συμβαίνει από την προηγούμενη χρονιά με τον Β.Κουκουράβα. Από ταλέντο και ικανότητες σκίζει αλλά κάτι υπάρχει που τον σταματά και αυτό μπορεί να είναι έλλειψη αυτοπεπόιθησης στις ικανότητες του ή κάτι άλλο.
Το ουσιαστικό είναι πως για μια ακόμη φορά αδικεί τον εαυτό του.
Πρώτη φορά η ομάδα έχει καλό πάγκο τουλάχιστον να δίνει ανάσες χωρίς να σπάει ο ρυθμός της.

Xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου