Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ 2001-Α.Σ ΞΑΝΘΗΓΗΠΕΔΟ ΔΑΚ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/09



ΑΣΠΙΔΑ 2001- ΑΣ ΞΑΝΘΗ 88-49
Στα παιχνίδια που οι διαφορές δυναμικότητας είναι μεγάλη το αποτέλεσμα είναι το μόνο που δεν μετράει .Αυτά τα παιχνίδια είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πάρουν συμμετοχή οι παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο στα δύσκολα παιχνίδια.
Ας το επαναλάβω πως πρόκειται για δύο νέα τμήματα των Ακαδημιών του ΑΡΙΩΝΑ και της ΑΣΠΙΔΑΣ που σκοπό έχουν την συλλογή εμπειριών και το ψήσιμο για τις χρονιές που θα αγωνίζονται κανονικά στο παιδικό πρωτάθλημα. Το πόσες νίκες και οι πόντοι δεν νομίζω να έχουν σημασία . Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν την ομάδα του Α.Σ γιατί οι μικροί παίζουν πρώτοι φορά και το μικρό της ηλικίας τους δικαιολογεί τα πάντα.
Από την άλλη η ΑΣΠΙΔΑ έχει την πολυτέλεια με το μεγάλο σε αριθμό δυναμικό που διαθέτει να φτιάξει αρκετές ομάδες .Τέτοια είναι και η ΑΣΠΙΔΑ 2001 που φέτος λειτουργεί σαν προπομπός για την μετέπειτα ένταξη τους στο κανονικό πρωτάθλημα .
Αυτή η ομάδα παρόλο που κανείς δεν περιμένει θεαματικά αποτελέσματα έδειξε καλά στοιχεία και χαρακτήρα αφού έχει ένα βασικό κορμό παικτών και μέσα από την δυσκολία ή την ευκολία κάθε παιχνιδιού μπορεί να δίνει και την ευκαιρία συμμετοχής και στους πιο άψητους να μπουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Το παιχνίδι με τον ΓΑΣ ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και μοιραία οι χρόνοι συμμετοχής έπεσαν στους λίγους και γεναίους.
Στο παιχνίδι με τον ΑΡΙΩΝΑ έπρεπε να κυριαρχήσει άλλη λογική να δοθεί η ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή να πάρουν παιχνίδια γιατί μόνο έτσι μπορούν να βελτιωθούν και να βοηθήσουν και την ομάδα τους.
Δεν πρέπει κατά την δική μου γνώμη οι παίκτες που αποτελούν τον κύριο κορμό να έχουν και τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Και δεν είναι μόνο δική μου αυτή η άποψη αλλά σχεδόν όλων των φίλων και γονιών που βρέθηκαν στο γήπεδο και ήταν αρκετοί αυτή την φορά. Τι σημασία έχει το σκορ δεν μετράνε τουλάχιστον φέτος οι νίκες εμπειρία χρειάζεται να αποκτήσουν.
Ο καλύτερος συνήγορος για τα παραπάνω είναι η κίνηση του προπονητή Κ.Ιωαννίδη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΓΑΣ όταν έβαλε τους δεύτερους σχεδόν δέκα λεπτά αφού είδε πως κρίθηκε το παιχνίδι.
Τέλος η γκρίνια και οι οδηγίες στο παιχνίδι όπου την παράσταση έκλεψαν οι μικροί του ΑΣ γιατί πάλεψαν όσο μπορούσαν και αρκετές φορές πήραν το χειροκρότημα του κόσμου .Ο μικρός Δ.Ψαλτόπουλος έδειξε το μεγάλο τσαγανό και ταλέντο που διαθέτει και ο χρόνος σίγουρα είναι μαζί του. Πολύ καλοί και οι υπόλοιποι μικροί της ομάδας .Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ μπήκαν πολύ χαλαροί απέναντι στους μικρούς του ΑΣ με συνέπεια τα πολλά λάθη .Δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 14-12 κάτι που δείχνει το πόσο πάλεψαν οι μικροί του ΑΣ.
Μόνο όταν σοβάρεψαν οι της ΑΣΠΙΔΑΣ τελείωσε και το παιχνίδι με το σκορ να δείχνει 88-49.
Αρκετοί γονείς και απο τις δύο Ακαδημίες και κύριο θέμα ήταν τα όσα έγιναν στην Κομοτηνή στο παιχνίδι με τον τοπικό ΓΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου