Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ

Δεύτερο παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ Ξάνθη εναντίον του νεοφώτιστου ΟΦΗ στο κλειστό «Φ.Α» με τελικό σκορ 77-74.
Θα μπορούσε κάλλιστα το σκορ να ήταν πολύ πιο μεγάλο εαν ήταν εύστοχοι στις τελικές προσπάθειες οι παίκτες των δύο ομάδων . Είδαμε να χάνονται απίθανα lay-up κυρίως από τους παίκτες της Ξάνθης αλλά και μια τρομερή ευστοχία στα τρίποντα από τον Μπάρδα τον καλύτερο παίκτη όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά και του παιχνιδιού.
Παίκτης που πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και με την εκτελεστική του δεινότητα όχι μονό κρατούσε την ομάδα στο παιχνίδι αλλά ήταν αυτός που έδινε το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν κατάφερε και τον περιόρισε η Ξάνθη μετά κόπων και βασάνων σταμάτησε και ο ΟΦΗ να είναι μπροστά στο σκορ.
Από την άλλη η Ξάνθη ξεκίνησε με πολύ άγχος το παιχνίδι με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη .Συνετέλεσε και η μεγάλη αστοχία τόσο σε σουτ δύο πόντων ενώ στα τρίποντα τα ποσοστά ήταν τραγικά 0 στα 5 ενώ ο ΟΦΗ είχε 50% 3-6.
Μοιραία έμεινε πίσω στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 16-21
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξύπνησε η Ξάνθη περιόρισε τα λάθη αλλά η αστοχία ήταν παρούσα 0-12 τρίποντα 16% ποσοστό και ο ΟΦΗ πάλι 50% 6-12 .
Στο 6.10 του δεύτερου δεκαλέπτου μετά από ένα καλό σερί ο ΟΦΗ έφτασε να προηγηθεί και μ έ δέκα πόντους .2.25 πριν το τέλος σε αιφνιδιασμό ο Γ.Στεφανίδης έφαγε μια από τις πολλές τάπες που μοίρασε στους παίκτες της Ξάνθης ο Βαγενάς ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ.
Αμέσως μετά και από τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού από αυτές που θέλει ο κόσμος κλέψιμο από τον Κουκουράβα αντεπίθεση ωραία ασίστ και ακόμη ωραιότερο κάρφωμα του Αναγνωστόπουλου που μαζί με τους Παναγιωτόπουλο και Jelenic κρατούσαν την Ξάνθη στο παιχνίδι.
Το ημίχρονο έκλεισε 34-39
Λίγο πολύ στα ίδια και το τρίτο δεκάλεπτο με τους παίκτες του ΟΦΗ να παίρνουν όπως και στο πρώτο ημίχρονο τα επιθετικά ρημπάουντ και να έχουν δεύτερες και πολλές φορές τρίτες ευκαιρίες για επιθέσεις. Στο 1.00 λεπτό πριν το τέλος είχαν την ευκαιρία οι φίλαθλοι να δουν πολλές μάχες και ακόμη καλύτερες επιθετικές στιγμές από τους παίκτες με κλεψίματα τάπες και καρφώματα.
Τρίτο δεκάλεπτο και το σκορ έκλεισε 50-52.
Τέταρτο δεκάλεπτο και η Ξάνθη σοβάρεψε έκλεισε την άμυνά της περιόρισε τα ανόητα λάθη ανέβασε τα ποσοστά ευστοχίας της. Αντίθετα ο ΟΦΗ έδειξε πως δεν έχει λύσεις μιας και όταν κουράστηκαν από την μεγάλη σε χρόνο συμμετοχή οι Μπάρδας και Βαγενάς δεν μπόρεσε να βρεί εναλλακτικές λύσεις.
Στο σημείο αυτό τα έκαναν σαλάτα οι κύριοι διαιτητές με τα απίθανα σφυρίγματα τους και δεν θα κρίνω εάν αδίκησαν την Ξάνθη η όχι απλά εκνεύρισαν τους παίκτες της και έκοβαν τον πολύ καλό ρυθμό που είχαν πιάσει με ανύπαρκτα φάουλ .
Αλλά ούτε και έτσι δεν το έβαλαν κάτω οι παίκτες της παρόλο που ο Αναγνωστόπουλος χρεώθηκε γρήγορα με τέσσερα φάουλ το ένα μάλιστα αντιαθλητικό που μόνο οι διαιτητές το είδαν .
Στα 2.24 πριν την λήξη η Ξάνθη είχε περάσει μπροστά με 67-63 και στα 49// το σκορ ήταν 73-67 . Η πιεστική άμυνα πάνω στον Κουκουράβα έφερε καρπούς για τον ΟΦΗ και έκλεψαν την μπάλα και είχαν την ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι.
Φαίνεται όμως πως το σύνδρομο των τελευταίων δευτερολέπτων χτύπησε τον ΟΦΗ που έχασε την ευκαιρία και έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να κλέψει την μπάλα με την σειρά της αλλά και να κερδίσει και φάουλ .
Τα τελευταία δευτερα ήταν συγκλονιστικά μιας και με βολές ο Μπάρλας μείωσε σε 77-74 και είχαν απομείνει μόνο 4 δευτερόλεπτα.
Πολύ καλό το παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές σε συγκινήσεις ωραίες φάσεις που απόλαυσε ο αρκετός κόσμος ο πιο πολύς από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.
Το παρών έδωσαν και λίγοι αλλά φωνακλάδες φίλοι του ΟΦΗ που ήρθαν από την ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
Σκασμένοι δήλωσαν με την αστοχία τους οι περισσότεροι παίκτες της Ξάνθης .
Σχετικά ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής της Ξάνθης Γ.Σουλιώτης.
Γ.Σ. Κάναμε την πρώτη μας νίκη έντός έδρας και αυτό είναι που μετράει
Δ.Χ. Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας?
Γ.Σ Είμαι ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα που κατάφερε και γύρισε ενά χαμένο για πολλούς παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μιας και βελτιώσαμε την αμυντική συμπεριφορά μας στο δεύτερο μέρος και αυτό ήταν που μας έδωσε και την νίκη παρά την φοβερή αστοχία που είχαμε περιφερειακά και αυτό που πρέπει να προσέξουμε στα επόμενα ματς είναι να δώσουμε βάρος στη μείωση των λαθών έτσι ώστε να πέφτει η ψυχολογία και να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε το σκορ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α2
Ίκαρος/Έσπερος- Νήαρ Ηστ 90-94
Πέραμα/Ερμής- Ηρακλής 48-59
Αιγάλεω- Αρκαδικός 67-69
Αμύντας- Ερμής Λαγκ. 81-75
Παγκράτι- ΚΑΟΔ 63-51
Ξάνθη- ΟΦΗ 77-74
ΑΓΟΡ- Δάφνη 76-66
Ολυμπιάδα- Ίκαροι Σερρ. 99-94

9 σχόλια:

  1. Για τους φωνακλάδες της Ξάνθης, τους Xanthifans γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν διαβάσεις προσεκτικά παλαιότερες αναρτήσεις θα καταλάβεις την άποψη του blog για τους οπαδούς όποιας ομάδας είτε της Ξάνθης είτε του ΠΑΟΚ και λοιπά.
    Οι xanthi fans είναι της skoda xanthi και δεν ξέρω για ποιό λόγο είναι και στο μπάσκετ και δεν με ενδιαφέρει στο τέλος τέλος.Μακριά οι βάρβαροι από τον χώρο αρκετά τράβηξε.
    xanthi basket

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Λέγονται Xanthifans, υπάρχει ένα καταστατικό εαν σας ενδιαφέρει το οποίο δεν λέει πουθενά ότι είναι skoda xanthi fans... Εαν αποκαλείτε τους Xanthifans βάρβαρους τότε το λιγότερο που μπορώ να πώ είναι ότι ζείτε σε άλλον κόσμο. Εδώ μιλάμε για υποστήρηξη της ομάδας σε κόσμια πάντα πλαίσια και χωρίς να προκαλούνε ποτέ και πουθενά όπου έχουν κάνει μεχρι τώρα την εμφάνησή τους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Εκτός εαν είστε από αυτούς που νομίζουν ότι δεν αρμόζουν οι φωνές σε ένα γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο δεν είναι της ποδοσφαιρικής ομάδας.
    Μάλλον δεν κατάλαβες τα περί βαρβάρων.
    Άλλο πράγμα οι φωνές παρότρυνσης και άλλο τα γαμώσταυρίδια και οι χριστοπαναγίες.
    Κι'γώ φωνάζω και πολύ μάλιστα στο γήπεδο αλλά προσπαθώ να μην μπινελικώνω παίκτες κλπ γιατί δεν φταίνε σε τίποτα έστω και εαν είναι αντίπαλοι στο κάτω κάτω παιχνίδι είναι και όχι πόλεμος. Πές μου που είδες το κόσμια μήπως στο φιλικό με τον ΓΑΣ ή μήπως στο κύπελλο και τότε να ζητήσω συγνώμη.
    Αναφορά για τους xanthifans έχει γίνει και στο site αλλά και στην εφημερίδα ΘΡΑΚΗ με φωτο μάλιστα μάλλον δεν διαβάζεις εφημερίδες?.
    Για τέλος δώσε μου τον ορισμό της βαρβαρότητας στα γήπεδα για να έχω και την δική σου άποψη.
    Να είσαι καλά και όποτε θες να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο να τα πούμε.
    Δημήτρης Χ"Αντωνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Δημήτρη τα μπινελίκια ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μέσα στο παιχνίδι. Και όχι γιατί έχει να κάνει με τους παίκτες καθ' αυτού αλλά για να τους εκνευρίσουν. Και σαν μπασκετικός πιστευώ γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι η ψυχραιμία σε ένα παιχνίδι μπάσκετ. Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν αλλά το "Μακριά οι βάρβαροι από τον χώρο αρκετά τράβηξε" είναι τελείως άδικο. Και μόνο να δεις πόσα παιχνίδια κέρδισε πέρσι η ομάδα χωρίς τους Fans και πόσα με θα δεις ότι έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους για την παραμονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρσι θα πηγαίναμε άπατοι αν δεν ήταν ο κόσμος των xanthifans. Εγώ αυτό ξέρω και κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ξαναλέω άλλο οι φωνές παρότρυνσης και άλλο τα γαμωχριστοκλπ.
    Το είπε και ο αρχηγός πως από την ώρα που ήρθατε στο γήπεδο άρχισε να κερδίζει η ομάδα.Ποιός δεν σας θέλει στο γήπεδο ?
    Την βαρβαρότητα δεν θέλω εγώ προσωπικά.
    Επειδή σήμερα γιορτάζω και θέλω να αράξω στο σπίτι χωρίς κακιούλες δεν θα συνεχίσω αύριο τα υπόλοιπα.
    Τα χρόνια μου πολλά σε Παναγιωτόπουλο και Μασλαρινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εαν διαβάσεις καλά την πρώτη ερώτηση, ο αναγνώστης έγραφε ως "παράπονο" το ότι γίνεται αναφορά στους κρητικούς και όχι στους Ξανθιώτες. Αυτό ως Ξανθιώτη και εμένα με ξενίζει. Δεν θα έλεγα τίποτα εαν δεν γινόταν αναφορά σε κανέναν από τους δύο. Οχι όμως να γράφουμε για τους κρητικούς και να "ξεχνάμε" εντέχνως ή όχι τους συμπολίτες μας που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι"Xanthifans",που δίνουν όλη τους την φωνή για το καλό της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι το άρθρο μπορεί να σε καλύψει.
    Δεν είναι ωραίο να έρχονται και οι φίλοι της αντίπαλης ομάδας και όλοι μαζί να χαίρονται το παιχνίδι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή