Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ




Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι δίνει η ΞΑΝΘΗ το Σάββατο 24/10/09 στο κλειστό Φ.Α με αντίπαλο την νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα από την ΚΡΗΤΗ τον Ο.Φ.Η.
Η ομάδα από την Κρήτη μπήκε στην κατηγορία ας πούμε από την πίσω πόρτα δίχως καθόλου διάθεση να μειώσω την αξία της ομάδας μιας και πολλές ομάδες της Α2 αγωνιστικά δεν θα πρέπει να είναι στην κατηγορία αυτή αλλά μάλλον πιο κάτω.
Και λέω από την πίσω πόρτα αφού δεν ανέβηκε κατηγορία τερματίζοντας σε θέση ανόδου παρά με την αποχώρηση της ομάδας της Πάτρας τον Απόλλωνα έμεινε κενή η θέση και την κατέλαβε ο ΟΦΗ.
Σε μια πλοήγηση στις διάφορες ιστοσελίδες θα δείτε πως αρκετοί την θεωρούν και φαβορί για μια καλή πορεία αλλά και νίκη μέσα στην Ξάνθη.
Αυτοί αυτά πιστεύουν και καλά κάνουν το ζήτημα είναι αν η Ξάνθη θα συνεχίσει το καλό επιθετικά παιχνίδι που έκανε μέσα στην Δάφνη και αν εδώ είναι το δεύτερο ζητούμενο θα βελτιώσει την αμυντική αδυναμία της.
Πρώτα πιστεύω ότι οι φίλοι του μπάσκετ θα δουν σίγουρα ένα καλό παιχνίδι δεύτερο ότι φέτος από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια θα φανεί η καλή δουλειά που έγινε σε ρόστερ οργάνωση κλπ.
Αφού μάλλον ξεφύγαμε από τα πέτρινα και μίζερα χρόνια επιτέλους θα μπορέσουμε να δούμε καλό θέαμα .Προσοχή το ενδιαφέρον μου έχει να κάνει με την συνολική ποιότητα παιχνιδιού και όχι με την βαθμολογική θέση και το έχω εξηγήσει σε προηγούμενη ανάρτηση με ενδιαφέρει η ποιότητα το θέαμα και όχι μόνο οι βάθμοι.
Αν και ο κανόνας στο μπάσκετ λέει πως η καλή ομάδα τουλάχιστον μέσα στο παρκέ και όχι στα παρασκήνια κατά κανόνα κερδίζει. Το τι γίνεται στα παρασκήνια και στα υπόγεια είναι δουλειά ποντικών και αρουραίων και με τρωκτικά δεν ασχολείται το μαγαζί.
Κάνοντας μια ψιλοανάλυση της τακτικής και των ικανοτήτων της ομάδας από τα λίγα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μια μικρή δικαίωση για τα όσα λέγαμε και είναι αυτά.
Η δύναμη της ομάδας θα είναι η περιφέρεια με την γνωστή ποιότητα των παικτών που την απαρτίζουν ΙΒΑΝ δεινός εκτελεστής πολύ καλός χειριστής της μπάλας και φέτος δεν θα σκάσει παίζοντας από 1-3 μιας και στις θέσεις αυτές υπάρχει ποσότητα .
Κουκουράβας που φέτος ωρίμασε και θα είναι πιο ουσιαστικός και χρήσιμος σαν άσσος.
Στεφανίδης σταθερός σκύλος στην άμυνα αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και σε κάθε παιχνίδι δίνει τον καλύτερο του εαυτό μιας και είναι ο μοναδικός Ξανθιώτης.
Μασλαρινός γνωστός και μη εξαιρετέος για το καλό παιχνίδι του λίγο πεσμένος μετά τον γάμο του αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η παντρειά Δημητράκη ας πρόσεχες.
Παναγιωτόπουλος ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά όχι γιατί είναι δεινός σκόρερ αλλά είναι και ψημένη καραβάνα στα δύσκολα παιχνίδια μπορεί να σηκώσει το ηθικό όλης της ομάδας .
Και εκεί που λέγαμε πάσχουμε από 4άρι για να έχει παρέα στο κάτω κάτω ο ψηλός της ομάδας ο Γ.Αναγνωστόπουλος και 4άρι βρέθηκε στο πρόσωπο του Σπανού και δυνατό σέντερ να παίζει ξύλο και ας βρίζει λίγο παραπάνω με την μεταγραφή του Νησιώτη. Και πριν από λίγες μέρες ένα ακόμη power-forward ο Κ.Χρήστου ήρθε για να δώσει δύναμη στην ρακέτα . Αυτή δεν είναι ομάδα DREAM-TEAM είναι Γ.Σουλιώτη .
Τέλος άλλοι δύο παίκτες που θα είναι το μέλλον της ομάδας πρώτα ο μικρός Ιωακειμίδης που θα δώσει όλο του το ταλέντο για να αποδείξει πως έχει θέση στην ομάδα αλλά και ο δικός μας ο «ΜΑΡΟΥ» που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος πιο εύστοχος και κάθε φορά που παίρνει επικίνδυνες αποστολές προσπαθεί πάρα πολλά.
Αύριο λοιπόν αρχίζει η παράσταση και ελπίζω όλα να πάνε καλά και ας στεναχωρέσω τους φίλους αναγνώστες από την ΚΡΗΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου