Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Α2 Β΄ΓΥΡΟΣ 2η Αγωνιστική

ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ
Ξεκινώ με το παιχνίδι της Ξάνθης με την ομάδα του ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο.
Ο λόγος που ξεκινώ από το παιχνίδι αυτό έχει να κάνει με τις δηλώσεις των ανθρώπων της Ξάνθης που μετά την νίκη με την Δάφνη πιστεύουν πως το παιχνίδι που ακολουθεί είναι κομβικό.
Μια νίκη εκτός έδρας θα τονώσει την αυτοπεποίθηση τους αλλά και θα τους ανεβάσει πολύ βαθμολογικά επβεβαιώνοντας τα όσα ειπώθηκαν για παραπλανητική βαθμολογική θέση.
Από την άλλη μερία ο παίκτης του ΟΦΗ Μπάρδας  σε δηλώσεις του στο superbasket " δεν θεωρεί πως το παιχνίδι έχει τόσο μεγάλη σημασία? όσο το να βρει η ομάδα τον ρυθμό της???".
  Σίγουρα αν μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ και δεν βρίσκει τα πατηματά της πρέπει να βρει τον τρόπο ανακτησής τους. Πότε θα γίνει αυτό ?. Η βαθμολογική θέση που έχει ο ΟΦΗ του επιτρέπει αυτή την πολυτέλεια ?
Η δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων σαφώς και δείχνει πως υπάρχει δυνατότητα λόγω του ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει η ομάδα του να ελπίζει πως αν βρει τον ρυθμό θα μπορεί και αυτόματα να χτυπάει όλα τα παιχνίδια.
Το ερώτημα που βγαίνει αβίαστα είναι αν όντως υπάρχει αυτό το δυναμικό στο ρόστερ του ΟΦΗ.
  Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα παρόλο που ο παραπάνω παίκτης είναι πολύ καλός αλλά είχα γράψει για την συνάντηση με την Ξάνθη στον πρώτο γύρο "πολύ καλός παίκτης ο Μπάρδας αλλά ένας κούκος δεν φτιάχνει μια ομάδα".
Δεν υπάρχει κάτι που να άλλαξε μέχρι τώρα.
Πιστεύω πως όχι απλά είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι αυτό γιατί ενδεχόμενη εντός έδρας ήττα καταστρέφει το διπλό που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική αλλά τον καταδικάζει ακόμη πιο πολύ.
  Μάλλον έχει χαρακτήρα αποσυμφόρησης της όλης πίεσης ,που έχει η ομάδα του η δήλωση που έκανε.
     Στην Ξάνθη τώρα που το κλίμα είναι πάρα πολύ διαφορετικό μετά την νίκη που πέτυχε καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου παιχνιδιού.
Πρώτη φορά έπαιξε τόσο καλή άμυνα πρώτη φορά που μπορεί ο JELENIC να έμεινε σε χαμηλό σκορ αλλά η άμυνα που έπαιξε πάνω στον Βασιλόπουλο ήταν από τους λόγους που ήρθε και η νίκη.
 Όταν λέω καλή άμυνα απλά ξεκαθαρίζω πως η σύγκριση έγινε με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που η αμυντική προσπάθεια είχε τον χαρακτήρα της "Αεράμυνας" και δείχνει πως υπάρχουν πολλά να διορθώσουν.
Επιθετικά δειχνει να τα πηγαίνει όχι μόνο καλά αλλά η δεύτερη θέση στον πίνακα πίσω από την Ολυμπιάδα δείχνει πως είναι άκρως επιθετικογενής ομάδα με δύναμη μέσα στην ρακέτα αλλά και τώρα πια ;έχει  συμπαράσταση από την περιφέρεια.
Όταν και οι υπόλοιποι της περιφέρειας ανεβάσουν τον δείκτη σκοραρίσματος τα πράγματα επιθετικά θα είναι ακόμη καλύτερα.
  Με νίκη εκτός κερδίζει πολύ στον  ψυχολογικότομέα .Από ανθρώπους παίζεται το μπάσκετ πολλά κρίνονται από την καλή η κακή διάθεση των παικτών .
 Η ενδεχόμενη νίκη θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη πίστη και σιγουριά για τον επόμενο πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο τον Αρκαδικό.

Και αν όλα πάνε όπως θέλουν να πιστεύουν η Ξάνθη θα μπορέσει να δει εντελώς διαφορετικά την χρονιά.
" Επί του πιεστηρίου=   Στην τελευταία ανάρτηση του επίσημου σαιτ του ΟΦΗ θεωρούν πως είναι καθοριστικής σημασίας το παιχνίδι, οπότε ρόλο εμψυχωτή ανέλαβε ο ΜΠΑΡΔΑΣ με τις δηλώσεις του."
---------------------------------------------------------------------
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ.

Τι τύχη μπορεί να έχει το καλαμπόκι σε μια δίκη όταν δικαστές είναι πτηνά????
Χωρίς διάθεση να υποβιβάσω καμιά ομάδα αλλά η παραπάνω παροιμία πιστεύω ότι δείχνει τις πολύ μικρές ελπίδες που έχει το Αιγάλεω εκτός έδρας με τον Αρκαδικό.
Και στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει ο Αρκαδικός και το πιο σίγουρο είναι πως θα νικήσει και τώρα εκτός και αν ....όλα γίνονται στο πρωτάθλημα των ανατροπών.
----------------------------------------------------------------------

ΚΑΟΔ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ                                                                                                                                  
Ενώ έδειξε σημάδια φορτσαρίσματος ο ΚΑΟΔ τελευταία δείχνει πως δεν αντέχει στα ψηλά έχει υψοφοβία και ο αντιπαλός του έχει βάλει σκοπό την άνοδο και είναι από επιτυχία σε επιτυχία δείχνοντας σταθερότητα και προπάντων ωριμότητα.
------------------------------------------------------------------




ΔΑΦΝΗ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Δύο ομάδες που ναι μεν είχαν πολύ μεγάλους στόχους από τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας με την πρώτη να έχει χάσει στο νήμα την άνοδο την προηγούμενη χρονιά (Ηλυσιακός-Καρύδας) την δεύτερη επίσης μια από τις καλές ομάδες με σκοπό την άνοδο αλλά η πραγματικότητα άλλα λέει.
Καθόλου σταθερές από παιχνίδι σε παιχνίδι μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και με το Ρέθυμνο να έχει προχωρήσει στην απόλυση του προπονητή της πιστεύοντας πως είναι η αιτία της κακής αγωνιστικής παρουσίας του.Δεν έχει περιθώρια απωλειών η Δάφνη εντός γιατί θα δυσκολέψει πολύ την ζωή της  μιας και οι 23 βαθμοί δεν δείχνουν να είναι αρκετοί . Από την άλλη δεν νομίζω να καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι το Ρέθυμνο. Στο πρώτο παιχνίδι νικήτρια η ομάδα του Ρεθύμνου
με 77-67.
----------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΚΑΡΟΙ/ΣΕΡΡΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Τρέλανε κόσμο και προγνωστικά η Ολυμπιάδα σε ένα ακόμη επεισοδιακό παιχνίδι νικώντας τον Ηρακλή 78-75 και έδωσε άλλη ομορφιά στο πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι πόσες θα είναι οι αντοχές των παικτών της . Για τον Ίκαρο δεν νομίζω να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό του από την νίκη .Προσοχή πάντως στον Γκαγκαλούδη όταν είναι στην μέρα του είναι φαρμάκι ............
Στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει η Ολυμπιάδα 99-94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΕΡΑΜΑ ΕΡΜΗΣ
Μπορεί να είναι το μεγάλο φαβορί μπορεί να έχει ποιοτικό ρόστερ μπορεί να βρει λύσεις στον πάγκο του αλλά έχει ζόρια και μάλιστα μεγάλα μετά την ανακοίνωση του κύριοι χρηματοδότη Γαλανού ότι αποχωρεί μόνο όμως από την διοίκηση???.
Και μόνο στην σκέψη πως υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά στραβή με τα χρηματά τους οι παίκτες νιώθουν βαρίδια στα πόδια και όχι μόνο οι παίκτες του Ηρακλή .Επίσης είναι τιμωρημένος και παίζει ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς φίλαθλους και το πιο σημαντικό αντίπαλος είναι το Πέραμα που δείχνει να βρίσκει τα πατηματά του και χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Νομίζω αν γίνει κάπου ανατροπή αυτό είναι το παιιχνίδι  που θα έχει τον μεγαλύτερο τζόγο στο παράνομο στοίχημα..............
Στο πρώτο παιχνίδι νικητής ο Ηρακλής με πολύ χαμηλό σκορ  59-48.
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΗΑΡ ΗΣΤ-ΕΣΠΕΡΟΣ
Η πιο απρόβλεπτη ομάδα με την πιο σταθερή .Ντέρμπυ  και σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χωράνε προγνωστικά . Ίσως η σταθερότητα ΄που έχει στα παιχνίδια δίνει το πλεονέκτημα στον Έσπερο
Στο πρώτο παιχνίδι  τα είχε καταφέρει η ΝΗΑΡ ΗΣΤ  με 94-90 τώρα παρόλο που είναι γηπεδούχος είναι διαφορετικά γιατί ο Έσπερος είναι στην κορυφή του πίνακα και πηγαίνει φουλ για άνοδο.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΑΜΥΝΤΑΣ
Δεν τα πάει και πολύ καλά ο ΕΡΜΗΣ και παλεύει για την σωτηρία του παρόλο που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα. Πιστεύω κομβικό σημείο ήταν οι ανακοινώσεις και οι παλινωδίες της διοίκησης για την επιχορήγηση και κατ'ουσίαν τα διαφαινόμενα οικονομικά προβλήματα. Η χρονιά αυτή είναι η χρονιά των εκκαθαρίσεων λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων ελέω κρίσης και διοικητικής νοοτροπίας. Πολλά τα προβλήματα του Γ.Σιγάλα που δείχνει να μην έχει την ανάλογη προπονητική καριέρα σε σχέση με αυτήν που είχε σαν παίκτης. Παρόλο που μπήκε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Γ.Λούπος πάλι δεν κατάφερε αν και είχε δικαιολογία για την ήττα (ΕΣΠΕΡΟΣ γαρ) και βλέπει τα όνειρα να γίνονται εφιάλτης. Νίκη και μόνο αυτήν επιδιώκει .
Την νίκη θέλει και ο Αμύντας που σε περίπτωση ήττας θα δει τον αντίπαλο του να τον φτάνει
(23 βαθμοί)  και αν οι υπόλοιποι κερδίσουν μπαίνει σε περιπέτειες.
Πρώτο παιχνίδι νικητής ο Αμύντας 81-75.
 -------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
1ο παιχνίδι  2πλο
2ο   =//=      1ος
3ο   =//=      1ος
4ο   =//=      1ος
5ο   =//=      1ος Χ 2πλο  ????????????????
6ο   =//=      2πλο    ???? (τζογάρεται έχει εύρω πολλά)
7ο   =//=      2πλο
8ο   =//=      1ος
Σημ:Δεν γνωρίζω καν πως παίζεται το στοίχημα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου