Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009





ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΛΕΙΣΤΟ «Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ΑΡΙΩΝ-ΑΣΠΙΔΑ
Πολύ καιρό είχε να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα σε παιχνίδι μπάσκετ και όταν λέμε ατμόσφαιρα μιλάω για όλα εκείνα που κάνουν τους παίκτες να ανεβάσουν ταχύτητα με τις ιαχές και τις φωνές από την κερκίδα.
Την Κυριακή ξεκίνησε και το παιδικό πρωτάθλημα ακαδημιών μπάσκετ.
Το μεγάλο παιχνίδι που κρίνει πάντα τον πρωταθλητή είναι μεταξύ των δύο Ακαδημιών της πόλης μας.
Γηπεδούχος ο Αρίωνας και φιλοξενούμενη η Ασπίδα στο κλειστό «Α.Μπαλτατζής.
Είναι και λογικό για όσους έχουν κάποια επαφή με το άθλημα να κρίνεται ο πρωταθλητής μεταξύ των δύο Ακαδημιών γιατί απλούστατα η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες είναι τέτοιου επιπέδου που δύσκολα άλλες πόλεις μπορούν να το προσεγγίσουν. Άξιοι προπονητές και ο Γ. Θερμός του ΑΡΙΩΝΑ και ο Κ . Ιωαννίδης της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Πίσω στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και οι συγγενείς των παικτών και των δύο ομάδων που μέχρι και τύμπανα κουβάλησαν για να δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα . Και αυτή η ατμόσφαιρα θαρρείς και έδινε δύναμη στους παίκτες και προσπαθούσαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δυνατές μονομαχίες και περίτεχνές ενέργειες που σκορπούσαν ενθουσιασμό στους φίλους των ομάδων.
Πολύ δυνατό παιχνίδι που η διακύμανση του σκορ ήταν τέτοια αλλά στο φινάλε νικήτρια ήταν η ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ με σκόρ 52-61.
Καλύτερες και πιο πολλές επιλογές είχε ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ και κυρίως στους ψηλούς της ομάδας οι οποίοι κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια.
Αξιοποίησαν αυτό το πλεονέκτημα στις πολλές αντεπιθέσεις που μπόρεσαν να βγάλουν από τα εύκολα ριμπάουντ και με δημιούργο τον κατάπληκτικό Καραμπάση και εκτελεστή τον Γρούδο οι οποίοι πέτυχαν από 19 έκαστος πόντους ήρθε και η «εκτός» έδρας νίκη . Στο σύνολό τους δεν υστέρησε κανένας παίκτης αλλά πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Τουμπαρίδη που με τα πολλά κοψίματά του κοινώς «τάπες» έκοψε την διάθεση των ψηλών του Αρίωνα .
Από την μεριά του Αρίωνα ο παίκτης και το πρώτο βιολί στο σκοράρισμα ήταν ο Καραογλανιάν .Σημείωσε 23 πόντους από τους 51 της ομάδας του και όσο μπορούσε και είχε τις αντοχές κρατούσε τον Αρίωνα μέσα στο παιχνίδι.
Όταν άρχισε να κουράζεται δεν υπήρχε εναλλακτική αξιόπιστη λύση από τον πάγκο και μοιραία ήρθε και το οδυνηρό για την ομάδα του αποτέλεσμα .
Μεγάλη παραφωνία που λίγο έλειψε να χαλάσει το παιχνίδι η κάκιστη διαιτησία .
Το μόνο άλλοθι είναι πως ένας εκ των δύο διαιτητών έκανε το παρθενικό του παιχνίδι και μοιραία ίσως το φορτίο να ήρθε βαρύ για τους ώμους του .
Η συνέχεια του ως διαιτητής ελπίζω να είναι καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια.
Μελανό σημείο ήταν και κακή συμπεριφορά κάποιων παραγόντων της Ασπίδας που με τις έντονες φωνές και τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες δίκαιες όμως πολλές φορές χάλασαν την εικόνα που πρέπει να έχουν οι παράγοντες μιας ομάδας πόσο μάλλον μιας Ακαδημίας που ασχολείται με μικρά παιδιά και ο ρόλος τους είναι πέραν του προπονητή αλλά και toy παιδαγωγού.
Ας ελπίσουμε ότι ήταν της στιγμής και μια κακή παρένθεση .
Καλή συνέχεια στις δύο ομάδες της πόλης και στην συνέχεια θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τους παίκτες και των δύο Ακαδημιών σαν ένα αφιέρωμα στην συνολική προσπάθεια που κάνουν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πέρα από αθλητές είναι και μαθητές που σημαίνει αυτόματα πού κούραση και πολύ μεγάλη προσπάθεια και στέρηση από τις χαρές που απολαμβάνουν τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Δ.Χ’ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου