Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στην "ΘΡΑΚΗ"


Κώστας Ιωαννίδης προπονητής Ακαδημίας "ΑΣΠΙΔΑ"
1 Φίλε Κώστα να ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα . Ο λόγος για να γίνει κάποιος προπονητής μιας Ακαδημίας είναι οικονομικός?
Χρόνια πολλά και μπασκετικά να ευχυθώ σε όλους καταρχήν.
Αν μου βρεις ένα προπονητή Ακαδημίας που έκανε λεφτά ,ναι θα σου πω ότι είναι κύρια οικονομικός ο λόγος που ασχολούμαστε

2 Ποιές είναι οι ηλικίες που προπονείς.
Παίδες παμπαίδες και πιό μικρές ηλικίες με παιδιά γεννημένα από το 1998-99-2000

3 Η σχέση με τα παιδιά είναι μόνο σχέση προπονητή ή μήπως λόγω ηλικίας υπάρχει και ο ρόλος του παιδαγωγού συννάμα.
Ο ρόλος του προπονητή είναι από την φύση του πολυσύνθετος.ειδικά στις μικρές ηλικίες που σίγουρα πρέπει πάνω από όλα να είναι παιδαγωγός.

4 Ποιά η ηθική ανταμοιβή που παίρνεις μετά από κάποιο αγώνα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή να βλέπω τα παιδιά να χαίρονται και να διασκεδάζουν όταν παίζουν μπάσκετ.

5 Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές στην ακαδημία.
Δε νιμίζω ότι υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες στιγμές.Βέβαια τα πρώτα χρόνια ήταν πέτρινα πολύ δύσκολα.Αν το θέλεις οι καλύτερες στιγμές που ζω είναι αυτές στην προπόνηση.

6 Οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που μπαίνουν εμπόδιο για μια καλύτερη λειτουργία της Ακαδημίας.
Το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες και γι'αυτό δεν παραπονιόμαστε.Από κεί και πέρα τουλάχιστον οργανωτικά πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.Ακόμη πιό ειδικά στα τμήματα υποδοχής στις πολύ μικρές ηλικίες εκεί που έχουμε ρίξει και το μεγαλύτερο βάρος είμαι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο από άλλες ομάδεςσε όλη την περιφέρεια .


7 Γιατί στην ΑΣΠΙΔΑ και όχι στον ΑΡΙΩΝΑ.
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.'Αλλωστε μην ξεχνάς ότι πέρασα από τον ΑΡΙΩΝΑ και πιστεύω ότι διαθέτει πολύ καλούς προπονητές που κάνουν αξιόλογη δουλειά.
Η ΞΑΝΘΗ είναι πολύ τυχερή που διαθέτει δύο Ακαδημίες μπάσκετ που μοχθούν με κάθε μέσο που διαθέτουν για το καλύτερο.Ο ανταγωνισμός
φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.


8 Υπάρχει βοήθεια από γονείς μετέχουν ενεργά .
Όποτε χρειαστήκαμε την βοηθειά τους βρήκαμε ανταπόκριση μεγάλη κάτι που μας δίνει δύναμη για την συνέχεια.

9 Από τους υπόλοιπους φορείς ΔΗΜΟΣ είσαι ευχαριστημένος.
Ο Οργανισμός Άθλησης του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ στάθηκε πάντα δίπλα μας με τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε όποτε του ζητήσαμε βοήθεια.

10 Αν είχες την δυατότητα παρέμβασης τι θα άλλαζες.
Δεν θα ήθελα να απαντήσω γιατί θεωρητικά είναι εύκολο να μιλάμε και να απαιτούμε.Αυτό που θα ήθελα είναι να έχουμε δύναμη , πίστη, πολύ αγάπη σ'αυτό που αναλάβαμε να κάνουμε.

11 Περιέγραψε το συναίσθημα να κοουτσάρεις μια ομάδα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι που το σκορ είναι μοιρασμένο.
Σίγουρα υπάρχει αγωνία υπερένταση και πολύ αδρεναλίνη ,αυτά είναι όμως τα παιχνίδια που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εντάσεις.

12 Υπάρχει μέλλον για διάκρισεις από τα παιδιά που ασχολούνται, θα δούμε παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ να παίζουν σε μεγάλες ομάδες.
Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα κάναμε αυτή την δουλειά .Βέβαια οι εποχές έχουν αλλάξει,τα παιδιά πλέον όταν φτάσουν σε ηλικία να παίξουν μπάσκετ λόγω αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων είτε το περιορίζουν ή το σταματάνε.
Στόχος όλων μας είναι να δούμε κάποια στιγμή μια ανδρική ομάδα στην ΑΣΠΙΔΑ με παίκτες από τα δικά της τμήματα και γιατί όχι κάποιοι να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο.

13 Γιατί δεν πάει ο κόσμος στα παιχνίδια της ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗΣ τι νομίζεις ότι φταίει.
Η ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την παραμονή της στην Α2 και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της.Η εικόνα με τις άδειες κερκίδες είναι βέβαια απογοητευτική και τους λόγους πρέπει να τους αναζητήσουν άλλοι αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου