Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

MAKRO-ΞΑΝΘΗ ---------- ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





ΞΑΝΘΗ-MAKRO—ΓΑΣ.ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ένα ακόμη φιλικό αυτή τη φορά με τον ΓΑΣ. Κομοτηνής έδωσε η Ξάνθη στο κλειστό Φ.Α την Τετάρτη στα πλαίσια της προετοιμασίας . Απομένουν άλλα δύο ένα εκτός με τον ΚΑΟΔ και το τελευταίο με τον Ηρακλή στο Φ.Α . Ο Γ.Σουλιώτης είχε μια ακόμη ευκαιρία για να δει την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών καθώς και του νέου αποκτήματος του 23χρονου Ντανίλο Ντράσκοβιτς.
Αρκετός κόσμος είδε το φιλικό παιχνίδι συν τοις άλλοις στο ρόστερ του ΓΑΣ ήταν και ο Ξανθιώτης πρώην παίκτης της ο Κουτσογιάννης.
Δεν έπαιζε ο Ιβαν Γέλενιτς λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς .
Γράφτηκε πολλές φορές πως φέτος η περιφέρεια είναι πολύ δυνατή και με την έλευση του Ντανίλο ως 4σαριου υπάρχει το καλύτερο υλικό στην ομάδα.
Τα δίδυμα που έβαζε ως 4αρι και 5αρι ο Γ.Σουλίωτης ήταν είτε μα τον Νησιώτη ως καθαρό 5αρι και τον Αναγνωστόπουλου πιο ελεύθερος και έξω από την ρακέτα για να μπορεί να εκμεταλευτεί την τρίπλα και την καλή διείσδυση που έχει και λειτούργησε καλά και επιθετικά και αμυντικά με τον Νησιώτη να δίνει και να κερδίζει τις μάχες μέσα στην ρακέτα είτε με το δίδυμο Αναγνωστόπουλου Ντράσκοβιτς πιο ντελικάτο πιο τεχνικό δίδυμο αλλά να μην έχει καλά αμυντικά αποτελέσματα. Ο έτερος των ψηλών Σπανός έδειξε πως ξέρει να παίζει δυνατά και αυτός. Καμιά σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ο Αναγνωστόπουλος έπρεπε να βγάλει όλο τον αγώνα μόνος του μέσα στην ρακέτα. Φαίνεται πως στις επιλογές έγινε καλή δουλειά
Με τις 4ρεις επιλογές που υπάρχουν και δείχνει να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο σκοράρισμα αφού ο Γ.Α θα παίζει πιο ελεύθερα .
Στην περιφέρεια η απουσία του IVAN χάλασε την δυνατότητα μιας ακόμη επιλογής.
Ο Β.Κουκουράβας πια παίρνει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και με δεδομένη την ικανότητα του να βγάζει πολύ καλές ασσίστ κάτι που έδειξε πολλές φορές στο παιχνίδι δείχνει ότι θα είναι ο ηγέτης την φετινή χρονιά .
Μασλαρινός ηγετικός δημιουργικός αλλά και συνάμα λειτουργεί και πιο ατομικά την αδυναμία και την ατολμία του Κουκουράβα για τελείωμα των φάσεων την συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης.
Α.Παναγιωτόπουλος πολύ καλό χειριστής δυνατός παίκτης κινητικότατος και όταν η μπάλα καίει παίρνει την πρωτοβουλία να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά .
Δεν σταματά ακόμη και όταν είναι στον πάγκο να δίνει οδηγίες στους παίκτες λειτουργεί σαν δεύτερος προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίχως να υπερβαίνει τα όρια.
Για τον Δ.Στεφανίδη λίγο πολύ τον ξέρουν οι φίλοι της ομάδας με το σταθερό παιχνίδι του και την σοβαρότητα του και στα συν του φέτος είναι η ωριμότητά του και η ταχύτητα που έδωσε στο παιχνίδι του.
Τέλος η ελπίδα της ομάδας και η αδυναμία του γράφοντος ο μικρός Σ.Ιωακειμίδης που παίρνει χρόνο συμμετοχής και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Γ.Σουλιώτη με το πολύ καλό στυλ παιχνιδιού του. Δεν φοβάται παρόλο το μικρό της ηλικίας του και παίρνει πρωτοβουλίες αφού και τεχνικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και διάθεση για παιχνίδι έχει. Έδειξε πολλές αρετές και το σίγουρο είναι πως θα τον δικαιώσουν με το χειροκρότημα τους οι φίλοι της ομάδας. Ο χρόνος είναι μαζί του .
Το τελευταίο απόκτημα της ομάδας 23χρονος Ντράσκοβιτς έδειξε πως χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο προσαρμογής και θα είναι έτοιμος μιας και το στυλ του είναι παρόμοιο με του Αναγνωστόπουλου να δώσει πολλές βοήθειες.
Στον τρόπο παιξίματος και στην φιλοσοφία που θέλει να δώσει ο προπονητής η διάγνωση που μπορούμε να κάνουμε είναι «έχουμε καλή περιφέρεια τρέχουμε την μπάλα και έχουμε συνεχή και γρήγορη κίνηση πάει ο αργός τρόπος παιξίματος τα σκριν και τα pic and roll πάνε και έρχονται μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ η να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα από τους ψηλούς. Πολλές διεισδύσεις από πριφερειακούς και τέτοια ταχύτητα δεν είδαμε την προηγούμενη χρονιά .
Έχει αναεβάσει πολλές ταχύτητες η ομάδα του Γ.Σουλιώτη φτάνει να το καταφέρει και στα επίσημα παιχνίδια .
Ένα πρώτο και καλό τεστ είναι το φιλικό με τον Ηρακλή την Τετάρτη 23 στο Φ.Α .
Κάνοντας συγκρίσεις με την προηγούμενη χρονιά που μονταρίστηκε την τελευταία στιγμή και κατάφερε τον άθλο να παραμείνει στην κατηγορία και βλέποντας το σημερινό δυναμικό που αν καταφέρει και λειτουργήσει πιστεύω τα αποτελέσματα τουλάχιστον αγωνιστικά με προσφορά θεάματος να είναι ριζικά καλύτερα και πιο θεαματικά. Κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και ως μαγνήτης για την προσέλευση του κόσμου.
Και λίγα λόγια για το παιχνίδι που έληξε με 74-51 που δείχνει την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και δεν μπορεί να γίνει σοβαρή ανάλυση με τέτοια διαφορά δυναμικού. Ήταν ένα ακόμη τεστ και τίποτα παραπάνω για να βγούν συμπεράσματα ουσίας .

Και στην καθιερωμένη γκρίνια για τον τρόπο αντιμετώπισης των ΜΜΕ από την διοίκηση που ενώ προγραμμάτισε συνέντευξη τύπου δεν έστειλε ούτε μία πρόσκληση ούτε καν ανακοίνωση για την ημέρα και τον τόπο διεξαγωγής της.
Εσκεμμένο φάουλ ? από την μερία της ή αδυναμία στο κομμάτι της προβολής??????
Δ.Χ¨ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πηγή .http://xanthibasket.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου