Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ...ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ...


Ο Λεύκιππος Ξάνθης προχωρά σε μία πολύ σημαντική εκδήλωση, στη διοργάνωση ενός διεθνούς Basketball Camp με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, της Partizan και της Anadolu Efes. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να φέρει πιο κοντά τα παιδιά διαφορετικών περιοχών και χωρών, να μοιραστούν τις κουλτούρες τους, μπασκετικές και μη. Περίπου 100 παιδιά γεννημένα το 2002 και το 2003 θα λάβουν μέρος, στο διάστημα 3-6 Ιανουαρίου, στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης». 













«Είναι μία πρόκληση για εμάς αυτό το τουρνουά και κυρίως για το Λεύκιππο. Ήταν κάτι που είχαμε στο μυαλό μας εδώ και καιρό, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το «χτίσιμο» του αναπτυξιακού τμήματος του Λεύκιππου και όταν αρχίσαμε τη συνεργασία με την Partizan, ο δρόμος πλέον ήταν ορθάνοιχτος», τονίζει στο infobasket.gr ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού τμήματος του συλλόγου Μίλαν Ψάλτου-Στανιμίροβιτς. «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ιδίως για έναν σύλλογο που δεν έχει ακόμη το «βαρύ» όνομα στο μπασκετικό χάρτη. Όμως μας έχουν εμπιστευθεί από την Partizan, ενώ υπάρχει και αρκετά καλή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να επισημάνω μάλιστα πως εκτός από την Anadolu Efes έγινε προσπάθεια για να βρεθεί στην Ξάνθη και το αντίστοιχο τμήμα της Fenerbahce, όμως για μερικές ώρες μας τους «έκλεψαν» οι Ιταλοί και θα αγωνιστούν σε τουρνουά εκεί. Δεν πειράζει όμως, καθώς στο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα για παιχνίδια και με αυτή την ομάδα».
Το εγχείρημα ενός τουρνουά σαν και αυτό είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο στο Λεύκιππο δεν δείχνουν να πτοούνται. «Θέλουμε να δείξουμε την ελληνική φιλοξενία σε όλους. Και ευτυχώς σε αυτές μας τις ενέργειες έχουμε τη συμπαράσταση του Δήμου, ενώ υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις από πλευράς της Περιφέρειας», συμπληρώνει ο Μίλαν Ψάλτου-Στανιμίροβιτς, ο οποίος με τους υπόλοιπους ιθύνοντες τον Λεύκιππο έχει… ανασκουμπωθεί, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια.
Το 1ο Διεθνές τουρνουά «Λεύκιππος» θα φιλοξενηθεί στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», με το πρώτο τζάμπολ το απόγευμα της Τετάρτης 3/1/2018 ανάμεσα στον Λεύκιππο και την Partizan, ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστούν ο ΠΑΟΚ με την Anadolu Efes. Το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά είναι:
3/1/2018 17:00 Λεύκιππος – Partizan 19:00 ΠΑΟΚ – Anadolu Efes
4/1/2018 17:00 ΠΑΟΚ – Partizan 19:00 Λεύκιππος – Anadolu Efes
5/1/2018 16:00 Λεύκιππος – ΠΑΟΚ 18:00 Anadolu Efes – Partizan
Αξίζει να τονιστεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με τους διοικούντες τον Λεύκιππο να ευελπιστούν ότι θα «αγκαλιάσει» αυτό το δίχως αμφιβολία εντυπωσιακό τουρνουά.


Συνέντευξη του προέδρου της ομάδας για το τουρνουά 
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου