Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ απο ST.PAN

Τελειώσαμε και με την 10η αγωνιστική και βαδίζουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων με γοργό ρυθμό. Χωρίς εκπλήξεις και με ένα ντέρμπι που αποδείχθηκε παράσταση για ένα ρόλο.




Πολύ εύκολο το απόγευμα για τον Λεύκιππο καθώς το Δημοκρίτειο δε φαίνεται να πήρε και τόσο ζεστά την όλη κατάσταση. Σταθερά 10 πόντους μπροστά ο γηπεδούχος έφτασε στο +22. Οι φοιτητές αδίκησαν τους εαυτούς τους και την δουλειά τους. Μου θύμισε τον αγώνα Λεύκιππος-Αστέρας για το Κύπελλο.  Κάτι έχει το «Αμοιρίδης» δεν εξηγείται διαφορετικά. Παγωμένο γήπεδο. Στα «ζεστά» να δούμε.

Εύκολα ο Αίας στρογγυλοκάθισε στην δεύτερη θέση και αποτελεί μακράν την πιο ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος! Ίσως είναι καλύτερα με τον Οικονομίδη στον πάγκο παρά μέσα. Αν συνεχίσει με αυτήν την κεκτημένη ταχύτητα και δεν «σκάσει» θα βρεθεί σε μια από τις 2 άλλες θέσεις της τετράδας.

Η Αγία Βαρβάρα επιστρέφει και θα κάνει ζημιές. Αν το ντεμαράζ είναι τέτοιο θα βάλει και αυτή υποψηφιότητα αλλά για την τέταρτη θέση. Με το -2 πιο ψηλά δύσκολα. Ο Καμαράκης  είναι παλιά καραβάνα και όλα πρέπει να τα περιμένεις. Ο Εθνικός θα παλέψει είναι το μόνο σίγουρος. Θα δει επιστροφές από τη νέα χρονιά και σίγουρα τον περιμένουμε πιο δυνατό.

Πέρασε από την Ορεστιάδα και κάνει εξαιρετικό come back ο Αστέρας. Θα είναι στα play off και θα παλέψει για το πλεονέκτημα έδρας. Αν είναι σοβαρός γιατί όχι και στα ημιτελικά. Δύσκολο το πρόγραμμα για την Φιλία καθώς πάει στην Κομοτηνή απέναντι στο πληγωμένο Δημοκρίτειο. Θέλει να πεισμώσουν λίγο παραπάνω για να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία. Τον τρόπο τον ξέρει ο Γιώργος και θα το παλέψει μέχρι τέλους.

Επιστροφή στις νίκες για την Ολυμπιάδα που δεν έχει κάνει το ρεπό της. Νίκη ψυχολογίας αλλά και βαθμολογικής ανάσας καθώς κρατάει την επαφή με τις υψηλές θέσεις. Αδικείται η Θύελλα από την βαθμολογία καθώς κάνει ωραίες εμφανίσεις, μάχεται μέχρι τέλους αλλά δε τα καταφέρνει. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά οι βάσεις μπήκαν και μάλιστα σωστά. Στο μέλλον θα δουν και τους καρπούς.

Πρώτο ροζ φύλλο για τον Ηρακλή. Θα περιμένει το Σουφλί να «απαντήσει» στον δεύτερο γύρο.


ΑΟ Καβάλας – Αίας Κομοτηνής    47-69
Αγία Βαρβάρα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης    70-55
Λεύκιππος Ξάνθης – Δημοκρίτειο    78-56
Φιλία Ορεστιάδας – Αστέρας Καβάλας    66-76
Ηρακλής Καβάλας – Έβρος Σουφλίου  67-48
Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης – Θύελλα Φερών  70-65

Ρεπό: Αρίων Ξάνθης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεύκιππος Ξάνθης   17(8-1)**
2. Αίας Κομοτηνής  16(7-2)**
3. Δημοκρίτειο  15(8-1)**,*
4.  Εθνικός Αλεξανδρούπολης  15(6-3)**
5. Αστέρας Καβάλας   15(6-3)**
6. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης   15(5-5)
7.  Αρίων Ξάνθης  14(5-4)**
8. Φιλία Ορεστιάδας   14(5-4)**
9. ΑΟ Καβάλας  12(2-8)
10.  Αγία Βαρβάρα   12(5-4)**,*
11. Θύελλα Φερών  11(2-7)**
12. Ηρακλής Καβάλας  10(1-8)**
13. Έβρος Σουφλίου  8(0-10)*


*Δημοκρίτειο, Έβρος Σουφλίου και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν με -2 λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών
**Έχουν κάνει το ρεπό τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου