Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΠΕΛΛΟ 3η φάση

Σε περίπατο εξελίχθηκαν τα δύο εναπομείναντα  παχινίδια για την τετράδα του κυπέλλου.
Στον 1ο όμιλο ο ΚΑΟΔ συνέτριψε τον Πανσερ/κο με 73-59 δείχνοντας τα δόντια του για το θα ακολουθήσει και για  το πρωτάθλημα .









Στον 2ο όμιλο ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με την σειρά του καθάρισε με την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στον ΑΣΤΕΡΑ που έδειξε πως ναι μεν είναι μια ομάδα τετράδας του ομίλου αλλά σίγουρα δεν είναι ανταγωνιστική του αντιπάλου.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 78-59
Πριν το παιχνίδι οι απόψεις ήταν σίγουρα μοιρασμένες στο κατά πόσο ο ΑΣΤΕΡΑΣ δίχως τον Αθανασιάδη θα μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ.
με τον Αθανασιάδη ως πρώτο σκόρερ είχε την ευχέρεια να παίρνει 25-30 πόντους και φυσικά περιοριζόταν ο ρόλος των υπολοίπων . Έχασαν το εύκολο καλάθι που όμως ήταν και το τρωτό τους σημείο γιατί οι αντίπαλοι του ΑΣΤΕΡΑ για την Γ΄Εθνική ήξεραν που έπρεπε να χτυπήσουν αμυντικά.
Τώρα μια καινούργια χρονιά με την έλευση και του Παπαδόπουλου έδειχνε πως το παιχνίδι όσο αναφορά το σκοράρισμα σίγουρα θα ήταν ευρύτερο.
Και αυτό ήταν το σημείο που φόβιζε τους αντιπάλους του.
Στα δύο πρώτα παιχνίδια έδειξε τις γνωστές του αρετές με το τρέξιμο το ασφυκτικό μαρκάρισμα και την πολυφωνία που απόκτησε στο σκοράρισμα μόνο που οι αντίπαλοι ήταν μικρότερου βεληνεκούς.
Και πραγματικά με την έναρξη του παιχνιδιού φάνηκε ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό και η καλύτερη ομάδα. Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ έδειξε πως είναι για καλύτερα πράγματα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο.
Οι παίκτες του Λ.Μαγιάνη έδειχνα χαμένοι και σαν να μην μπήκαν ποτέ  στο παρκέ.
Η αντίδραση του προπονητή τους ήταν να πάρει γρήγορα τάιμ αλλά ούτε και αυτό έδωσε λύσεις.
Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΑΣΤΕΡΑ να αντιδρά κάπως στα τελευταία του λεπτά .
21-7 το σκορ και με το καλημέρα η διαφορά στους 14 πόντους.
Στον δεύτερο δεκάλεπτο πέφτει στο πρώτο 5ο η ποιότητα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη.
 Ο ΑΣΤΕΡΑΣ στοχεύει πάνω στον Χρήστου που αναγκάζεται να κάνει πολλά λάθη με συνέπεια η παραγωγικότητα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ να πέσει .
 Μόνο 8 πόντοι μέχρι το 05,00  και δύο για τον ΑΣΤΕΡΑ που ναι μεν πιέζει αμυντικά αλλά επιθετικά είναι ανύπαρκτος κυριολεκτικά.
Δεν μπορεί  να κάνει φάση μέσα στην ρακέτα και στην περιφέρεια είναι τραγικός.
Στο δεύτερο πεντάλεπτο του 2ου δεκαλέπτου βελτιώνεται η εικόνα  του παιχνιδιού.
Παίζεται σαφώς καλύτερο μπάσκετ λιγότερα λάθη και σημειώνονται και καλάθια.
Καλές οι άμυνες αλλά το μπάσκετ σημαίνει καλάθια θέαμα κύριοι και όταν δεν υπάρχει αυτό είναι ανούσιο και βαρετό.
39-22 τελειώνει το δεύτερο δεκάλεπτο (18-15 επιμέρους σκορ) με την διαφορά να ανεβαίνει στους 17  πόντους.
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ παρότι κάνει λάθη είναι σαφέστατα μια κλάση καλύτερος και με έναν καταπληκτικό ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ που σκοράρει ανοίγει διαδρόμους μοιράζει παιχνίδι δείχνει ότι είναι ο παίκτης κλειδί για το παιχνίδι και την ομάδα του.
Από τα πιο ώριμα παιχνίδια που έκανε ο Θ.Σ και σίγουρα άνετα παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.
Άριστος για ένα ακόμη παιχνίδι και ο Χρήστου που ήταν και ο πρωτος σκόρερ της ομάδας του.
Αξιοσημείωτο και πρέπει να σημειωθεί η πρωτοβουλία του πρώτου διαιτητή Κολοκυθά Βασίλη να τραβήξει στην άκρη τους δύο προπονητές στην λήξη του ημιχρόνου και να ζητήσει να λήξουν την μικροέντσαση που είχε προηγηθεί. Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή.
Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι γιατί ναι μεν ο ΑΣΤΕΡΑΣ πα΄λεψε περισσότερο έφερε μια ισορροπία στο σκοράρισμα αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κάνει την διαφορά και να αλλάξει κάτι που θα τον έβαζε ξανά στην διεκδίκηση της νίκης.

Η ισορροπία που επιτεύχθηκε ήταν αποτέλεσμα πέρα από την άνοδο του φιλοξενούμενου και αποτέλεσμα των αναγκαστικών πειραματισμών που έπρεπε να κάνει ο Σ.Κοκκινόπουλος γιατί πολύ απλά πρωτάθλημα με 6-7 παίκτες δεν βγαίνει.
Φάνηκε πως οι τραυματισμοί  που υπάρχουν δεν επέτρεψαν να έχει την ίδια αγωνιστική παρουσία η ομάδα  σε όλα τα δεκάλεπτα.
61-39  τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο  (22-17) με την διαφορά να ανεβαίνει στους 22 πόντους και αν ήταν πιο σοβαρός ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΣΤΕΡΑΣ   προσπάθησε αλλά   και αυτός δεν είχε λύσεις από τους παίκτες του πλην του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που πήρε σχεδόν το σύνολο των προσπαθειών της ομάδας.
Αλλά με δύο και τρεις αντιπάλους ψηλότερους και δυνατότερους έπρεπε να κάνει υπερβάσεις για να πετύχει το κάτι καλύτερο.
Τελικό σκορ δεκαλέπτου 17-20 και παιχνιδιού 78-59.
Είναι ξεκάθαρο πως ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ήταν καλύτερος κάτι που παραδέχθηκαν οι άνθρωποι του ΑΣΤΕΡΑ  έπαιξε κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ για την τοπική κατηγορία κάτι που ευχαρίστησε και τους πολλούς φιλάθλους που ήρθαν να δούνε το παιχνίδι.
Σίγουρα επίσης ο ΑΣΤΕΡΑΣ έδειξε πως δεν έχασε από την δύναμη που είχε στην Γ΄Εθνική και θα είναι από τις ομάδες της τετράδας.
Ίσως να έγιναν λάθη αλλά σε γενικές γραμμές οι διαιτησία ήταν καλή . 

2 σχόλια:

  1. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...Στα χαμένα ο Αστέρας για 25' σίγουρα δεν θα είναι έτσι στο μέλλον. Βασική πεντάδα που πρέπει να βγάζει πάντα τα κάστανα από τη φωτιά ο Λεύκιππος. Απίστευτη η συμπεριφορά μερικών μερικών..το άγχος της αποτυχίας βγαίνει ακόμα και σε ματς που έχεις 25 πόντους πάνω, τι θα γίνει στα πραγματικά ντέρμπι δηλαδή;;
    Κρέμασε ο ένας την σφυρίχτρα εμφανίστηκε ο άλλος...παράδοση πρέπει να το έχετε εκεί στην Ξάνθη... απίστευτα πράγματα στο Αμοιρίδης για ακόμα μια φορά..

    Υπάρχουν κάποια πράγματα που δε θα αλλάξουν πότε..

    Τα ζευγάρια
    ΟΡΦΕΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΡΕΙΟ
    ΛΕΎΚΙΠΠΟΣ-ΚΑΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΡΟΥΚΑΣ είναι κορυφαίος διαιτητής αλλά δεν μπορεί να καταλάβει άλλο η κερκίδα άλλο το παρκέ.Λίγοι ξέρουν τους κανονισμούς όπως αυτός. Ο ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ μπορεί να είναι υπέρ του δέοντος σχολαστικός έως κουραστικός αλλά μπορεί να διευθύνει οποιδήποτε παιχνίδι άνετα φυσικά με λάθη όπως όλοι αλλά όχι εσκεμμένα πάντως.
    Μάλλον δεν έχεις δει διαιτησίες σε άλλες πόλεις τώρα και πριν. Το όνομα ΝΤΟΥΡΑΣ σου λέει κάτι ? Να πάμε σε άλλη πόλη ? Κάθε χωριό και μνήματα λένε οι παλιοί. Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν.
    Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ήταν δύο κλάσεις ανότερος από τον ΑΣΤΕΡΑ . Έχει μια πεντάδα-επτάδα που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Αλλά ακόμη και όταν έμπαιναν παίκτες από τον πάγκο η διαφορά δεν έπεφτε γιατί το μόνο πρόβλημα ήταν η επιθετική παραγωγικότητα γιατί αμυντικά ο αντίπαλος ίδρωνε είτε με τους πρώτους είτε με τους δεύτερους να βάλει καλάθι.
    Η ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ σίγουρα θέλει δουλειά στο δέσιμο του συνόλου . Περιμένει επιστροφές τραυματιών που θα της δώσουν άλλη δύναμη και τότε από 5-7 θα μιλάμε για 7-10 έτοιμους ποιοτικότατους παίκτες .
    Ξέρεις πολλές ομάδες να έχουν τέτοιο ρόστερ?
    Αν η περσινή τετράδα όπως κατ ομολογία λέγαμε όλοι μπορούσε να σταθεί άνετα στην Γ΄Εθνική ο φέτος που το επίεπδο είναι ακόμη καλύτερο πως είναι δυνατόν να μην βλέπεις τη διαφορά?
    Έθιξες πολύ καλά το θέμα άγχος και γκρίνια. Ναι και οι δύο προπονητές είχαν πρόβλημα έτσι όπως εξελίσεται το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια. Κάποιος ίσως να έχει πολύ παραπάνω αλλά ποιός δεν θα είχε εάν οι στόχοι που μπήκαν από την αρχή είναι το απόλυτο κύπελλο και άνοδος?
    Το παιχνίδι που τελείωσε ήταν ντέρμπι μόνο που ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ήταν σαφέστατα καλύτερος κάτι που παραδέχθηκαν και οι άνθρωποι του ΑΣΤΕΡΑ και πιστεύω ότι έτσι των μειώνεις.
    Η μόνη ομάδα που φαίνεται πως έχει την δυνατότητα να κοντράρει τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ είναι αυτή των φοιτητών το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.
    Μένει μόνο να έρθει η στιγμή της αλήθειας (10η) για να δούμε ποιός θα είναι ο πρώτος στο χωριό.
    Κυριακή κοντή γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή