Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Εξελίξεις. Συνενώσεις ομάδων . ΑΕΚ , ΓΑΣ

Είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις  σε κάθε επίπεδο  για πολλές ομάδες της περιοχής μας.
Υπάρχει πίεση μιας και η περίοδος των μεταγραφών ξεκινάει από 15/6/16  και τελειώνει 25 ή 30/6/2016.
Πληροφορίες χωρίς επίσημη επιβεβαίωση αλλά σε μεγάλο ποσοστό είναι έτσι γιατί οι πληροφορίες  είναι από την πηγή  δείχνουν ότι η όποια προσπάθεια συνένωσης  ΑΕΚ  και ΓΑΣ    προχωράει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς .Υπάρχει και η πίεση των προθεσμιών που έχει και η ΕΟΚ  και αναγκαστικά τρέχουν για να προλάβουν.
Το μοντέλο της επόμενης μέρας  μάλλον θα είναι η εκπροσώπηση σε επίπεδο ανδρικής ομάδας  με μία αντί για δύο . Ουσιαστικά οι ανδρικές ομάδες γίνονται από δύο μία  παραμένουν οι ακαδημίες και εδώ το πως ή ποια μορφή θα έχουν είναι λίγο ασαφές αν και η άποψη που είναι δυνατή μιλάει και εδώ για μία ουσιαστικά ακαδημία  έτσι ώστε κάθε τμήμα της με την σύμπτυξη των παικτών να είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο. Σκοπός είναι να γίνουν δυνατές ομάδες εφηβικού παιδικού με δύο ίσως ομάδες στο παιδικό και φυσικά γυναικείο τμήμα .
Οι όποιες αντιρρήσεις που υπάρχουν ακόμη έχουν να κάνουν με το όνομα της νέας ομάδα και εδω΄να συμπληρώσω ότι φέτος ο ΓΑΣ  συμπληρώνει 40  χρόνια παρουσίας  στον χώρο και για λόγους ιστορικούς  υπήρξε η πρόταση η νέα προσπάθεια να φέρει το ονομά του. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα το νέο όνομα θα είναι  ΚΟΜΟΤΗΝΗ που έχει και πιο πιασσάρικο τίτλο  γιατί έτσι περιλαμβάνει μια ολόκληρη πόλη  και δεν περιορίζεται .
Ούτε θα έχει σαν κληρονομιά τα στραβά  των παλιών ομάδων .
Για την διοίκηση της νέας ομάδας ως πρόεδρος μάλλον ο Σοφρώνης Παπούης που λένε ότι πήρε το χρίσμα  από τους παλιούς του ΓΑΣ  με την προτροπή μάλιστα  εμπιστευτείται τον Σοφρώνη απόδειξε πως μπορεί και ξέρει ξεπερνώντας έτσι άλλο ένα σκόπελο από τους παλιούς που ήθελαν να είναι ακόμη ενεργοί. . Η  προσπάθεια φαίνεται να  έχει ως στόχο την εκπροσώπηση από νέους ανθρώπους  και σύμφωνα με αυτή τη λογική μαζί με τον Σοφρώνη θα είναι ο Β.Στοάκης που έχει μέσα του καλά το επικοινωνιακό κομμάτι και θα είναι μάλλον ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας και το οργανωτικό μυαλό.
 Με απλά λόγια μένουν απ έξω  όλοι οι "παλιοί".
Νέα ήθη νέα μυαλά και διοίκηση από ανθρώπους που απόδειξαν ότι μπορούν και ξέρουν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν.
Το μοντέλο οργάνωσης και το πρότυπο  στον μυαλό είναι η ΑΣΠΙΔΑ που θεωρείται πρότυπο τα τελευταία χρόνια. Ειδικά  ένας παλιός προπονητής με πάρα πολλές γνώσεις ο Νεοκλής Λεμονίδης  έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων για να οργανώσει να καθοδηγήσει σε κάθε κομμάτι τις υποδομές της νέας ομάδας  στα πρότυπα ΑΣΠΙΔΑ -ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ. Ο έμπειρος  θα είναι το μυαλό των υποδομών αλλά ταυτόχρονα θα προπονεί τουλάχιστον την εφηβική ομάδα.
Πιστεύουν ότι με την συνένωση και τον μεγάλο αριθμό πέρα από την οικονομική κλίμακα που πετυχαίνουν από 120 περίπου παιδιά η κάθε ακαδημία πηγαίνουν στα 240  συνολικά θα έχουν και το υλικό εκείνο σε ποιότητα και ποσότητα για να στήσουν δυνατές εφηβικές και σίγουρα πάνε για δύο παιδικές ομάδες με βαθμό διαφορετικότητας στην δυναμική τους.
Οι ρυθμοί  με τους οποίους τρέχουν είναι καταιγιστικοί γιατί υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια  μέχρι την λήξη κάποιων προθεσμιών αλλά οι άνθρωποι που τρέχουν την όλη προσπάθεια δήλωσαν ότι πιστεύουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν τουλάχιστον την τελική έγκριση για το νέο ΔΣ  για να μείνουν κάποια διαδικαστικά θέματα.
Για προπονητή στην ανδρική ομάδα υπάρχουν δύο ονόματα προπονητών που είναι σε διαρκή επαφή μαζί τους εκτός πόλεως με παραστάσεις από Γ΄και  Β΄Εθνική κατηγορία και μάλλον και αυτό το θέμα θα κλείσει σύντομα. Υπάρχει υλικό αρκετό  για την ανδρική ομάδα  με την μετακίνηση τουλάχιστον 10 από την ΑΕΚ  και περίπου 6 από την ΓΑΣ  δημιουργείται ένα σύνολο 16  παικτών  που δίνει μια μεγάλη  δυναμική  στην νέα ομάδα.
Πραγματικά και μόνο που είναι στο πάρα πέντε της τελικής επίτευξης σε μα πόλη με τις δικές ιδιαιτερότητες και αγκυλώσεις του παρελθόντος τι να πω.
Μπράβο και μακάρι να περπατήσει το σχήμα γιατί το  μπάσκετ στην Κομοτηνή φαίνεται να χωλαίνει άσχετα με την ύπαρξη δύο ομάδων στην Γ΄Εθνική  και άλλης μίας  στο τοπικό ανδρικό.Υπήρχε  μεγάλο πρόβλημα  στις υποδομές  και η φθίνουσα πορεία των υποδομών στα πρωταθλήματα ήταν γεγονός. Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία  η πρόκριση στην Β΄ φάση των παιδικών και εφηβικών ομάδων της. Μετά από αυτό το σημείο υπήρχε πρόβλημα  ανταγωνιστικότητας .
 Ίσως αποτελέσει και οδηγός και για άλλους νομούς.Και συγκεκριμένα για τις ομάδες της Αλεξ/πολης.  Αν τα κατάφεραν στην Κομοτηνή να ξεπεράσουν τόσα εμπόδια  και μιλάμε για πολύ χοντρά εμπόδια τότε θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να είναι οδηγός για όλους.
Και όταν μιλάω για εμπόδια όσοι ξέρουν από ιστορία μπάσκετ στην Κομοτηνή καταλαβαίνουν τι εννοώ. Και πραγματικά  αν γίνουν όλα όπως θέλουν και πρέπει η επόμενη μέρα για τους ίδιους και γενικότερα για το τοπικό μπάσκετ από τις υποδομές μέχρι τις ανδρικές ομάδες δεν θα είναι το ίδιο. Στο κάτω κάτω το έγραφα εδώ και χρόνια πως την περίοδο της κρίσης για να υπάρχει μέλλον μόνο με τις συνεργασίες μπορεί να γίνει κάτι.
Βίοι αντίθετοι με την ΞΑΝΘΗ  όπου εδώ δημιουργήθηκε νέα ακαδημία αλλά φαίνεται να έχει πολύ γερές βάσεις και οι άλλες δύο ομάδες της πόλης ΑΡΙΩΝΑΣ  και  σίγουρα η ΑΣΠΙΔΑ  που πρωταγωνιστεί  τα τελευταία χρόνια και φέτος είναι η χρονιά της είναι σε καλό επίπεδο οργανωτικά και οικονομικά. Η  τελευταία έκλεισε μια σπουδαία συνεργασία με την SUNLIGHT .
Φυσικά το μοντέλο που πάει να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή δεν πρέπει να έχει την κατάληξη της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου