Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ ΣΕ ΑΕΚ και ΓΑΣ


 Για ένα πείσμα για την τιμή  του ονόματος  η προσπάθεια συνένωσης της ΑΕΚ  και  ΓΑΣ  τελείωσε λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές .
Είναι γνωστό ότι  υπήρχε πρόβλημα  στην ονομασία  με τους ανθρώπους του ΓΑΣ  για λόγους ιστορικότητας ήθελαν να μείνει το όνομα ΓΑΣ  στην νέα ομάδα . Η άλλη άποψη επέμενε στο όνομα ΚΟΜΟΤΗΝΗ αλλά τελικά δεν ξέρουμε  να συνεργαγόμαστε  δεν το έχουμε σαν λαός ......

Από την πλευρά  του ΓΑΣ  πέραν της σημασίας και της βαρύτητας που πιστεύουν ότι έχει το ιστορικό όνομα ΓΑΣ  σε τοπικό και Πανελλεδικό επίπεδο θεωρούν πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ  έδειξαν " 'χαρακτήρα"  και διαθέσεις  επιθετικές με την απάιτησή τους να καθορίσουν αυτοί το πως και το γιατί  για την νέα ομάδα.

Θα πάρω θέση με την μικρή γνώση που έχω και για τις δύο ομάδες.
Πρώτα θα βάλω κάτω  τα οικονομικά τι έγινε πριν και τι θα ακολουθούσε  -σει μετά.
Ο ΓΑΣ  είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα από οικονομικής μέχρι και συγκρότησης ΔΣ. Είναι αναμφίβολα η ιστορική ομάδα της πόλης 40  χρόνια παρουσίας συμπληρώνει αλλά μαζί του μεγάλωσαν και οι άνθρωποι που ήταν από πίσω  του. Δεν βγήκαν νέοι παράγοντες να αναλάβουν σκυτάλες και μοιραία βλέπαμε να γίνονται απάελπιδες προσπάθειες να συγκροτηθούν ΔΣ  για να μπορεί να παίξει η ομάδα στην Γ΄Εθνική. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η δυσπραγία είχε αντίκτυπο και στις υποδομές.
Τη αγωνιστική χρονιά που πέρασε  την έβγαλε με την ψυχή στο στόμα αφήνοντας ουκ ολίγες υποχρεώσεις ανοιχτές. Άρα η προσπάθεια του φέτος να μαζέψει καλούς παίκτες θα είχε πρόβλημα με τα κακά δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς. Χρειάζεται λοιπόν καλούς πάικτες που στοιχίζουν άρα χορηγούς που δεν υπάρχουν σε αφθονία.  Η λύση της συνένωσης έδινε οικονομική ανάσα και στις δύο ομάδες γιατί ένα απλό παράδειγμα τα λέει όλα. Είναι ο τάδε ιδιοκτήτης της τάδε ποτοποίας και θέλω να ρίξω έστω και ένα μικρό αλλά για την εποχή σεβαστό ποσό σωτηρία για το μπάσκετ αλλά που να το δώσω Σε  ΓΑΣ, ΑΕΚ ΑΙΑΝΤΑ ???? . Αν όμως περπατούσε η συνένωση αυτό θα ήταν πιο εύκολο να γινει.
ΑΠό την άλλη η ΑΕΚ  έδειξε πως οργανωτικά τα πήγε καλύτερα από τον ΓΑΣ  και κάθε άλλη ομάδα  σε ΡΟΔΟΠΗ  και  ΕΒΡΟ. Έδειξαν πως και θέλουν και μπορούν. Οπότε  δικαιωματικά θα θέλουν να έχουν το πάνω χέρι  στα της  διοίκησης. Ναι μπορεί να αυτοπροβλήθηκε ως πρόεδρος ο Παπούης και κάθε Παπούης και  να θέλει με αυταρχικό τρόπο να επιβληθεί αλλά ποιό είναι το ζητούμενο σήμερα άραγε......????  
Μήπως είναι το ιστορικό όνομα που δεν δίνει λεφτά για επιβίωση ??.
  Είναι μήπως  η μεγάλη παράδοση στα διοικητικά ανθρώπων που έχουν δώσει πολλά αλλά τα τελαυταία χρόνια είναι μόνοι τους και παλεύουν   με σίδερα???και μιλάω  για ένα δύο ανθρώπους του ΓΑΣ  που πιστεύω ότι είναι ήρωες με αυτά που πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια.
Πιστεύω ότι   έχει κλείσει ο κύκλος τους και θα πρέπει να αφήσουν τους πρώτους ρόλους σε νεώτερους και αυτοί να είναι στα παρασκήνια με συμβουλευτικό ρόλο.
Μήπως   είναι η οικονομική άνεση που δεν έχουν και δύσκολα θα βρούνε πάλι χρήματα και παίκτες?
Το ίδιο ισχύει αλλά σε μικρότερο βαθμό  στην ΑΕΚ.
Το ζητούμενο  είναι η επιβίωση ........Τόσο απλό είναι .....Μπορεί να βγήκε η χρονιά 15-16  αλλά η νέα χρονιά 16-17  θα είναι πολύ δύσκολη  και περιμένω να σκασουν κανόνια  στην μέση της χρονιάς.
Αν γινόταν η συνένωση θα ήταν δέλεαρ για πολλούς παίκτες  και η ομάδα θα είχε αυτή το πρώτο λόγο σε απαιτήσεις παικτών. Τώρα που υπάρχει ανάγκη παικτών από 12  θα πάμε στους 24  κα΄ποιοι θα πιέσουν θα κοιτάξουν να πάρουν ότι μπορούν. Θα αναγκαστούν οι ομάδες να τάξουν παροχές δεν θα μπορέσουν να τις καλύψουν και κάπου στην μέση θα σκάνε κανόνια. 
Πόσο διαφορετικά θα ήταν εάν γινόταν η Ένωση των ομάδων χωρίς κολλήματα σε ονόματα και πρόσωπα ???
Τέλος για να διεκδικείς θα πρέπει να ξέρεις και τι έχεις από πίσω ως στήριγμα. Αν δεν έχεις πλάτες υποδομή και οργάνωση  πόσο θα αντέξεις.
Κρίμα με τις εξελίξεις γιατί χάθηκε  μια σπουδαία ευκαιρία αναβάθμισης του τοπικού μπάσκετ του μπάσκετ της Κομοτηνής γενικά.



 Η επίσημη ανακοίνωση της  ΑΕΚ .

Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής ανακοινώνει την διακοπή των συνομιλιών με τους ιθύνοντες του συμπολίτη ΓΑΣ "ΚΟΜΟΤΗΝΗ" για την δημιουργία μίας και ΕΝΙΑΙΑΣ ομάδας μπάσκετ που θα πρεσβεύει την Κομοτηνή πανελλαδικώς.


Η μη ύπαρξη ώριμου έδαφους για μία τέτοια συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τελεσφoρήσει αυτή η σκέψη που είχε ξεκινήσει και από τις δύο πλευρές εδώ και μήνες...

Εμείς από το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου ξεκινάμε τον σχεδιασμό για την δημιουργία του ρόστερ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής και την συμφωνία με τον νέο προπονητή της ομάδας και παράλληλα ευχόμαστε στον συμπολίτη ΓΑΣ καλή πορεία στο ερχόμενο πρωτάθλημα...
Το ταξίδι συνεχίζεται με στόχο και όραμα και οδηγό την ανιδιοτελή μας αγάπη για το άθλημα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε για το καλό του μπάσκετ της πόλης μας!
Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής


Πηγή  http://www.thrakisport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου