Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η Βροχή που έπεσε όλη τη νύχτα της Τετάρτης ήταν βάλσαμο για όλους.
Σαν εκδήλωση εξαγνισμού λειτούργησε.
Η ΦΥΣΗ μπορεί και προλαμβάνει διορθώνει ....
Μπορεί να είμαστε στην μέση του  Αυγούστου αλλά πολλοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.


Η προκήρυξη για τη νέα χρονιά της Εκασαμαθ έβαλε φωτιά στα μπατζάκια ομάδων και παικτών.
Ο λόγος για τις ομάδες που απόμειναν στην Β ΄  κατηγορία. Με το ζόρι φτάνουν τις τρεις αν τελικά κατέβει το Σουφλί.  Την ώρα που διαβάζεται το κείμενο η Εκασαμαθ είναι κλειστή λόγω διακοπών και θα ξανανοίξει μετά τις 22 -08.
Από την ημέρα εκείνη και μέχρι της 08-10 θα είναι σε συνεχή διαβούλευση για το τι θα γίνει .
Πόσες ομάδες θα δηλώσουν για να πάρουν αποφάσεις.
Μυρίζει προεκλογική πίεση  η όλη κατάσταση.

Όπως είναι φανερό πρωτάθλημα με τρεις ομάδες δεν γίνεται  αλλά και δεν γίνεται να καταδικαστούν σε αγωνιστική απραξία  η Ασπίδα ο Αστέρας και το Σουφλί. Στο παρελθόν είχαν βάλει σαν τσόντα μια ομάδα  για να συμπληρωθεί η τετράδα . Αν κάτι τέτοιο γίνει ποια είναι η τέταρτη ομάδα . Η διάσπαρτη πληροφορία ότι θα κατέβει ομάδα από τον Ν.Καβάλας δεν έχει βάση γιατί ούτε παιδικό ούτε εφηβικό έχει οπότε πρόβλημα.
Θα πιεστούν ομάδες που παραιτήθηκαν να πάρουν μέρος???
Με ποιο αντάλλαγμα?????
Και ποιος ο λόγος να γίνει όλη αυτή η φασαρία όταν μπορούν να ενσωματώσουν σε μια κατηγορία τις τρεις ομάδες.
Πιστεύω ότι χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία και εδώ φάνηκε η δυσκαμψία στην λήψη ουσιαστικών αποφάσεων με πρόσχημα τους κανονισμούς.
Κανένας κανονισμός δεν μπορεί να σταθεί όταν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του οικοδομήματος.
Παζάρια δούναι και λαβείν που τόσο κακό έχουν κάνει σε αυτό το τόπο.
Και με κύρια ευθύνη για μένα στις ομάδες που δεν κατάλαβαν τον ρόλο τους.
Αυτές είναι ο κορμός του αθλήματος αυτές έχουν τα προβλήματα και στο τέλος αυτές έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.
Αν πάλι κοιτάξουν την μικρή τους κοινωνία και αφήσουν να χαθεί το σύνολο να δούμε με ποιους αντιπάλους θα δίνουν έστω και φιλικά παιχνίδια.
Παρ όλη την κρίση που λογικά θα έπρεπε να τραβήξει κόσμο έξω από τις ομάδες σαν μαγική ραβδιά  πολλοί παίκτες καταλαβαίνοντας την κατάσταση δείχνουν να έχουν περισσότερη διάθεση να αγωνιστούν. Ξέρουν τις δυσκολίες αλλά θέλουν ακόμη περισσότερο να παίξουν.
Στα δύσκολα όταν τίθεται θέμα επιβίωσης και είναι ιδίων του ανθρώπου υπάρχει σύμπνοια και διάθεση για αγώνες ότι μορφή και να έχουν αυτοί οι αγώνες (αθλητικοί-κοινωνικοί κλπ).
Έτσι με ένα κατάλληλο χειρισμό από την πλευρά της όποιας ηγεσίας όλο αυτό το δυναμικό θα μπορούσε να βγάλει καλά αποτελέσματα ..
Πιστεύω ότι σε εποχές κρίσεις ανοίγουν τα μυαλά και δίνονται ευκαιρίες για πολύ σοβαρές αποφάσεις και λύσεις. Ιστορικά και δεν είναι του παρόντος έχει γίνει πράξη πολλές φορές ή για την ακρίβεια μόνο σε τέτοιες καταστάσεις δίνονται λύσεις..
Θες η ιδιοσυγκρασία του λαού μας που κάτω από πίεση βγάζει τον καλύτερό του εαυτό θες κάτι άλλο ....πάντα όμως βγαίνουν απαντήσεις και λύσεις.
Εκεί είναι ο σημαντικό ρόλος των ηγεσιών.
Να μπορούν να βλέπουν τα μηνύματα και να λειτουργούν κατάλληλα.
Εκτός πάλι εάν είναι και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος και δεν μπορούν να δούνε ή καλύτερα να αφήσουν την θέση τους.
Σε αναμονή εξελίξεων και να δούμε πόσο θα καταφέρουμε να πληγώσουμε το μπάσκετ και αυτά τα παιδιά που έδωσα και δίνουν τον πολύτιμο τους χρόνο για να υπάρχει μπάσκετ για να είσαι
ΕΣΥ  πρόεδρος 
ΕΣΥ  προπονητής και εγώ να κάθομαι και να σας ζαλίζω με τις μεταφυσικές μου ανησυχίες.


Σε νεώτερη ανάρτηση τα νέα από τους Μακεδόνες Κρηνίδων 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου