Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δύο σχόλια ......




Εντάξει είπαμε είναι καλοκαίρι έχει ζέστη δεν είναι για πολλά ζόρια πέρα από καρπούζι και σκιά.
Το καλοκαίρι όμως τελειώνει γρήγορα και μετά τι γίνεται φίλοι μου?????
Δύο σχόλια για δύο διαφορετικά πράγματα .











Πήρα ένα μήνυμα από παίκτη ομάδας που θα αγωνιστεί στην Β΄και εύλογα ρωτάει....
Καλά θα γίνει πρωτάθλημα με τρεις ομάδες ??????
Τι να του πεις ότι αυτά πρέπει να τα σκεφτούν αυτοί που πρέπει όταν πρέπει και στην ώρα τους να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν λύσεις???
Στην πιο όμορφη χώρα ζούμε με τους πιο επικίνδυνους ηγήτορες.
Από κάθε άποψη η ανευθυνότητα των υπευθύνων είναι επικίνδυνη.
Πολλές φορές το τόνισα πως όταν οι κύριοι αυτοί που έχουν θέση διοίκησης και ζούνε στον κόσμο τους και δεν κάνουν αυτό που ορίστηκαν να κάνουν θα πρέπει οι από κάτω να τους παραμερίζουν να παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
Αν στην δική μας περίπτωση δεν κάνουν τίποτα έτσι ώστε αυτές οι τρεις ομάδες που έμειναν στην Β΄ να ενσωματοθούν στην Α΄ να αλλάξει δηλαδή στο παραπέντε η προκύρηξη θα έχουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις πολύ μεγαλύτερες από την χρονιά 2010-2011.
Βασιλείς δυναστίες και τίτλοι ευγενείας απ ότι ξέρω δεν ισχύουν στην χώρα μας.
Όταν κάποιος αιρετός καταλαμβάνει θέση εξουσίας και δεν μπορεί να επιτελέσει έργο θα πρέπει να αλλάζει.
Είναι τόσο απλά και θα πρέπει να καταλάβουν την δύναμη τους οι ομάδες.
Αν κάποιος κάνει την αρχή γιατί εκεί είναι το πρόβλημα της ιδιοσυγκρασίας  των Ελλήνων περιμένουν κάποιον άλλον να κάνει το πρώτο βήμα  μετά ακολουθεί
.Δείτε πόσος καιρός πέρασε περίπου ένας χρόνος για να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να πάει στις όποιες πλατείες. Να αφήσει τον καναπέ να αρχίσει να κουβεντιάζει με τον διπλανό του να καταλάβει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτός ότι δεν είναι μόνος του ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη την μοναδικότητά του και την πανσοφία του και να μάθει να λειτουργεί συλλογικά.
Αυτή είναι και η ουσία μιας Δημοκρατίας.

Με λίγα λόγια είναι η ώρα που πρέπει η Ασπίδα ο Αστέρας ξεχνάω την τρίτη ομάδα να απαιτήσουν από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους να βρούνε λύση.
Αν δεν κινηθούν που είναι δικαίωμά τους ας μην γκρινιάζουν. Μόνο κάτω από πίεση λειτουργούν οι αρμόδιοι.....Θα έχουμε και εκλογές αν δεν κάνω λάθος τον Οκτώβρη τι άλλο περιμένουν.........



Το δεύτερο ζήτημα που θέλω να θίξω είναι τα διάφορα σχόλια που διαβάζω στο http://www.basketforum.gr και έχουν να κάνουν με τον τρόπο στελέχωσης των διαφόρων Εθνικών ομάδων.
Υπάρχουν εύλογες απορίες για το κατά πόσο γίνεται σωστή δουλειά και αν υπάρχει κάποια αξιοκρατία.
Είναι νέα τα παιδιά που έχουν τις απορίες και μάλλον ακόμη δεν έχουν καταλάβει σε ποια χώρα ζούνε.
Ποια αξιοκρατία και ποια υποδομή. Όλα στο πόδι όλα για να γίνουν οι εξυπηρετήσεις.
Δώκε μου να σου δώκω που λένε οι Θασίτες γιατί αλλιώς " Δεν μουδωκες" και δεν σου δίνω.
Έχω ακούσει απίθανα για τενεκές με τυρί και λάδι στους διάφορους εκλέκτορες έτσι ώστε το παιδί τους " το οποίο παιδί γιατί  όλοι εμείς οι βλαμμένοι γονείς θεωρούμε μοναδικό και καλύτερο από τα άλλα"  να πάρει θέση στην όποια ομάδα και να έχουμε την δύναμη να το στείλουμε λίγο παρακάτω.

Θα σταθώ σε ένα σχόλιο που λέει.
"Είμαι από την Καστοριά και θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτή η πόλη που δεν τυχαίνει να έχει τόση προβολή έχει βγάλει δύο παίκτες κοσμήματα του Ελληνικού μπάσκετ οι οποίοι ποτέ δεν κλήθηκαν σε κάποιες Εθνικές γιατί δεν είχαν μπάρμπα.Είναι οι Διαμαντίδης και Χατζηβρέτας".
Το σχόλιο τα είπε όλα τα έδειξε όλα το πως σκεφτόμαστε το πως ενεργούμε.
Καληνύχτα.


5 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο..!Καλά τα λες Δημήτρη...!!ευχομαι να το σκεφτουνε καλά τις ΕΚΑΣΑΜΑΘ...3 ομάδες μείνανε....ΑΣΠΙΔΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ..Ελπίζω να μην Ζήσουμε Κομικοτραγικές Καταστάσεις..!4 ΜΑΤΣ όλη την Χρονιά...!!!!!!!!!!!!! ΟΥΓΚΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη, γιατί δεν κάνουμε ένωση με τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΣΕΡΒΙΑΣ, ΣΚΟΠΙΩΝ, ΒΟΣΝΙΑΣ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ κ.ο.κ ;
    Είναι αρκετά έξυπνη λύση, και θα προσελκύσουμε και πολλούς χορηγούς!
    Πάντα `μιλάω` για τις μικρότερες κατηγορίες καλαθοσφαίρισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάσο για Βουλγαρία κοντά είναι αλλά Μαυροβούνιο λίγο μακρυά πέφτει.......
    Πέρα από το αστείο η κατάσταση είναι για κλάματα.
    Σε λίγο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο ..
    Καβάλα ΚΑΟΔ στην Α1 αλλά με πολλά ερωτηματικά για τα χρήματα.
    ΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΟΡΦΕΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ θα παλέψουν στην Γ΄Εθνική για να βγάλουν τη χρονιά .Στα τοπικά πλην Εθνικού και ΑΓ.Βαρβάρας υπάρχει μια παράξενη σιωπή .Που είναι τα φράγκα οέοοοο φωνάζουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο οσο γνωριζω , δεν μπορει να γινει πρωταθλημα με 3 ομαδες , πρεπει να ειναι 4 τουλαχιστον.

    Βεβαια η ΕΚΑΣΑΜΑΘ παλιοτερα , και εκει υπηρχε μια σκοπιμοτητα που ηταν προς συμφερον των ομαδων που θελαν να συμετεχουν , (Βλεπε πρωταθληματα γυναικων , νεανιδων-κορασιδων) κατεβαζε "μαιμου" 4η ομαδα γιατι αλλιως δεν θα υπηρχε πρωταθλημα , αρα δεν θα ειχαν δικαιωμα συμμετοχης σε αγωνες ανοδου , προκριματικα πανελληνιων κτλ)
    Ας ελπισουμε να μην το κανουν ετσι παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή