Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ημιτελικός Δημοκρίτειο-Λεύκιππος

Την Τετάρτη 23/5 στις 18:30 στο ΔΑΚ Καβάλας στην Καλαμίτσα συγκρούονται δύο κόσμοι, δυο φιλοσοφίες, δυο απόψεις. Η πρώτη φοιτητική πανεπιστημιακή ομάδα καλαθοσφαίρησης το Δημοκρίτειο απέναντι στον νεοσύστατο και πλούσιο Λεύκιππο.




Ο Αστέρα Καβάλας νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σε έναν ημιτελικό ακατάλληλο για καρδιακούς, και εξασφάλισε την συμμετοχή του στον τελικό και την σίγουρη 2η θέση (τουλάχιστον). Περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του και συνδιεκδικητή του τροπαίου.

Στον 2ο ημιτελικό έχουμε ένα ζευγάρι που γνωρίζεται πολύ καλά. Δημοκρίτειο και Λεύκιππος έχουν αναμετρηθεί ήδη τρεις φορές φέτος, με τους Ξανθιώτες να επικρατούν και στις τρεις - πρωτάθλημα χ2, τελικό Κυπέλλου- όμως καμία από αυτές τις νίκες δε θα έχει αντίκρισμα αν το απόγευμα της Τετάρτης οι φοιτητές κάνουν την μία και φαρμακερή δική τους νίκη.
Την Τετάρτη αναμετριούνται δύο ομάδες με διακριτές διαφορές ανάμεσά τους. Από το στήσιμο τους, την οργάνωσή τους, τον στόχο τους, το παιχνίδι τους και τη νοοτροπία τους. Και δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που περιγράφουν το παιχνίδι ως πρόωρο τελικό.

Μέχρι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας όλα έδειχναν πως οι δυο τους θα συναντιόντουσαν στον τελικό. Κάπου εκεί οι φοιτητές αποφάσισαν να "αυτοκτονήσουν" (σ.σ. ήττα μέσα στην Ξάνθη απο τον Αρίωνα) χαρίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στον Αστέρα και φέρνοντας ως πιθανό αντίπαλο στον ημιτελικό τον Λεύκιππο.
Όταν συνέβη αυτό πολλοί άνθρωποι του χώρου τους θεώρησαν ξοφλημένους, όμως το DNA του Αλέκου Καρυπίδη έχει εμποτιστεί βαθιά μέσα στα "παιδιά" του. Ανέκαμψαν στο πρώτο ματς με τον Πανσερραϊκό, παρά την ήττα, ισοφάρισαν μέσα στην Κομοτηνή και έκαναν το break μέσα στις Σέρρες με το 67-78 να τους αδικεί. Έτσι με το momentum υπέρ τους, με τους συμφοιτητές τους και τις οικογένειές τους πλάι τους ετοιμάζονται για την "μητέρα των μαχών". Τους ενδιαφέρει μόνο η νίκη, όχι για την άνοδο καθώς είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα δε δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο, αλλά για τους εαυτούς τους, για τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, για την αγάπη τους το μπάσκετ, που κάποιοι θέλησαν να τους το στερήσουν όταν πέρασαν ως φοιτητές στην Κομοτηνή. Μα πάνω απ΄όλα για να κάνουν με την προσπάθειά τους και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, υπερήφανο τον Δάσκαλο που από εκεί ψηλά τους "ΒΡΙΖΕΙ".
Το Δημοκρίτειο δεν έχει κανένα άγχος, είναι το outsider, και το δεν το αρνείται. Ομάδα με ένα από τα χαμηλότερα bugdet της κατηγορίας, χωρίς κανέναν άνθρωπο να πληρώνεται, έχει μόνο την ηθική πληρωμή, το χειροκρότημα και την υποστήριξη όλων των συμφοιτητών και υγιή φιλάθλων του μπάσκετ που στο πρόσωπό της αναγνωρίζουν την αλλαγή που έφερε στη Θράκη.

Ώς τυπικά φιλοξενούμενος τους αγώνα ο Λεύκιππος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και φυσικά  του Πρωταθλήματος. Και όχι άδικα. Άλλαξε ολοκληρωτικά το περσινό ρόστερ και το τεχνικό επιτελείο. Έφερε ένα προπονητικό όνομα τον Κοκκινόπουλος στην διάθεση του οποίου δόθηκαν παίχτες αναγνωρισμένης αξίας όπως ο Σταμπουλής, ο Παλάκης, ο Ψάλτου, ο Δώδος, ακόμα και ο πιτσιρικάς Χρήστου που αγωνιζόταν στο Ιπποκράτη της Κω στην Γ' Εθνική. Για μια τέτοια ομάδα, στην οποία έχουν δαπανηθεί διπλά και ίσως τριπλά χρήματα απ' ότι στις άλλες, η μη επίτευξη της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι αποτυχία. Εξάλλου η άνοδος είναι ο στόχος που τέθηκε από τη διοίκηση εξ αρχής. Μια ομάδα που δε δυσκολεύτηκε να καταλάβει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Βέβαια, έδειξε πως μπορεί εντός παρκέ να είναι δυνατή, εκτός παρκέ όμως είχε θέματα που φανέρωναν το τρομερό άγχος για την άνοδο (σ.σ.τιμωρίες στην Ορεστιάδα, συμπεριφορές απέναντι σε Αστέρα και Αγία Βαρβάρα) και παρότι μας παρουσιάστηκε ως ένας σύλλογος που θέλει να φέρει την αλλαγή στην περιοχή, μέχρι στιγμής δε φαίνεται να το κάνει πράξη. Μια ομάδα που χτίστηκε με αρκετούς "εισαγόμενους" και όχι Ξανθιώτες παρότι αυτός είναι ο στόχος. Και αν αρχικά μοιάζει να διαφέρει, αν πας ένα βήμα παραπάνω, μοιάζει να είναι σαν όλες τις άλλες.
Αγωνιστικά η μεγάλη απραξία των 12 ημερών μπορεί να προκαλέσει προβληματισμούς σε συνδυασμό με την -εδώ και καιρό- αποχώρηση του Ψάλτου αλλά και το γεγονός πως έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό αντίπαλο βδομάδες. Σε κάθε περίπτωση με έναν προπονητή επιπέδου και τόσο έμπειρο ρόστερ είναι υποχρεωμένη να παρουσιαστεί περισσότερο από έτοιμη για να φτάσει στον στόχο της.
Έχει το το τίτλο του φαβορί, όπως είπαμε, και θα κληθεί να εμφανιστεί αντάξιά του.


Και οι δύο ομάδες οργανώνουν τις εκδρομές των φιλάθλων τους για την Τετάρτη. Με τη διαφορά πως στην ανακοίνωση του Λεύκιππου την εκδρομή την κάνει η Διοίκηση και ο Πρόεδρος ενώ στο Δημοκρίτειο την κάνει η ομάδα.

Περιμένουμε να δούμε πολύ κόσμο στο γήπεδο αλλά και ένα παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν όλοι.

Σκοπός εξάλλου πρέπει να είναι η νίκη του ΜΠΑΣΚΕΤ!

4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό άρθρο μπράβο σου αν και το Δημοκρίτειο είναι και αυτό νεοσύστατο όπως και ο Λεύκιππος και με μία διαφορά η ομάδα των φοιτητών ήρθε αθόρυβα ενώ η ομάδα του Λεύκιππου με μεγάλα λόγια και δηλώσεις που φυσικά δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε στο 10% και όπως γράφεις μια από τα ίδια με τις υπόλοιπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση ...είναι τυχαίο ότι το Δημοκρίτειο και πέρσι και φέτος το βάζει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ να παίξει κρίσιμα παιχνίδια μέσα σε διάστημα 4 ημερών (24/5/17 20:00 Εθνικός - Δημοκρίτειο 27/5/17 Ελευθερούπολη - Δημοκρίτειο,19/5/18 Σέρρες - Δημοκρίτειο 23/5/18 Λεύκιππος-Δημοκρίτειο)? Μήπως σε κάποιους δεν είναι αρεστό ? Μήπως είναι το αποπαίδι ? 220 χιλιόμετρα θα κάνει το Δημοκρίτειο στον ημιτελικό 110 ο Λεύκιππος , θέλω να δω και τη διαφορά στα χιλιόμετρα του τελικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποσημείωση.

    Την πληροφορία για την εκδρομή της ΔοιοικΔιο και του Πρόεδρου του Λευκιππου την διαβάσαμε στο site της ομάδας :

    https://www.lefkipposbc.gr/oristike-o-imitelikos-anaxorisi-leoforiou-apo-to-amiridio-stis-17-00/


    Ενώ την αντίστοιχη του Δημοκρίτειου στην σελίδα της ομάδας στο Facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή