Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Πανσερραϊκός- Δημοκρίτειο 67-78

Κάτι περισσότερο από διαφήμιση του μπάσκετ το τρίτο παιχνίδι της σειράς μεταξύ των δύο ομάδων. Το ψυχωμένο Δημοκρίτειο άντεξε την πίεση, αθλητική και τεχνητή, που δημιουργήθηκε και έκανε μια μπουκιά τα "λιοντάρια".




Σε έναν αγώνα που πέρασε απο τα χίλια μύρια κύματα μέχρι να διεξαχθεί, οι φοιτητές έδειξαν πως το DNA τους γράφει ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ και έσπασαν την έδρα του Πανσερραϊκού με σχετική άνεση.
Το παιχνίδι ήταν να γίνει Τετάρτη 16/5, ημέρα των φοιτητικών εκλογών που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν μαθήματα  το οποίο μεταφράστηκε σε περισσότερες από 100 συμμετοχές για την εκδρομή των φοιτητών στις Σέρρες. Ταυτόχρονα η Ελληνική Αστυνομία ξαφνικά, και ενώ το Δημοκρίτειο κάνει μετακινήσεις φιλάθλων από πέρσι, ανησύχησε για αυτό το παιχνίδι. Δηλαδή για τον πρώτο αγώνα της σειράς δεν ανησύχησε.. Ταυτόχρονα η ομάδα του Δημοκρίτειου ενημερώθηκε για την αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα την Τρίτη και ακριβώς την ώρα που έκανε την τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα..

Ας πάμε όμως στα αγωνιστικά γιατί αυτά μας ενδιαφέρουν.
Οι φοιτητές μπήκαν στο παρκέ και έδειξαν εξ αρχής πως δε σκοπεύουν να μείνουν εκτός ημιτελικού. Προηγήθηκαν 14-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, κυκλοφόρησαν την μπάλα, κράτησαν τους Σερραίους μακρυά από την ρακέτα και πήγαν το παιχνίδι στο ρυθμό τους. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ενα κενό 2λεπτο επέτρεψε στα λιοντάρια να ξεφύγουν στο +8 (30-22). Όμως οι φωνές της Δόλωμα απο τον πάγκο ξύπνησαν τους Κομοτηναίους οι οποίοι έκλεισαν την ψαλίδα και το ημίχρονο διαμορφώθηκε  37-34.
Στο δεύτερο μέρος η κόπωση των γηπεδούχων ήταν έκδηλη και το Δημοκρίτειο το εκμεταλεύτηκε στο μέγιστο. Έβγαλε άμυνες, πέρασε μπροστά και αν ήταν πιο αποτελεσματικό θα ξέφευγε κι άλλο. Με το 50-52 στο τέλος το τρίτου δεκαλέπτου όλα ήταν ακόμα ρευστά. Και ότι δεν έκανε στο Γ' το έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τρομακτική αμυντική λειτουργία και επίθεση που έβγαζε φωτιές προηγήθηκε 53-70, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Όχι γιατι τα 3 λεπτά δνε αρκούν για ανατροπή, αλλά γιατί οι Σερραίοι δεν μπορούσαν. Με τραβηγμένα τρίποντα μείωσαν γαι το τελικό 67-78.

Οι δυο τραυματισμοί του Πανσερραϊκού απο την υπερπροσπάθεια των παιχτών πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους της ομάδας. Γιατί οι κακές γλώσσες θα πουν: Φανταστείτε να έπαιζαν Τετάρτη όπως ήταν κανονικά το πρόγραμμα, τι θα γινόταν τότε;
Από τους φοιτητές ξεχώρισαν ο Στασινόπουλος που χρωστούσε στον εαυτό του μια τέτοια εμφάνιση με 24 πόντους και 21 ριμπάουντ, ο Οικονομάκης με 14 και ο Ζολώτας με 10 (3).


Εξαιρετική η φιλοξενία της ομάδας των Σερρών! Εξαιρετική η παρουσία των οπαδών και των φιλάθλων της ομάδας! Εξαιρετική και η παρουσία των οπαδών του Δημοκρίτειου! Δεν σημειώθηκε το παραμικρό και η τόσο μεγάλη παρουσία της αστυνομικής δύναμης ήταν περιττή. Για να απαντήσουμε και σε προηγούμενο σχόλιο, μάλλον είναι θέμα ομάδων και προσωπικοτήτων. Ο Πανσερραϊκός ήταν Κύριος, ο έτερος Σερραίος μάλλον δε μπορεί να χειριστεί βασικά πράγματα.

Εξαιρετική ήταν και η διαιτησία του αγώνα. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από διαιτητές τέτοιου επιπέδου. Οι κ.κ. Μπήτης και Μπακάλης πέρασαν απαρατήρητοι όπως οφείλουν να κάνουν οι διαιτητές.

Τρομερά φορτισμένο το κλίμα στο στρατόπεδο των φοιτητών καθώς σαν σήμερα 20/5 έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο ο προπονητής και ιδρυτής της ομάδας Αλέκος Καρυπίδης. Η νίκη ήταν φυσικά αφιερωμένη σε αυτόν.

Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Δημοκρίτειου ξεκαθάρισαν πως όπου και να γίνει ο αγώνας της Τετάρτης θα υπάρξει οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ομάδας

Πλήρης δικαίωση του site! Λέγαμε οτι το 4/4 των ομάδων του ομίλου είναι κάτι παραπάνω από προσδοκώμενο. Ο Καρυπίδης έδειξε τον δρόμο σε ομάδες και σε παράγοντες. Κάποιοι τον ενστερνίστηκαν και τους βγήκε. Οι άλλοι προλαβαίνετε εν όψει της νέας σεζόν.

Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου ο Α' Όμιλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Και δεν το λέμε εμείς. Το δείχνουν οι ομάδες που πέρασαν στους ημιτελικούς.

Μέχρι στιγμής όλα "δούλεψαν" για τον Αστέρα. Λέτε να γίνει κάνα "θαύμα" και να τους δούμε στην Γ' με το καλησπέρα; Στον Λεωνίδα που εμπιστεύθηκε τα παιδιά του, και σε αυτά που τον δικαίωσαν νομίζω πως αξίζει.

Φωτογραφίες από τον αγώνας εδώ: https://www.facebook.com/pg/anexartitos/photos/?tab=album&album_id=1702770256476576

5 σχόλια:

  1. ''Ο Πανσερραϊκός ήταν Κύριος, ο έτερος Σερραίος μάλλον δε μπορεί να χειριστεί βασικά πράγματα''. Τι θέλει να πει ο «ποιητής»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Α.Ο ΣΕΡΡΩΝ φιλε Ξανθιωτη μιλαει μεσα στο γηπεδο αγωνιστικα και παντα με ηθος. Οποια ομαδα δεν αντεχει το δυνατο παιχνιδι στα ορια του επιτρεπτου να παει να παιξει ''μηλακια'' στις αλανες...!!! ποτε η ομαδα μας δεν συμπεριφερθηκε απρεπως τοσο σε παιχτες οσο και σε φιλαθλους αντιπαλης ομαδος , μαλλον παραπληροφορεισαι...
    Αναλογιστηκες πιο ρολο παιζουν οι διαιτητες σ΄ εναν αγωνα και πως μπορει αυτος να κατρακυλησει σε παρωδία ??? το ειδαμε στον πρωτο αγωνα του Α.Ο. ΣΕΡΡΩΝ με ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ...Διαιτητες οτι να ναι ουτε καν αξιολογημενοι , κατι που δεν συνεβη στα υπολοιπα παιχνιδια των play offs...η μονη εξαιρεση ηταν ο ΑΟΣ...αλλα αυτο ειναι θεμα ΕΚΑΣΑΜΑΘ το οποιο δεν θα μεινει ετσι. Δεν δεχομαι τον χαρακτηρισμο σου ''οτι δεν μπορει να διαχειριστει τα βασικα'' σε καμια περιπτωση και κακως επιτιθεσαι στην ομαδα και δεν ξερω τον λογο...ευελπιστω να μου τα εξηγησεις απο κοντα...
    ο Ισχυρος της ομαδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς Ισχυρό της ομάδας...
      Βασικά πράγματα για να ξεκινήσει ένας αγώνας και μάλιστα Play off είναι να βγάλεις άδεια διεξαγωγής του αγώνα. Εσύ έβγαλες?
      Κάφρος φίλαθλος του Αστέρα...

      Διαγραφή
    2. Μια ζωη καφρος θα εισαι καφρε του Αστερα , δεν μπορεις να ξερεις εσυ τι σημαινει αδεια αγωνα κι αν δεν υπηρχε αδεια...Ο επομενος χρονος ειναι κοντα κι ερχεται...

      Διαγραφή
    3. Για την ταμπακιέρα δε λες τίποτε. Υπήρχε τελικά άδεια? Όσο για του χρόνου δεν υπόσχομαι τίποτα. Μπορεί εγώ να τρέχω Θεσ/νικη και εσύ στο Βόλακα...
      Μια ζωή κάφρος φιλαθλος του Αστέρα .-

      Διαγραφή