Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

25η & PLAY OFF

Η προτελευταία αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η τετράδα κλείδωσε. Ένα μικρό παράθυρο μένει για την 2η θέση με το Δημοκρίτειο να έχει προβάδισμα απέναντι στον Αστέρα. Ο Εθνικός ήταν ο κερδισμένος της χρονιάς και ο Λεύκιππος θα κληθεί να (απο)δείξει πως αξίζει τα λεφτά του. Με ποιες ομάδες και με ποιους όρους θα διασταυρωθούν όμως? 

Δείτε εντός



Με τον πρώτο γύρω να τελειώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο και τα Play off να ξεκινάνε αμέσως, δε μένει χρόνος για ξεκούραση στις ομάδες, που αν θέλουν να βρεθούν στην τελική φάση πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Ας δούμε όμως πρώτα την τελική κατάταξη. (Θα ακολουθήσει αφιέρωμα με το τέλος της κανονικής διάρκειας για όλες τις ομάδες)

Πρώτος ο Λεύκιππος. Ένας Λεύκιππος που ταλανίζεται από τα εσωτερικά του προβλήματα. Και αν η πηγή των προβλημάτων φαίνεται να είναι το παιδικό-εφηβικό το αντίκτυπο το βλέπουμε στο ανδρικό. Όταν το πιο "βαρύ" χαρτί που πάνω του υποτίθεται χτίζεις, ξαφνικά βγάζει πρόβλημα τραυματισμού και εξαφανίζεται,  κανείς δε μιλάει και συμπεραίνουμε πως υπάρχει "φωτιά". Το αν θα τα...βρουν μπροστά στο διακύβευμα της ανόδου θα περιμένουμε να το δούμε, αν και το χάσμα είναι μάλλον βαθύ. Βέβαια θα περίμενε κανείς να δει μια βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού των πρωτοπόρων, αλλά ούτε αυτό γίνεται. Μπορεί φαινομενικά να έχει εύκολο έργο απέναντι στο Παγγαίο (πολύ δύσκολα να καταφέρει το Ρούπελ να βγει 4ο) όμως τα πράγματα τώρα θα γίνουν ζόρικα. Τις τελευταίες φορές που συνάντησε το Δημοκρίτειο το νίκησε. Όμως έμεινε χαμηλά στο σκορ. Αν σε έναν ημιτελικό απέναντι σε Πανσερραϊκο ή Αστέρα Καβάλας συμβεί το ίδιο, θα υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα τεράστιο, όχι απλά μεγάλο.

Δεύτερο το Δημοκρίτειο. Χρειάζεται, βέβαια να κερδίσει τον Αρίωνα στην Ξάνθη, που μπορεί βαθμολογικά να είναι αδιάφορος όμως μια νίκη γοήτρου εντός έδρας πριν τις διακοπές, δεν θα τον χάλαγε καθόλου. Από εκεί και πέρα το έργο των φοιτητών απέναντι στον Α.Ο. Σερρών θα είναι δύσκολο. Ίσως το πιο ζόρικο ζευγάρι. Και αν κάποιος θεωρεί πως οι περσινές αναμετρήσεις είχαν "ξύλο" φέτος θα είναι χειρότερα. Το πλεονέκτημα και η "καυτή" έδρα της Κομοτηνής δίνουν προβάδισμα στους φοιτητές όμως η παρουσία του Ασημάκη και το γεγονός πως οι Σερραίοι είναι σκληροί, ίσως περισσότερο από το επιτρεπτό ισορροπεί κάπως την κατάσταση. 

Τρίτος ο Αστέρας. Δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του και θα είναι με το ακουστικό στην Ξάνθη. Αν έρθει το δώρο καλώς διαφορετικά θα βρει μπροστά του τον Πανσερραϊκό. Υπάρχει παρελθόν και σίγουρα θα δώσουν σκληρές μάχες. Είναι σχεδόν δεδομένο το 3ο παιχνίδι και όλα είναι ρευστά. Βέβαια ο Αστέρας έχει το know how αλλά δεν έχει την έδρα. Στα δύσκολα ματς εκτός έδρας του πρωταθλήματος είχε θέματα, αν τα λύσει θα τον δούμε στα ημιτελικά.

Τέταρτος ο Εθνικός. Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω επιτυχία ή ακόμα και κάτι παραπάνω θα πω όμως που οι Αλεξανδρουπολίτες θα κάνουν τα πάντα για να πάνε σε 3ο παιχνίδι. Εμείς θα τους ευχηθούμε όχι μόνο να τα καταφέρουν, αλλά και να σπάσουν και την έδρα του ΚΑΟΔ. Βέβαια η διαφορά εμπειρίας των παιχτών είναι μεγάλη όμως αυτό δε σημαίνει οτι ο Εθνικός δεν είναι ικανός. Αν μπουν και δύο σουτάκια και πάρει και ψυχολογία μπορεί να κάνει ωραία πράγματα.

Να δούμε όμως και τις ημερομηνίες: 
1ος αγ.  5-6/5---> Σαββατοκύριακο
2ος αγ.  12-13/5---> Σαββατοκύριακο
3ος αγ.  16/5------> ΤΕΤΑΡΤΗ (εφόσον χρειαστεί)

Ημιτελική 19-20/5---> Σαββατοκύριακο

Τελική 26-27/5---->Σαββατοκύριακο

Ένας μήνας, μία χρονιά. Μάλιστα ο τρίτος αγώνας ορίζεται 3 ή 4 μέρες πριν τον ημιτελικό.
Η ξεκούραση των ομάδων που θα πάνε σε 3ο παιχνίδι και μετά στα ημιτελικά θα είναι 3 μέρες λιγότερη από αυτή των ομάδων που θα κερδίσουν στα 2 παιχνίδια.

ΔΗΛΑΔΗ:

Στο ζευγάρι Λεύκιππος-Αστέρας/Πανσερραϊκός εφόσον οι δεύτεροι θα πάνε σε 3ο παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν τους Ξανθιώτες με 3 μέρες λιγότερη ξεκούραση και προπονήσεις (θεωρείται δεδομένο πως ο Λεύκιππος δε θα χρειαστεί 3ο παιχνίδι. Αν χρειαστεί τότε η κούραση δε θα είναι το μόνο θέμα...).

Στο ζευγάρι Δημοκρίτειο/ΑΟΣ-ΚΑΟΔ/Εθνικός θα υπάρχει μεγάλη κούραση εκατέρωθεν με δεδομένο πως θα έχουμε 3ο παιχνίδι στα ζευγάρια. 

Βέβαια το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει τον Μάιο..


Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 25ης αγωνιστικής:


Αίας Κομοτηνής – Λεύκιππος Ξάνθης  52-60
Θύελλα Φερών – Αγία Βαρβάρα  65-72
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φιλία Ορεστιάδας   60-56
Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης – ΑΟ Καβάλα 89-66
Αστέρας Καβάλας – Αρίων Ξάνθης   64-53
Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Ηρακλής Καβάλας  20-0α.α.

Ρεπό: Έβρος Σουφλίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεύκιππος Ξάνθης   45(22-1)**
2. Δημοκρίτειο   41(20-3)*,**
3. Αστέρας Καβάλας   41(19-4)**
4.Εθνικός Αλεξανδρούπολης  38(15-8)**
5. Αρίων Ξάνθης  37(14-9)**
6. Αίας Κομοτηνής 37(14-9)**
7. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης   34(11-12)**
8. Φιλία Ορεστιάδας   33(11-12)**,***
9. Αγία Βαρβάρα   32(11-12)*,**
10. Θύελλα Φερών  28(6-17)**, *****
11. ΑΟ Καβάλας  28(5-18)*****
12. Έβρος Σουφλίου  20(1-22)*,**,***
13. Ηρακλής Καβάλας -****


*Δημοκρίτειο , Έβρος Σουφλίου και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν με -2 λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών
**Έχουν κάνει το ρεπό τους
***Ο Έβρος Σουφλίου και η Φιλία Ορεστιάδας έχουν έναν μηδενισμό
****Ο Ηρακλής Καβάλας μηδενίστηκε για δεύτερη φορά και έτσι αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα
*****Έχουν παιχνίδι λιγότερο



Υ.Γ.1 Τα "δεδομένα" είναι υποκειμενική άποψη και δεν επιβάλλεται σε κανέναν να συμφωνεί. Ίσα-ίσα αν θεωρείτε πως κάτι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, μην διστάσετε να το μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια με κόσμιο πάντα τρόπο.

Υ.Γ.2 Για τον φίλο στο προηγούμενο post, δεν έχω ασχοληθεί με τις εθνικές κατηγορίες. Και δε νομίζω πως θέλω να το κάνω καθώς θεωρώ ότι περισσότερες κακές λέξεις, από αυτές που ήδη ακούγονται για το πρόσωπό μου, θα βρω μπροστά μου (θυμήσου τι έγινε πέρσι σε ντέρμπι κορυφής του τοπικού και ποιος έκανε βόλτες στο παρκέ και ότι τίποτα δεν γράφτηκε άρα και τίποτα δεν έγινε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου