Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τελευταία αγωνιστική 2017-2018


Τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πλέον οι 8 ενδιαφερόμενοι κοιτάνε τα Play off.




Η τελευταία αγωνιστική κρύβει εκπλήξεις. Και την καλύτερη μας την έδωσε ο Αρίωνας. Κέρδισε ή καλύτερα ισοπέδωσε το Δημοκρίτειο και προσγείωσε τα μυαλά των φοιτητών στην σκληρή πραγματικότητα. Η Θράκη δούλεψε για τον Αστέρα, ο οποίος αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες του για άνοδο στην Γ’ εθνική κατηγορία καθώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η παρουσία του στον τελικό της διοργάνωσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εκτός και αν στον ημιτελικό πέσει πάνω στον Εθνικό, τον κακό δαίμονα.

Από εκεί και πέρα, εαν το Δημοκρίτειο, που εδώ και 2 μήνες δεν πείθει ούτε τον εαυτό του, περάσει από τον Πανσερραϊκό θα έχουμε έναν ημιτελικό Λεύκιππος-Δημοκρίτειο. Και άντε ψάξτε μετά που θα διεξαχθεί αυτό το ματς. Οι Κομοτηναίοι γιατί να πάνε Καβάλα και οι Ξανθιώτες γιατί να πάνε Αλεξανδρούπολη. Βέβαια πάνω-κάτω όλοι έχουμε μια ιδέα, αλλά εμείς δε μιλάμε γιατί θα μας πείτε κακούς. Ο νικητής αυτού του πρόωρου τελικού θα μας δώσει λογικά και την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Από εκεί και πέρα ελπίζουμε ο Εθνικός να ζορίζει τον ΚΑΟΔ και μακάρι να τον αποκλείσει και όλας. Σκεφτείτε ημιτελικοί με τρείς ομάδες της Θράκης…

Τα αποτελέσματα και η Βαθμολογία:

Αρίων Ξάνθης – Δημοκρίτειο Κομοτηνής  62-48
Έβρος Σουφλίου – Αστέρας Καβάλας  43-70
Φιλία Ορεστιάδας – Αιάς Κομοτηνής   20-0α.α.
Αγία Βαρβάρα – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης   72-57
Λεύκιππος Ξάνθης – Θύελλα Φερών  94-33
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής Καβάλας   20-0α.α.
Ρεπό: ΑΟ Καβάλα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεύκιππος Ξάνθης   47(23-1)
2
. Αστέρας Καβάλας   43(19-5)
3. Δημοκρίτειο Κομοτηνής  42 (20-4)*
4. Εθνικός Αλεξανδρούπολης  40(16-8)
5. Αρίων Ξάνθης  39(15-9)
6. Αίας Κομοτηνής 3
8(14-10)
7. Φιλία Ορεστιάδας   35(12-12)**
8. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης   35(11-13)
9. Αγία Βαρβάρα   34(12-12)*
10. ΑΟ Καβάλας  30(6-18)
11. Θύελλα Φερών  29(6-18)**
12. Έβρος Σουφλίου  20(1-22)*,**
13. Ηρακλής Καβάλας ***

*Δημοκρίτειο, Έβρος Σουφλίου και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν με -2 λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών.
**Οι Έβρος Σουφλίου, Φιλία Ορεστιάδας, Αίαντας Κομοτηνής και Θύελλα Φερών έχουν έναν μηδενισμό
***Ο Ηρακλής μηδενίστηκε δύο φορές και αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα

2 σχόλια:

  1. Θεωρεις δεδομενο οτι ο Αστερας θα περασει τον ΑΟΣ και επειτα τον ΚΑΟΔ?Ο ΚΑΟΔ εχει την πιο εμπειρη ομαδα μακραν του δευτερου και ο ΑΟΣ τον Ασιμακη που αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει να κερδισει μονος του τον ΑΣΤΕΡΑ.Το μονο αμφιρροπο ζευγαρι ειναι το ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΟΣ γιατι η ζωνη 40 λεπτων του Δημοκρητειου ειναι μπασκετ δεκαετιας 90 και μπορει να φοβισει μονο ομαδες κατω του μετριου.Λευκιππος και ΚΑΟΔ ευκολα η δυσκολα θα περασουν στα ημιτελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, θαρρώ πως ο Αστέρας θα περάσει τον Α.Ο.Σ., εύκολα ή δύσκολα, γιατί έχει πλεονέκτημα έδρας ενώ έχει δώσει πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια-καταστάσεις και έχει την εμπειρία. Ο Ασημάκης είναι ένας παίχτης μεγάλης ποιότητας που δεν ανήκει στο τοπικό πρωτάθλημα αλλα σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία, ωστόσο δε νομίζω πως αρκεί. Για να περάσει ο Α.Ο.Σ. θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση, αν τα καταφέρει θα φανεί στο γήπεδο.

      Αν θεωρείς πως ο Πανσερραϊκός θα περάσει από το Δημοκρίτειο, επειδή το Δημοκρίτειο παίζει 40 λεπτά ζώνη συμβαίνουν δύο πράγματα: 1) δεν έχεις δει ποτέ Δημοκρίτειο 2) Δε μπορείς να αναγνωρίσεις την άμυνα ζώνης από αυτή του man to man. Αν μιλούσες για την αγωνιστική ακαμψία του Δημοκρίτειου θα συμφωνούσα μαζί σου. Σίγουρα τα λιοντάρια θα κάνουν το παν για να περάσουν και το πλεονέκτημα έδρας θα τους βοηθήσει αφάνταστα. Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές δε παίζουν το μπάσκετ που γνωρίζουν, εφόσον όμως το κάνουν, και ναι θεωρώ πως θα το κάνουν, θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας των Σερρών και θα βρεθούν στον ημιτελικό απέναντι στον Λεύκιππο. Και από αυτό το ζευγάρι βλέπω να βγαίνει και ο πρωταθλητής.

      Επίσης, ο Λεύκιππος θα κάνει άνετα το 2-0 και αν κάνει έστω και μία ήττα στην σειρά θα είναι απογοητευτικό. Δεν γίνεται να χάσει από το Παγγαίο διότι η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και θα σημαίνει προβλήματα.

      Ο ΚΑΟΔ θα φτάσει στα ημιτελικά αλλά με 2-1. Μην αμελείς το ταξίδι, το οποίο θα έχει μεγάλη διάρκεια και σίγουρα θα επηρεάσει τους παίχτες της Δράμας.
      Σε ένα ματς απέναντι στον εξίσου έμπειρο Αστέρα ΌΛΑ είναι ανοιχτά, όμως θεωρώ πως οι Καβαλιώτες θα βρούνε τρόπο..

      Διαγραφή