Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ν. Σκοπός-Δημοκρίτειο 40-65)

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν πως ο Ορφέας θα κατάφερνε να κοντράρει και να δημιουργήσει σοβαρά θέματα στο Δημοκρίτειο. Από το πρώτο κι όλας  δευτερόλεπτο οι φοιτητές έδειξαν πως το ραντεβού με τον τελικό,και μάλιστα στην έδρας τους, δε θα το χαρίσουν σε κανέναν. Τελικό σκορ 40-65. Εντός οι δηλώσεις του προπονητή του Ορφέα Κώστα Σίσκου και του αρχηγού του Δημοκρίτειου Βασίλη Στασινόπουλο.


Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα σε κανένα σημείο του αγώνα το Δημοκρίτειο επικράτησε  του Νέου Σκοπού με 40-65. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 2-17 στο 7' για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 8-19. Στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι και με τους φοιτητές να έχουν την διαρκή υπεροχή βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 12-29 στο 16' και έκλεισαν το α' ημίχρονο με 17-36.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν, έδειξαν περίσσιο πάθος και αυταπάρνηση προκειμένω να καταφέρουν να ξαναμπούν στο ματς  όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με 26-50. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 40-65.

Οι δηλώσεις:

Κ. Σίσκος : 

ΕΡ: Coach, τι έφταιξε για τη σημερινή ήττα;
ΑΠ: Ήτανε μια ομάδα με μεγαλύτερη ενέργεια, πολύ αθλητικά παιδιά, συγχαρητήρια στο Δημοκρίτειο για την προσπάθεια που κάνει, είναι μια ωραία ομάδα. Εμείς βλέπετε ότι δε διαφέρει η ομάδα μας σε σχέση με αυτή που κατεβαίνει στο πρωτάθλημα λείπει απλά ο πιο έμπειρος παίχτης, από εκεί και πέρα είναι αυτά τα παιδιά που παίζουν στους αγώνες. Όταν ξεκινάμε νωθρά, δεν έχουμε ενέργεια, υπάρχει λίγο ο φόβος  υπάρχει και αυτό το αποτέλεσμα. Το θέμα που για εμάς και θέλουμε να δουλέψουμε πάρα πολύ είναι στη ψυχολογία των παιδιών, να μπούνε δυνατά και να παλέψουν για να το χαρούνε κι όλας γιατί λίγο φοβούνται.

ΕΡ: Για την συνέχεια; 
ΑΠ: Τώρα θα ξεκουραστούν λίγο τα παιδιά να πάρουν δύο ανάσες, είναι πολύ πιεσμένα γιατί έχουνε και τα διαβάσματα, τις εξεταστικές, τα σχολεία τους , σκέφτονται κάποιοι, από όσο κατάλαβα και μέσα το παιχνίδι, το τριήμερο. Θα ξεκουραστούμε και θα αρχίσουμε πάλι την δουλειά να χτυπήσουμε όσο μπορούμε κάποια παιχνίδια που έχουμε στοχεύσει για να παίξουμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί και βλέπουμε. Η βελτίωση των παιδιών βασικά και από εκεί και πέρα μακάρι να χτυπήσουμε το δεύτερο στόχο που λέμε σε κάθε παιχνίδι, να πάρουμε μια νίκη. Μέχρι τώρα πετυχαίνουμε αρκετά καλά τον πρώτο στόχο να παίξουμε όμορφο μπάσκετ που παίζουμε κατά διαστήματα. Από εκεί και πέρα μήπως πάρουμε και καμία νίκη στο πρωτάθλημα.


Β.Στασινόπουλος: 

ΕΡ: Βασίλη, νίκη στον ημιτελικό και ο τελικός μέσα στην Κομοτηνή.
ΑΠ: Ναι, τελικός μέσα στην Κομοτηνή, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Περάσαμε κερδίζοντας μια ομάδα μικρή σε ηλικία αλλά δουλεμένη, με πολύ καλά στοιχεία μπάσκετ και πολύ μέλλον.

ΕΡ: Στον τελικό με τον κόσμο στο πλευρό σας;
ΑΠ: Μας αρέσει πολύ να αγωνιζόμαστε μαζί με τον κόσμο μας, μας δίνει μεγάλη δύναμη και ελπίζουμε να έρθει κοντά μας και να μας στηρίξει για άλλη μια φορά.

ΕΡ: Στόχος η κατάκτηση;
ΑΠ: Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θέλουμε το Κύπελλο μιας και φτάσαμε ως εδώ.


Τα παραλειπόμενα

1. Εξαιρετική ομάδα ο Ορφέας, με μπασκετική παιδεία και πολύ μέλλον. Δε θα δυσκολευτεί να επανέλθει και μάλιστα σύντομα. είναι σίγουρο. Άψογη και η φιλοξενία των γηπεδούχων.
2. Γέμισαν τα τεφτέρια με σημειώσεις, πολύ μελάνι βρε παιδιά.
3. Όταν αποφασίζεις να πάρεις δηλώσεις καλό θα ήταν να μην το κάνεις μόνο από τους γηπεδούχους αλλά και από τους φιλοξενούμενους. Τόσο δρόμο κάνανε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου