Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Μετά απο πολύ καιρό επιστρέφει ο θεσμός του Κυπέλλου με τους ημιτελικού να πραγματοποιούνται στις 14 και 21 του μήνα.


Ο πρώτος ανάμεσα στον Ορφέα Ν. Σκοπού U20 και το Δημοκρίτειο την Τετάρτη στις 14/2 στο Νέο Σκοπό και ο δεύτερος ανάμεσα σε Λεύκιππο Ξάνθης και τον ΚΑΟΔ την Τετάρτη στις 21/2 στην Ξάνθη.
Θυμίζουμε πως οι ημιτελικοί είναι νοκ-άουτ ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή ανεξαρτήτως των φιναλίστ.

Ας δούμε όμως λίγο καλύτερα την τελική τετράδα:

1. Ορφέας Νέου Σκοπού U20 
Από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου φέτος πέρασε σε ριζικές αλλαγές και έδωσε χώρο και χρόνο στις ακαδημίες. Μπορεί στην Γ' εθνική να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με τον υποβιβασμό στο τοπικό να θεωρείται δεδομένος όμως οι εμπειρίες των πιτσιρικάδων είναι τεράστιες. Είναι δεδομένο πως οι Σερραίοι ξέρουν τον τρόπο και πολύ σύντομα θα τους δούμε να πρωταγωνιστούν και πάλι. Στα καθαρά αγωνιστικά θα κληθούν να αγωνιστούν χωρίς τους μεγάλους τόσο σε ηλικία όσο και εμπειρία παίχτες αλλά η έδρα τους θα ισορροπήσει τα πράγματα. Έχουν πλησιάσει στην "πηγή" και ένα κύπελλο αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία που θα μπορούσε να γλυκάνει τα πράγματα.

2. Δημοκρίτειο
Περνάω στον τελικό που γίνεται σπίτι μου και από εκεί και πέρα ότι βρέξει ας κατεβάσει. Σοβαροί και πειθαρχημένοι στο πλάνο τους οι φοιτητές θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν στον τελικό. Ένα κύπελλο θα τους αναπτερώσει το ηθικό εν όψει των play off και θα τους δώσει τον απαιτούμενο αέρα για τη συνέχεια.

3. Λεύκιππος Ξάνθης
Στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ το κύπελλο συνήθως σημαίνει άνοδος καθώς αποτελεί προπομπό της τελικής φάσης. Ο περσινός φιναλίστ του κυπέλλου το θέλει πολύ για τους δικούς του λόγους. Το σενάριο της αποτυχίας δε νομίζω ότι περνάει από το μυαλό των ανθρώπων του Λεύκιππου.

4. ΚΑΟΔ 
Εδώ τα πράγματα με τους Δραμινούς είναι λίγο πιο περίπλοκα. Μετά απο απουσία κάποιον χρόνων επέστρεψε και έχει φυσικά με το καλημέρα υψηλούς στόχους. Η άνοδος και το κύπελλο είναι ανάμεσα σε αυτούς. Μπορεί να μην έχει τη δυναμική του παρελθόντος αλλα και μόνο η εμπειρία της Α1 δίνει ένα προβάδισμα.


Ιδωμεν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου