Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Πρωτάθλημα Ανδρών 13η αγωνιστική

Τέλος του πρώτου γύρου χωρίς κάποια έκπληξη, με τις ομάδες να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα για το τι θα επακολουθήσει. Ξεκάθαρη η κατάσταση για τις θέσεις 1-3, ένας μικρός χαμός για το τελευταίο εισιτήριο για τα play off

Πιο αναλυτικά



Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Αρίων Ξάνθης 80-58
Αίας Κομοτηνής – Φιλία Ορεστιάδας 65-40
Αστέρας Καβάλας – Έβρος Σουφλίου  83-40
Θύελλα Φερών – Λεύκιππος Ξάνθης  62-74
Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης – Αγία Βαρβάρα 74-60
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής Καβάλας   81-45

Ρεπό: ΑΟ Καβάλας

Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα επικράτησε ο πρωτοπόρος Λεύκιππος της Θύελλας στις Φέρες. Παραδοσιακά σκληρή έδρα, ανάγκασε τους Ξανθιώτες να βρεθούν πίσω στο ημίχρονο και να καταφύγουν στην κλασσική άκρως αποδοτική, προς το παρών, συνταγή του παίζουν λίγοι και καλοί, δεδομένου πως μόνο 5 παίχτες του Λεύκιππου σκόραραν, οι αναμενόμενοι. Η απόφαση που πήραν στις Φέρες μπορεί να τους κρατάει χαμηλά στη βαθμολογία αλλά τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν. Γίνεται καλή και συντονισμένη δουλειά και θα φανεί στο μέλλον.

Σε ένα ζευγάρι που με το ζόρι έφταναν και οι δύο τους 50 πόντους σε προηγούμενες αναμετρήσεις, προσέφερε πλούσιο θέαμα στο Κλειστό της Κομοτηνής. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Αρίωνα και είχαν ένα άνετο και ξεκούραστο απόγευμα. Προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν μεγάλη.

Χωρίς προβλήματα ο Αστέρας κέρδισε το Σουφλί και στρογγυλοκάθισε στην 3η θέση. Τα play off πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και θα παλέψει με το Δημοκρίτειο για το πλεονέκτημα έδρας.

Ντέρμπι περιμέναμε στην Κομοτηνή παράσταση για ένα ρόλο από τον Αίαντα είχαμε τελικά. Παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα, η ομάδα της Ορεστιάδας έχασε την επαφή με το καλάθι και ηττήθηκε φυσιολογικά. Αν μη τι άλλο ευχάριστη έκπληξη ο Αίας που μπαίνει στον 2ο γύρο κρατώντας την τύχη στα χέρια του για την υπόθεση της 4ης θέσης.

Εύκολη νίκη του Εθνικού, απέναντι στον αδύναμο Ηρακλή Καβάλας, που τον κρατάει σε απόσταση αναπνοής από την 4η θέση.


Το έψαχνε η Ολυμπιάδα καιρό, πολλά τα στραβοπατήματα και δεν είχε άλλα περιθώρια. Επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Αγία Βαρβάρα και έτσι κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της για τα play off.  Μένει λίγο πίσω η Αγ. Βαρβάρα αλλά έχοντας αποδείξει πως είναι ικανή για τα πάντα δεν παύει να ελπίζει για την 4άδα. Υπάρχει δρόμος πολύς ακόμα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεύκιππος Ξάνθης   23(11-1)
2. Δημοκρίτειο  21(11-1)
3. Αστέρας Καβάλας   21(9-3)
4.  Αίας Κομοτηνής  20(8-4)
5. Εθνικός Αλεξανδρούπολης  19(7-5)
6. Αρίων Ξάνθης  18(6-6)
7. Φιλία Ορεστιάδας   18(6-6)
8. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης   18(6-6)
9. Αγία Βαρβάρα   17(7-5)*
10. Θύελλα Φερών  15(3-9)
11. ΑΟ Καβάλας  15(3-9)
12. Ηρακλής Καβάλας  13(1-11)
13. Έβρος Σουφλίου  10(0-12)*

*Δημοκρίτειο, Έβρος Σουφλίου και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν με -2 λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών.


Υ.Γ. Θα υπάρξει αναλυτικό αφιέρωμα σε κάθε ομάδα εντός της εβδομάδας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου