Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

11η αγωνιστική Ανδρών


Καλησπέρα στο αναγνωστικό κοινό. καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ' όλα και τα υπόλοιπα έρχονται.
Μεγάλο το κενό των Χριστουγέννων στο Πρωτάθλημα των Ανδρών, μεγάλη και η απουσία των αναρτήσεων γιατί βλέπεται όταν γυρίζεις σπίτι σου σε βάζουν να κάτσεις σε μια καρέκλα και σε ταΐζουν μέχρι θανάτου.




Το πρώτο μισό της σεζόν δεν τελείωσε ακόμα. Μένει μία αγωνιστική για το φινάλε του πρώτου γύρου και μετά θα γίνει το πρώτο μικρό ταμείο. Στα της 11ης όμως, η νέα χρονιά βρήκε τα φαβορί να κερδίζουν, εύκολα ή δύσκολα, και να ξεκινάνε ιδανικά.

Ηρακλής Καβάλας – Δημοκρίτειο Κομοτηνής  49-69
Αγία Βαρβάρα- Θύελλα Φερών  67-52
Λεύκιππος Ξάνθης – Αίας Κομοτηνής  82-47
Αρίων Ξάνθης – Αστέρας Καβάλας    49-56
Φιλία Ορεστιάδας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 58-48
ΑΟ Καβάλα – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 65-61

Ρεπό: Έβρος Σουφλίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεύκιππος Ξάνθης   21(10-1)
2. Δημοκρίτειο  19(10-1)*
3. Αστέρας Καβάλας   19(8-3)
4.  Αίας Κομοτηνής  18(7-4)
5. Αρίων Ξάνθης  17(6-5)
6.Φιλία Ορεστιάδας   17(6-5)
7.  Εθνικός Αλεξανδρούπολης  17(6-5)
8. Αγία Βαρβάρα   16(7-4)*
9. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης   16(5-6)
10.  ΑΟ Καβάλας  15(3-9)**
11. Θύελλα Φερών  14(3-8)
12. Ηρακλής Καβάλας  12(1-10)
13. Έβρος Σουφλίου  9(0-11)*

*Δημοκρίτειο, Έβρος Σουφλίου και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν με -2 λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών.


** Δεν έχει κάνει το ρεπό του ο ΑΟΚ

Δεν μπόρεσε, η χωρίς αμφιβολία έκπληξη του πρωταθλήματος Αίαντας, να βάλει δύσκολα στον πρωτοπόροΟ Λεύκιππος εκμεταλλεύεται το -2 του Δημοκριτειου και είναι πρωταθλητής χειμώνα από αυτήν την αγωνιστική.

Για ένα δεκάλεπτο οι φοιτητές έκανα ακόμα διακοπές στην Καβάλα απέναντι στον Ηρακλή, γρήγορα όμως σοβαρεύτηκαν και έφτασαν άνετα στη νίκη.

Η εμπειρία του Αστέρα μίλησε με το 0-14 στο τελευταία λεπτά. Το κακό ξεκίνημα ξεπεράστηκε και πλέον η είσοδος στα play off είναι δεδομένη. Ο Αρίων κυνήγησε το ματς προσπάθησε και ήταν ένα βήμα πριν τη νίκη αλλά στο τέλος δεν άντεξε.

Πήρε το ντέρμπι η Φιλία και πλέον είναι μια νίκη μακριά από τα play off.  Μικρά και σταθερά βήματα, τον δρόμο τον ξέρουν και φαίνεται. Αν ο Εθνικός κέρδιζε θα είχε το πλεονέκτημα αλλά κάποιες φορές η μπάλα δεν σου κάνει το χατίρι. Οι επιστροφές θα τον βοηθήσουν σίγουρα στη συνέχεια.

Σε ανοδική τροχιά η Αγία Βαρβάρα που αγωνιστική με την αγωνιστική δείχνει όλο και περισσότερο πως «θέλει» τα μπαράζ. Με όπλο, και αυτή,  την εμπειρία θα βάλει δύσκολα σε όλους. Η Θύελλα κυνηγάει κάθε παιχνίδι και αν κάποιες φορές ήταν λίγο τυχερή θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Το άψογο ξεκίνημα της Ολυμπιάδας δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και μαζί με την ήττα από τον αδύναμο ΑΟΚ βυθίστηκε ακόμα περισσότερο. Η επιστροφή παιχτών θα βοηθήσει όταν έρθει και σίγουρα θα δούμε την Ολυμπιάδα της αρχής. Αναμφίβολα η έκπληξη της αγωνιστικής από τον ΑΟΚ! Ανέβηκε θέσεις στη βαθμολογία και πάνω απ’ όλα πήρε ψυχολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου