Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Είναι  το σημείο για σχολιασμούς ,φωτογραφίες της όλης διοργάνωσης ???* 
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι πως μόνο το "Φ.Αμοιρίδης" μπορεί να προσφέρει στο μπάσκετ το τοπικό. Είναι ο ναός του μπάσκετ στην περιοχή μας και θα πρέπει ο κάθε φορέας να το δει έτσι. 
Μόνο εδώ μπορεί να υπάρξει μπασκετικό κλίμα και μόνο σε αυτό το γήπεδο οι παίκτες μπορούν να αισθανθούν ότι παίζουν σε άλλο επίπεδο.
 Και η κατάληξη είναι γιατί τελικά δεν έγινε το Φ4.


Χωρίς πολλά πολλά μιας και την ηχητική κάλυψη παρουσίαση μαζί με την ανάλογη μουσική υπόκρουση δεν χρειαζόταν και πολλά για να βρεθεί αλλά και η παρουσία των κοριτσιών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ  έδωσε άλλο χρώμα και αέρα .
Πόσος περισσότερος κόσμος θα ήταν στο γήπεδο εάν τα παιχνίδια γίνονταν ΣΚ. 
Πιστεύω πάρα πολύς γιατί όπως και να γίνει θα είχε άλλο ενδιαφέρον να κριθούν τα πάντα σε δύο ημέρες. 
Και πόσο διαφορετική αντιμετώπιση θα είχε το πρωτάθλημα της περιοχής μας αν γινόταν όπως έπρεπε να γίνει μέσα σε δύο μέρες με πίεση με εναλλαγές συναισθημάτων από παιχνίδι σε παιχνίδι και μέσα σε δύο μόλις ημέρες.
Αν έγιναν όπως ακούγεται για εύνοια μιας ομάδας δεν στέκομαι καθόλου γιατί και μόνο η αναφορά μειώνει την προσπάθεια παικτών και προπονητών και είναι ΄σιγουρα άδικο να υπάρχει στον αέρα οσμή άσχημη.
Και αυτό όλο θα έπρεπε να το προστατεύσει η αρμόδια αρχής. Ειδικά φέτος που η ποιότητα του πρωταθλήματος ήταν ίσως η καλύτερη.
Θα μπορούσε να οργανώσει καλύτερη απονομή  (που είναι ο τρίτος των τελικών???) να δώσει  μέσω ψηφοφορίας ΜΜΕ κοινό θέλετε στην καλύτερη πεντάδα των τελικών να βραβεύσει τον καλύτερο του τελικού που κατ ΄εμέ  έπρεπε να το πάρουν Βοιβατόπουλος και Ιωσηφίδης . Πόση ευχαρίστηση θα ένιωθαν αυτοί οι παίκτες εάν το κοινό έδειχνε σύσσωμο με το ζεστό χειροκρότημα του την ευχαρίστησή του στην όλη του προσπάθεια. Γιατί μετά από τις μάχες θα πρέπει να επικρατεί η λογική που λέει κέρδισε ο  καλύτερος και θα πρέπει όλοι να του αναγνωρίζουν την αξία  του. 
Πόσο διαφορετικά θα ήταν εάν είχε καταφέρει να παραθέσει ένα γεύμα σε όλους του παίκτες και οι παίκτες που πριν από μερικά λεπτά τα έδινα όλα για να εξοντώνουν (αθλητικά)  τον αντίπαλο με άλλη διάθεση θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι ?????     
Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα εάν εκτός από το ένα λεπτό προς τιμή του Α.Καρυπίδη ίσως μια τιμητική πλακέτα στην σύζυγό του θα ήταν  μια αναγνώριση στην προσπάθεια του να στήσει μια ομάδα που έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα???
Αν και μερίμνησαν οι φοιτητές να το κάνουν στο τέλος του παιχνιδιού και πραγματικά συγκίνησαν πολύ κόσμο στο γήπεδο.
Στα άσχημα του τελικού τα επεισόδια για τα οποία φταίνε πολλοί και λίγο έλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα.
Λογικές  αυτοδικίας νόμιζα ότι δεν υπάρχουν στο νομικό και κοινωνικό μας πλαίσιο.

Ότι και να πούμε δεν έχει όμως σημασία γιατί είναι απλά παρελθόν και δεν αλλάζει τίποτα.
Αυτό που χρειάζεται   είναι να διορθωθούν τα λάθη και να γίνει μια νέα αρχή.
Πιστεύω ότι είδαν τα λάθη και σίγουρα έχουν το μυαλό και την διάθεση να πάνε μπροστά το μπάσκετ.
Σκοπός τους είναι να διοργανώνουν σωστά τα πρωταθλήματα και μπορούν αρκεί να το θέλουν.
Για την επόμενή

Ακολουθεί σχολιασμός  ελεύθερος χωρίς κανένα περιορισμό . Αυτό το μπλοκ δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να είναι αρεστό για να έχει προσόδους. Αν διαφωνούν κάποιοι  με τις απόψεις κάποιων  υπάρχει βήμα σχολιασμού .


Σχολιασμός.

Είναι αλήθεια πως για να γράψω ήθελα να περάσουν κάποιες ώρες, να καθαρίσει το μυαλό, ώστε να είναι όλα όσο το δυνατόν αντικειμενικότερα. Στον τελικό κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Το απόλυτο φαβορί των πολλών χιλιάδων ευρώ και της εμπειρίας απέναντι στο άσημο ooutsider, τον πανέμορφο κύκνο. Ο ΓΣΕ έπαιξε καλύτερα, πήρε τη βοήθεια των σφυριγμάτων (σ.σ. φήμες θέλουν διαιτητή της τριπλέτας κολλητό με super star των κόκκινων) και έφτασε στην κατάκτηση της απευθείας ανόδου. 

Για τα αγωνιστικά δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Η κάθε ομάδα έκανε το παιχνίδι της αλλά ο ΓΣΕ χαμογέλασε στο τέλος. Η έλλειψη εμπειρίας των 20χρονων φοιτητών ήταν ίσως το μόνο που έλειπε για να "σκοτώσουν" τους αντιπάλους.

Ποίο είναι όμως το άσημο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ; Ποια είναι αυτά τα παιδιά που σας έκαναν όλους να τα υποστηρίζετε (πλην ΓΣΕ) και να τα ενθαρρύνεται μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου; και το σημαντικότερο ποιος είναι ο δημιουργός αυτού του οικοδομήματος;
Τον Αύγουστο του 2016 (9 μήνες πριν) ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και ένας εκ των κορυφαίων προπονητών μπάσκετ που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ξεκίνησε να φτιάξει την πρώτη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ στη χώρα μας. Και τα κατάφερε! Δυστυχώς μια εβδομάδα πριν μπορέσει να δει τα παιδιά του να αγωνίζονται στον πρώτο τελικό της ζωής τους έφυγε από τη ζωή. Τα παιδιά έδωσαν σώμα και ψυχή για να τον κάνουν περήφανο και τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Μπορεί να μην κέρδισαν τον τίτλο όμως απέδειξαν πως τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες αλλά η σκληρή δουλειά, το μεράκι, το πάθος, η θέληση και η αγάπη για το μπάσκετ. Τα παιδιά που κάθε Σαββατοκύριακο γέμιζαν το Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής, τα παιδιά που γέμισαν το Αμοιρίδειο με κόσμο ο οποίος ήρθε για να τα θαυμάσει και ας μην ξέρει ούτε τα ονόματά τους. Ένα σύνολο παιχτών που μπορεί την 1η αγωνιστική να μην το κοίταγε κανείς, έφτασε στο τέλος να θεωρείτε για πολλούς ακόμα και ισοδύναμο φαβορί με τον ΓΣΕ για την άνοδο.
Τη σεζόν 2016-2017 όλη η Ελλάδα ξεκίνησε να μιλάει για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, ξεκίνησε να μιλάει για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ξεκίνησε να μιλάει για το τοπικό μπάσκετ της Θράκης. Γονείς, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί σε κάθε περιοχή της χώρας ενδιαφέρθηκαν για το φετινό τοπικό πρωτάθλημα, ενδιαφέρθηκαν για τα παιδιά τους και τους αντιπάλους τους.
Κάτι το εξαιρετικά ωραίο δημιουργήθηκε αλλά δεν αρέσουν σε όλους τα ωραία. Στις Σέρρες οι διαιτητές δεν προστάτεψαν την ομάδα από το ξύλο που θα μπορούσε άνετα να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς. Το final 4  εξαφανίστηκε (σ.σ. προκειμένου ο ΓΣΕ να έχει ανάσες;;). Δυστυχώς η μπασκετική Θράκη δεν έχει καταλάβει πως μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από αυτήν την ιστορία. Αντιθέτως η Ανατολική Μακεδονία όταν είδε πως κοντεύει να χάσει την θέση του εκπροσώπου της "αντέδρασε".
Ε, ότι και να λέτε όλοι σας οι φοιτητές έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό!

Δυστυχώς η φράση: "Επειδή πήραμε time, τι σημαίνει; ούτε προπονητή δεν έχετε" έκανε την κερκίδα να τσιμπήσει. Όταν προκαλείς τον 20χρονο για μία ώρα τι περιμένεις να γίνει...(σ.σ. πριν αρχίσετε τις...ιστορίες ψάξτε για τις παθογένειες του Ελληνικού αθλητισμού στα πάνω πρωταθλήματα και μετά κατεβείτε στο τοπικό)

Ο ΓΣΕ πήρε δόξα και άνοδο όμως τίποτα περισσότερο. Αντίθετα το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ τα πήρε όλα και έφυγε! Με αποκορύφωμα την υπέροχη στιγμή στην κερκίδα με το τέλος του αγώνα...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για ακόμα μια φορά στον ΓΣΕ για την άνοδο!

ST.PAN.



 Σημειώσεις.
 * Η λέξη διοργάνωση πέφτει κάπως βαριά γιατί μόνο τέτοια δεν είδαμε.
    Για τις φωτογραφίες λίγη ακόμη υπομονή και θα αναρτηθούν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου