Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ Ο ΓΣΕ εκεί που του αξίζει .

Κατά την διάρκεια των ηλιθίων εκδηλώσεων οπαδικής λατρείας  και ακόμη περισσότερο της προσπάθειας απάντησης από την μεριά του ΓΣΕ  των ευγενώς κινουμένων οπαδών του που πήγαν να προστατέψουν τα ιερά και όσια  της φυλής τους υπήρξαν ευτυχώς και μερικοί με πολύ μεγάλη διάθεση χιούμορ.
Καθώς λοιπόν ο καημένος ΡΟΤΣΑ ως αρχηγός προσπαθεί  να ανέβει τα κάγκελα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα  από τους οπαδικούς στρατούς  έρχεται κάποιος  και με προβοκατόρικη διάθεση λέει  σε μια ομήγυρη  ΞΑΝΘΙΩΤΏΝ.
Άντε Κουφ@#$ς  για εσάς δουλεύουν  . Θα τιμωρηθούν  και έτσι θα ανέβει ο τρίτος της βαθμολογίας!!!!!
Φυσικό ήταν να πέσει στην αρχή μια βουβαμάρα  και μετά πολύ γέλιο.
Φυσικά ως καλός προβοκάτορας υποσχέθηκα να το αναρτήσω γιατί μόνο καλή εικόνα εξωαγωνιστικά δεν είδαμε.
Πρώτα μια ανάλυση του παιχνιδιού και μετά της όλης αποτυχημένης από κάθε άποψη διοργάνωσης την οποία έσωσαν μερικοί παίκτες διαμάντια  και μια κίνηση ομάδας που έδειξε άλλα ήθη.
Σαφέστατα καλύτερος ο ΓΣΕ  και δίκαια πρωταθλητής για τη χρονιά.
Δεν μπόρεσαν οι φοιτητές να αντέξουν την πίεση του παιχνιδιού.
Αλλά όταν μιλάω για ΓΣΕ  πρέπει να διευκρινίσω μερικά Θεματάκια .

 
Γιατί ΓΣΕ  σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο  ένας και μεγάλος Χάρης Βοιβατόπουλος που έδειξε πως όταν θέλει κάτι παίζει σαν νέος με ψυχή  . Ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα στα δύσκολα με την αμέριστη βοήθεια του Στυλίδη που σε αυτό το παιχνίδι σε αντίθεση με τον ημιτελικό ήταν το μυαλό της ομάδας και φάνηκε όταν κάθισε στον πάγκο  με 4 φάουλ.
Ήταν επίσης ο μικρός μόνο στην ηλικία Απαζίδης που έδειξε πως αντέχει στα δύσκολα και έπαιξε  με τόσο μυαλό και ψυχραιμία που δεν είχαν παίκτες μεγαλύτερης εμπειρίας από αυτόν και μιλάω για τον Αδαμόπουλο που ναι μεν σημείωσε πολλούς πόντους αλλά ήταν όλοι στην αρχή . Στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να βοηθήσει όπως έπρεπε την ομάδα του.
Για ένα ακόμη παιχνίδι φάνηκε πως ο ΓΣΕ  είναι μια ομάδα λίγων παικτών μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Και όταν έρχεται η σειρά για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ τότε όλα τα φώτα πέφτουν σε ένα παίκτη και αυτό όχι γιατί ήταν απλά ο καλύτερος αλλά γιατί στο τελευταίο πεντάλεπτο τα έδωσε όλα .'Επαιξε σε όλες τις θέσεις έκανε τα αδύνατα δυνατά να γυρίσει το παιχνίδι  αλλά ήταν τραγικά μόνος του.
Και ο παίκτης αυτός ήταν ο ΙΩΣΗΦΊΔΗΣ . Από την στιγμή που ο Στασινόπουλος έκανε το τρίτο φάουλ νωρίς το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα. Το ασφυκτικό μαρκάρισμα πάνω στον ΙΩΣΗΦΊΔΗ  περιόριζε τις επιλογές .Ενώ αμυντικά το  ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ έβαζε δύσκολα στον ΓΣΕ  και κυρίως σε ΣΤΥΛΙΔΗ και ΧΑΡΗ από το 2ο δεκάλεπτο και μετά επιθετικά η ομάδα των φοιτητών ήταν κάκιστη.
1ο  ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Ο γνωστός αγωνιστικά ΓΣΕ  μπαίνει πολύ ζεστά . Τρομερή ευστοχία καλή λειτουργία και καταφέρνει να πάρει πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ 04,07  15-4 και ταιν για τους φοιτητές που ναι μεν το παλεύουν αλλά δεν μπορούν ούτε στο καλάθι να πλησιάσουν ούτε να πετύχουν δίποντο ή τρίποντο.
Τελικά πλήρωσαν τη διαφορά του πρώτου μέρους  κάτι που  έγινε ως επανάληψη του ημιτελικού
ΓΣΕ -ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
Μετά το ταιμ αλλάζει η ροή του παιχνιδιού και το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και μειώνει σε 18-12  02,29  με αποτέλεσμα να πάρει ο ΓΣΕ  ταιμ.
Το δεκάλεπτο τελειώνει με ένα πόντο  ακόμη για τον ΓΣΕ  και δύο για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ 19-14.
Φυσικό είναι να υπάρχει χαμηλό σκορ γιατί και οι δύο συγκεντρώθηκαν στις άμυνες και την εξουδετέρωδη των αντιπάλων. Ο ΓΣΕ  σε αυτό το μέρος είχε την τύχη να σημειώσει εύκολους πόντους από παίκτες που όμως δεν είχαν την ίδια συνέχεια στα επόμενα δεκάλεπτα.
2ο  ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
19-16 στο  09,30   και στο 08,32  το σκορ είναι 22-16  με την διαφορά να ανεβαίνει πάλι για τον ΓΣΕ  στους 12  πόντους 28-16  06,40.
05,13  30-16  και ταιμ για τους φοιτητές που χάνουν εύκολα ότι με πολύ κόπο καταφέρνουν.
30-21  05,13 34-23 η απάντηση 26-23 στο 02,30.
01,30   36-25  38-25 με 2/2  βολές από τον ΣΤΥΛΙΔΗ 01,26 πριν τη λήξη.
40,25  με 2/2  βολές ο Χάρης  01,06    και κλείνει το δεκάλεπτο 42-25  17  πόντοι διαφοράς  με τον ΓΣΕ  να δείχνει πολύ καλύτερος και ευδιάθετος σε αντίθεση με τους  φοιτητές  που ψάχνουν να βρούνε λύσεις στο σκοράρισμα.
Φυσικά  για πρώτη φορά σε τελικό είχαμε και τα κορίτσια του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ με τις χορευτικές τους επιδείξεις που βοήθησαν στο χαλάρωμα όλων.
Ημίχρονο  42-25

3ο  ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Δεν είχε τίποτα συγκλονιστικό  το δεκάλεπτο. Μπορεί η μέγιστη τιμή της διαφοράς να έφτασε στους 18  αλλά έκλεισε τελικά στους 12  54-42  χωρίς όμως να παιχθεί σπουδαίο μπάσκετ. Πιο πολύ επικράτησε η ένταση και τα λάθη παρά το καλό θέαμα. Και εδώ φάνηκε η μαεστρία του Στυλίδη που σήμερα δεν είχε εκτελεστικό ρόλο αλλά οργανωτικό. Έπαιξε πολύ σοφά έδειξε γιατί θεωρείται μεγάλος και ικανός και  έδειξε και αμυντικές ικανότητες .
Με  οργανωτή τον παραπάνω σταθερή αξία τον Χάρη και πολύ καλή παρουσία  του Απαζίδη ο ΓΣΕ  κατάφερε να βγει αλώβητος από την μεγάλη πίεση του αντιπάλου.
Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου 12-17  δείχνει την επιστροφή του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ  αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό . το συν πέντε του δεκαλέπτου δεν έφτανε για να του δώσει ελπίδες .
54-42  τελείωσε το τρίτο  δεκάλεπτο .
4ο  ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Τα προβλήματα άρχισαν με το 4ο φάουλ του Στυλίδη. Αυτό αποδιοργάνωσε τον ΓΣΕ  και έδωσε την ευκαιρία  στους φοιτητές να πιέσουν ακόμη περισσότερο.
Αν υπάρχει ένα λάθος τακτικής από την μεριά τους είναι η μη εκμετάλλευση του Στασινόπουλου την στιγμή που βγαίνει ο ΧΑΡΗΣ για να πάρει ανάσες. Αν σε αυτό το σημείο άλλαζαν τακτική και μετέφεραν το παιχνίδι στην ρακέτα ίσως να πλησίαζαν πιο εύκολα στο σκορ.
Αντίθετα ο ρόλος που του δόθηκε ήταν ο περιορισμός και μόνο του Χάρη. 
Στην εξέλιξη του παιχνιδιού  αυτό φάνηκε έντονα.
09,50  54,43  1/2 Στασινόπουλος  και ακολουθεί τρίποντο του Ιωσηφίδη  08,47  54-46.
Κάπου εδώ  φαίνεται πως κάποιοι ανέλαβαν τον ρόλο του σεκιούριτι και έπρεπε  να προασπίσουν τα ήθη και τα  πάτρια  της φυλής τους.
Καραβάνια  πιστών μετακινήθηκαν για να αποδείξουν ότι "Τίποτα τίποτα δεν τους σταματά" .
Στην Μ@#$%&α   των νεαρών οπαδών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ απάντησα με αποστολή κομάντο ειδικευμένων στην καταστολή.
Για φανταστείτε  το σενάριο του προηγούμενου άρθρου να γινόταν πράξη και να έχανε η ομάδα τους όλη τη χρονιά . Ποιος από αυτούς τους μάγκες να αναλάμβανε τις ευθύνες της καταστροφής????
ΚΑΝΕΝΑΣ......
Υπήρξε διακοπή επέμβαση της αστυνομίας σε τελικό κυπέλλου και άλλα τέτοια ωραία.
Μάταια οι παίκτες του ΓΣΕ  προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την τάξη .
Τελικά ξεκινάει το παιχνίδι με ένα μεγάλο ερω΄τημα.
Ποιόν ωφέλησε η διακοπή?? 
Άλλοι επέμεναν τον ΓΣΕ  γιατί πήραν ανάσες άλλοι τους φοιτητές γιατί έτσι θα είχαν χρόνο να σκεφτούν λύσεις.
Ξέρρουμε όμως που έκανε κακό.
Στο μπάσκετ   ....
57-46  06,43   1/2  Στυλίδης.  57-49  06,05  Ιωσηφίδης.  60-49 Απαζίδης 05,34.
5ο  φάουλ  ο Στασινόπουλος. Και τωρα τα ζόρικα για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.
61-49  1/2  Χάρης  , 61-51  03,48.  62-53  1/2 Αδαμόπουλος 02,56.
02,43  πιάνει αέρα σε σουτ τριών πόντων ο Ιωσηφίδης και τάιμ αμέσως το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.
62,56   Νο 13   01,55  και ανάβουν τα αίματα. υπάρχει χρόνος για ανατροπή μόνο που εδώ μίλησε η ψυχραιμία. Μπήκε ο Στυλίδης και αθόρυβα έδωσε στην ομάδα αυτοπεποίθηση και σιγουριά.
64-56  2/2  01,43.  Ο Ιωσηφίδης παλεύει μόνο τους γιατί δεν υπάρχει επιθετικό πλάνο από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ  01,35  1/2  Ιωσηφίδης  64-57.
Λάθος από τον ΓΣΕ  και κερδίζει φάουλ το Νο  15  από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ  1/2 01,25    64-58.
01,08  Μάχες στην ρακέτα του ΓΣΕ  πέφτει ξύλο και κορμιά και ο νεαρός Χάρης κερδίζει φάουλ.
0/2  !!!!!!!  απίθανη εξέλιξη για τον Χάρη που είναι πολύ εύστοχος στις βολές.και το σκορ παραμένει 64-58  δύο τρίποντα απόσταση για παράταση.
Και πάλι ο Χάρης ποε έδωσε την  ψυχή του σταματάει κάθε ελπίδα για τους φοιτητές. Τάπα στο Νο 10  00,39,6  και παραμένει το σκορ 64-58. Στην συνέχεια κερδίζει βολές κάνει το 2/2  και το 66-58.
Τάιμ για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ .
Το Νο 7  χάνει ένα lay up και όλα τελειώνουν κάπου εδώ γιατί παρότι στην συνέχεια ο Στυλίδης αστοχεί σε δύο βολές 00,32,9  έρχεται ο Χάρης και με 2/2  κα΄νει το τελικό 68-58.

Σε τελική ανάλυση η νίκη του ΓΣΕ  ήταν 100%  δίκαιη . 
Είχε έναν καταπληκτικό Βοιβατόπουλο ένα αθόρυβο Στυλίδη που έκανε ότι τη δύσκολη δουλειά και τον μικρό Απαζίδη που έδειξε πως έχει πολύ μέλλον με το θράσος που τον διακρίνει.
Αλλά ο ΓΣΕ  δεν είναι μόνο αυτοί έχει και άλλους πολύ έμπειρους πρώτους σκόρερ κλπ κλπ .......οι οποίοι όμως δεν υπήρχαν στα δύσκολα. Και ξανά το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι υπερτιμημένη ομάδα ο ΓΣΕ. Και ασφαλώς είναι γιατί σε αυτό το παιχνίδι φάνηκε η παντελής απουσία του πάγκου και μόνο 3-4  παίκτες να είναι στην κορυφή.
 Μια σκέψη που βγαίνει εύκολα. Θα μπορέσει να σταθεί στην Γ΄εθνική ή θα πέσει εύκολα.
Θα εξετάσω μόνο την πρώτη περίπτωση.
Αν σταθεί εύκολα σημαίνει πως το επίπεδο του τοπικού έχει ανέβει πολύ ψηλά και οι 4εις πρώτοι θα μπορούσαν να σταθούν εύκολα δύσκολα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Παίκτης του τελικού σίγουρα ο Βοιβοτόπουλος γιατί είναι και πρωταθλητής ταυτόχρονα αλλά μαζί του θα βάλω στην κορυφή και τον Ιωσηφίδη.
Στον  μικρό τελικό σίγουρα Σαββουλίδης και επειδή πρέπει να βοηθάμε τσι μικροί ξεχωρίζω τον Τσίλογλου  γνωρίζοντας ότι αδικώ τον Κουμπάνη.
Και κρίμα για αυτούς αλλά και για την όλη διοργάνωση που προβλέφθηκαν απονομές στον τρίτο της διοργάνωσης και ειδικές μνείες στους διακριθέντες.
Είχε πολύ κόσμο  και στα δύο παιχνίδια κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου και την ποιοτική  άνοδο που σημειώθηκε φέτος. Αν σε όλα αυτά υπήρχε και μια καλύτερη μέριμνα και διοργάνωση το αποτέλεσμα θα ήταν υπέροχο.
Για την νέα αγωνιστική χρονιά ας διορθωθούν από τώρα τα λάθη και να υπάρχει προγραμματισμός από την αρχή τουλάχιστον στα βασικά.

Φωτογραφίες του παιχνιδιού σε νέα ανάρτηση.
Μια συγνώμη από όλους τους παίκτες που δεν μπόρεσα να κάτσω  στην απονομή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου