Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σχολιασμός παιχνιδιού ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΙΑΣ (νέο αίμα στο μπλογκ)

Σχολιασμός του παιχνιδιού από τον νέο συνεργάτη του xanthibasket.

Οι  δύο ομάδες ξαναβρίσκονται στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Αίας είχε κερδίσει τον Λεύκιππο ένα από τα φαβορί για την τετράδα βγάζοντας στην φόρα τα προβλήματα ανάπτυξης που είχε κατά διαστήματα η ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ.
Από την μεριά του ο Αίαντας μετά την νίκη στον πρώτο γύρο είχε δείξει πως θα πρωταγωνιστήσει μόνο που δεν είχε τελικά διάρκεια γιατί εδώ και αρκετές αγωνιστικές μετράει πολλές ήττες που τον έριξαν από τις πρώτες θέσεις βάζοντας και σε αμφιβολία κατά πόσο μπορεί να τερματίσει μέσα στην ΄τετράδα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λεύκιππο να έχει καλύτερο ρυθμό να είναι πιο ομαδικός . Εκμεταλλευόμενος τον καλύτερο του πάγκο σε αντίθεση με τους εννέα μόνο παίκτες του Αίαντα πίεζε σε όλο το πλάτος του γηπέδου.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού με τον Λεύκιππο να είναι μπροστά και τον Αίαντα να προσπαθεί να είναι στο παιχνίδι κράτησε μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου 1ο  20-8  , 2ο 31-23   .
Να αναφερθεί ο τραυματισ΄μός του Νικάκη στο πρώτο δεκάλεπτο που ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρός.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο γηπεδούχος παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά που έφτασε στους 18 πόντους δείχνοντας ότι θα το "καθάριζε " νωρίς το  παιχνίδι.
Η εμπειρία των παικτών του Αίαντα ήταν αυτή που τον κράτησε όρθιο με την διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να είναι στους 12 πόντους 48-36.
Αν οι παίκτες του Λεύκιππου ήταν πιο σοβαροί στις επιθέσεις τους και ΄περιόριζαν τα λάθη τους γιατί αυτά έδιναν την ευκαιρία στους έμπειρους Νικάκη Κοτσαρλή και Οικονομίδη να σκοράρουν και το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πολύ νωρίς μιας και η διαφορά θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σημείο που θα ήταν πολύ δύσκολο να την μειώσουν στο τέταρτο δεκάλεπτο.
4ο  δεκάλεπτο με το σκηνικό  να αλλάζει.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αίαντα . Εκμεταλλεύεται το χαλάρωμα των παικτών του Λεύκιππου  την ένταση που δημιουργήθηκε από κάποια σφυρίγματα των διαιτητών τα οποία οι άνθρωποι του Λεύκιππου θεώρησαν ότι τους αδικούν με αποτέλεσμα να χαθεί η καλή ψυχολογία .*
 Λάθη επί λαθών και αντί να επιβάλουν και πάλι το γρήγορο παιχνίδι τους απέναντι σε μια αργή ομάδα είδαν τον Αίαντα να επιβάλει το δικό του παιχνίδι .
Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους έμπειρους παίκτες του να σημειώσουν μεγάλα καλάθια να κάνουν ένα 8-0 και η διαφορά να πέσει στους έξι πόντους.
03,33  50-49 με τον Λεύκιππο να έχει σκοράρει μόνο δύο πόντους από βολές.
02,41 τρίποντο Ψάλτου 53-49
01,22  αντιαθλητικό από τον Κούτρα 0/2  οι βολές για τον Αίαντα που δεν σημειώνει κανένα πόντο στην επαναφορά.
0,50,7   1/2 βολές για τον Κουμπάνη ΄57-51  και λήψη του παιχνιδιού με νικητή τον Λεύκιππο που είδε την προσπάθεια των τριών πρώτων δεκάλεπτων να κινδυνεύει να χαθεί από δικά του επιπόλαια λάθη. 
Η έλλειψη καθαρού μυαλού και η απουσία ομαδικότητας σε αυτό το δεκάλεπτο λίγο έλειψε να του στοιχίσει .Αδίκησαν την συνολική τους προσπάθεια για  άλλη μία φορά.
Ο Αίας για ένα ακόμη παιχνίδι στηρίχθηκε στους έμπειρους αν και έδωσε περισσότερο χρόνο στους νέους . Έχει νέα παιδιά που θα πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνο .

* Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές με κάποια λάθη που δεν έκριναν το παιχνίδι έφεραν όμως αναστάτωση στους παίκτες. Θα μπορούσαν να σφυρίξουν κάποια φάουλ παραπάνω.



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ. ΜΟΥΡΒΑΚΗΣ
ΚΟΥΜΠΑΝΗΣ, ΖΑΡΡΑΣ, ΑΝΘΗΣ, ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ, ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ, ΚΑΛΦΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ,  ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΡΑΣ

ΑΙΑΝΤΑΣ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΛΟΓΙΑΣ, ΣΑΒΒΑΚΗΣ, ΝΙΚΑΚΗΣ, ΜΠΟΡΜΠΙΔΗΣ, ΛΑΠΠΑΣ, ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ,ΤΕΡΖΙΔΗΣ,ΑΦΙΣΙΟΣ, ΚΟΤΣΑΡΛΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Για το xanthibasket  Α.CH.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου