Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πανελλήνιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών-Γυναικών που διεξήχθη στην Κομοτηνή το τριήμερο 27-28-29 Νοεμβρίου. Οι ομάδες του Δ.Π.Θ. έκαναν το dubble κατακτώντας την πρώτη θέση και τα εισιτήρια για το Πανευρωπαϊκό της Λισαβόνας.
+ Βίντεο




Σε ότι αφορά τις γυναίκες, Πρώτη προπονήτρια ήταν η κυρία Δόλωμα Δήμητρα,  με Βοηθό Προπονητή τον Μπούντα Βασίλη, ένα τεχνικό team που το βρίσκουμε να πρωταγωνιστεί στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ με το Δημοκρίτειο. Το επιτελείο συμπληρώνεται από τους Νταγίαντη Χρήστο και Φίλιππο Παϊτάρη. Η coach κλήθηκε να διαχειριστεί, και εκ του αποτελέσματος το πέτυχε και μάλιστα αριστοτεχνικά, ένα ρόστερ από παίκτριες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Πιο αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας: Κυριακή Εμμανουηλίδη (Φάρο Κερατσινίου, Κρόνο Αγίου Δημητριου, Σπόρτιγκ και Αναγέννηση Ρυσίου), Αννα Μήλιου (ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, ΓΑΣ Κομοτηνή),  Αλεξάνδρα Φωκιανού (Α.Ο.Καλαμακιου, Πρωτέας Βουλας, ΓΑΣ και Αίας Κομοτηνής), Μαριαλένα Χελιδώνη (Πιερικός Αρχέλαος, ΠΑΟΚ, Α.Γ.Ε.Π), Νικολέτα Βαρελτζή (Ασπίδα Ξάνθης), Αναστασία Τσαχιρίδη (Αίολος Μυτιλήνης, Κούρος Σάμου, Αίας Κομοτηνής,  ΓΑΣ Κομοτηνή), Δάφνη Νάση (Άρης Γλυφάδας, ΑΟΝΑ, Τερψιθέα Γλυφάδας, ΓΑΣ Κομοτηνή, Αίας Κομοτηνής, Πάνθηρες Καβάλας), Χριστίνα Ευαγγελία Τσακίρη (ΓΑΣ Κομοτηνή, Ασπίδα Ξάνθης), Γεωργία Κρίκη (Α.Ο Πολυγύρου, Άρης Θεσσαλονίκης, Απόλλων Καλαμαριάς, Αίας Κομοτηνής, Πάνθηρες Καβάλας), Φωτεινή Σιγιώργη ( Γ.Σ Αγίας Παρασκευής, Αιαντας Κομοτηνής, Ασπίδα Ξάνθης).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό κρίθηκε σε δύο αγώνες.
Στον πρώτο, τα κορίτσια του Δημοκρίτειου δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, και μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό τους, κερδίσανε με το εμφατικό 50-28 την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Στον δεύτερο αγώνα, και με αβαντάζ 22 πόντων, τα κορίτσια μπήκαν νωθρά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 11-16 ενώ το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 15-33 με τη διαφορά στους -18. Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά. Οι παίκτριες της coach Δόλωμα βρήκαν τα πατήματά τους, μείωσαν σε 28-39 και στο τελευταίο δεκάλεπτο με μια τρομερή αντεπίθεση έφεραν το μάτς στο 42-44 ενώ λίγο έλειψε να κάνουν την ανατροπή αλλά τα δύο τελευταία ελεύθερα σουτ δεν έκαναν την χάρη αυτή. 
Σε ένα πολύ δύσκολο και υψηλού επιπέδου παιχνίδι η διαιτησία των Γιαννουλή-Λάλλα ήταν εξαιρετική.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ομάδα του Ε.Μ.Π. αποτελούσε ένα μεγάλης δυναμικής σύνολο απο παίκτριες της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας κάνοντας τον θρίαμβο ακόμα μεγαλύτερο για το Δημοκρίτειο και δείχνοντας πως υπάρχει ζωή στο μπάσκετ της Θράκης αλλά μάλλον οι παράγοντες δε ξέρουν πως να την διαχειριστούν.


Πηγαίνοντας στην πιο εμπορική κατηγορία των Ανδρών και στο ζευγάρι Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, βρίσκουμε ένα επίσης εξαιρετικό σύνολο παικτών αλλά και ένα πολύ καλό προπονητικό team. Πρώτος Προπονητής ο κύριος Χατζηνικολάου Αθανάσιος, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ και Βοηθός του ο μεταπτυχιακός φοιτητής Πανταζής Δημήτρης. Έχοντας ένα ρόστερ από ποιοτικούς και ταλαντούχους νεαρούς διαχειριστήκαν σωστά τα παιχνίδια και φτάσανε σε έναν συγκλονιστικό, συναρπαστικό, γρανουλιακό, χιτσκοκικό τελικό. Πίο αναλυτικά η σύνθεση της ομάδας :
Βασίλης Στασινόπουλος (ΑΣ Δημοκρίτειο), Βαγγέλης Χατζηπαυλίδης (ΑΣ Δημοκρίτειο), Γιώργος Πέγιος (ΑΣ Δημοκρίτειο) Βαγγέλης Ρυακιωτάκης (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Γιώργος Σκεμπής (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Γιώργος Βάκρινος (ΑΕ Κομοτηνής), ο  Γιώργος Πασσαλίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Κωστής Χατζηδημητρίου (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης), ο Χρήστος Σημάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Ιωσήφ Μαρκογιαννάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή), Δημήτρης Κυφωνίδης (ΑΕ Κομοτηνής).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του κυρίου Χατζηνικολάου ξεκινήσανε δυνατά προηγήθηκαν στο πρώτο δίλεπτο αλλά χαλάρωσαν στην πορεία και βρέθηκαν πίσω στην πρώτη περίοδο με 19-27. Στη συνέχεια σοβαρεύτηκαν και πέρασαν μπροστά στο ημίχρονο, με ένα σερί 11-0,με 36-33. Το δεύτερο μέρος ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Και αυτό γιατί μπορεί στο τρίτο δεκαλεπτο να προηγήθηκε η ομάδα του Δ.Π.Θ με 53-46 αλλά 1.25' πριν το τέλος φτάσαμε στο 65-65.
Στο 1.18' λάθος στην άμυνα, ελευθερο τρίποντο για το Ε.Μ.Π. και 65-68
Στο 1.12' άστοχο ελεύθερο τρίποντο ο Χρήστου για το Δ.Π.Θ
Στο 1.00' σωστή άμυνα από Στασινοπουλο, ριμπάουντ και αιφνιδιασμός Σημάκης-Χρήστου 67-68
Time out για το Ε.Μ.Π.
Στα 38'' άστοχο τρίποντο υπό πίεση για το ΕΜΠ, ριμπάουντ ο Στασινόπουλος επιθετικό φάουλ και ο αρχηγός πάει στις βολές.
2/2 και το μάτς στο 69-68
Στα 30'' ψηλός εναντίον ψηλού ο Στασινόπολος "μπλοκάρει" και το ΔΑΚ παίρνει φωτιά.
Στην επαναφορά κακή άμυνα ο Χρήστου στον προσωπικό αντίπαλο και 69-70.
Time out για το Δ.Π.Θ.
Τελευταία φάση, ο Σημάκης από μέση απόσταση η μπάλα μπήκε-βγήκε, το ριμπάουντ ο Στασινόπουλος, πετάει την μπάλα ενώ είναι πίσω από το καλάθι αυτή πάει στεφάνι σηκώνονται όλοι για το ριμπάουντ και φάουλ στον Χρήστου. 2 βολές σε νεκρό χρόνο, 2/2 για τον πιτσιρικά 71-70 και επόμενη στάση Λισαβόνα.
Σε ένα τομέρό παιχνίδι επιπέδου Α2 οι ομάδες κάνανε απίστευτη προσπάθεια για τη νίκη.
Η διαιτησία των Ντούρα-Μπακάλη στάθηκε στο ύψος της και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.
Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού ο Βασίλης Στασινόπουλος.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Καρυπίδη ενώ μετά τη λήξη οι φοιτητές βροντοφώναξαν το όνομά του, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

Μια εξαιρετική διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Η τελέυταία περίοδος των Ανδρών : ΕΔΩ
Το βίντεο των απονομών : ΕΔΩ


Υ.Γ. Αν εξαιρέσουμε τους παράγοντες της Κομοτηνής, δεν εμφανίστηκε κανένας άλλος Θρακιώτης. Μεγάλο κρίμα ειδικά για αυτούς που λένε μεγάλα λόγια. 


2 σχόλια:

  1. Βασίλης Στασινόπουλος (ΑΣ Δημοκρίτειο), Βαγγέλης Χατζηπαυλίδης (ΑΣ Δημοκρίτειο), Γιώργος Πέγιος (ΑΣ Δημοκρίτειο) Βαγγέλης Ρυακιωτάκης (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Γιώργος Σκεμπής (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Γιώργος Βάκρινος (ΑΕ Κομοτηνής), ο Γιώργος Πασσαλίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Κωστής Χατζηδημητρίου (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης), ο Χρήστος Σημάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Ιωσήφ Μαρκογιαννάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή), Δημήτρης Κυφωνίδης (ΑΕ Κομοτηνής).
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ" ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΗ Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ?? ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΈΩΣ ΞΑΝΘΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτού εκφραστείτε, αναζητήστε και ενημερωθείτε. Ρωτήστε τις ομάδες καλύτερα γιατί δεν έπαιξαν οι αθλητές που διαπρεπουν.

      Διαγραφή