Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΕΙΔΗΣΗ ΦΩΤΙΑ.....ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ??????

Αν τελικά ισχύουν  όλα όσα κατ αποκλειστικότητα έχει στην διάθεσή του το μπλοκ τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του τοπικού μπάσκετ.
Δώστε μεγάλη προσοχή  γιατί ότι ακολουθεί είναι φωτιά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό όταν γίνουν επεισόδια σε ένα παιχνίδι και έχουν  ταυτοποιηθεί ως  οπαδοί των δύο ομάδων οι συμμετέχοντες τότε τιμωρούνται και οι ομάδες. Το είδος της τιμωρίας εξαρτάται από το τι θα γράψει στο φύλλο του αγώνος ο  διαιτητής-τες αλλά και ο κομισάριος του αγώνα.
Αλλά ακόμη και αν δεν γίνει έτσι τότε μπορεί σύμφωνα με το οπτικό υλικό που υπάρχει να βγει και πάλι καταδικαστική απόφαση κατά των δύο ομάδων  . Υπάρχει πάντα και η αναφορά της αστυνομίας για πρόκληση  ταραχών και επέμβασή της.
Στον κανονισμό είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται παίκτης ομάδας να αναλαμβάνει πρωτοβουλία και να φεύγει από τον πάγκο ανεβαίνοντας τα κιγκλιδώματα . Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον αρχηγό της κάθε ομάδας ΑΛΛΑ  μόνο όταν ζητηθεί από τον υπεύθυνο του παιχνιδιού με σκοπό την διαφύλαξη της τάξης και την συνέχεια του παιχνιδιού.
ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ  αυτή η οδηγία θα πρέπει να έχει δοθεί από τον υπεύθυνο του παιχνιδιού και να έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνος.
Αν δεν έχει περαστεί γραπτώς στον φύλλο αγώνος  η κίνηση του αρχηγού του ΓΣΕ  να ανέβει κάγκελα για να ηρεμήσει τους φιλάθλους (και καλά έκανε) τότε θεωρείται "ως συμμετοχή "  στα επεισόδια  και φυσικά οι αντίστοιχες κινήσεις από τον άλλο πάγκο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ.
Όπως καταλαβαίνεται όλα είναι ανοιχτά μέχρι την εκδίκαση  της ένστασης.
Ρωτώντας νομικό ειδικό σε τέτοιες περιπτώσεις έμαθα πως δεν χρειάζεται να γίνει καμία ένσταση από άλλη ομάδα  για να υπάρξει έρευνα και οριστικοποίηση της τελικής βαθμολογίας  γιατί και μόνο η αναφορά της αστυνομίας για ύπαρξη επεισοδίων σημαίνει πως θα μείνει ανοιχτή η τελική βαθμολογία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ενδελεχής έρευνα και απόδοση ευθυνών.
Και για υλικό θα χρησιμοποιηθεί το φύλλο αγώνος οι καταθέσεις των υπευθύνων παικτών αναφορά αστυνομίας και το φωτογραφικό υλικό καθώς και οι δημοσιεύεσεις  έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
Σαν τελικό  στοιχείο της όλης εξέλιξης σαν ενημερώνω πως σε περίπτωση που τιμωρηθούν οι δύο ομάδες    σημαίνει πως η άνοδος αλλάζει χέρια  και περνάει στους επόμενους τηςκατάταξης.

4 σχόλια: