Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Μια στροφή πριν το τέλος.Αλλού γιορτές και αλλού τα δράματα..........

        Παιχνίδι                                                           Διαιτητές
 


Ασπίς Ξ.-AEΚομοτηνή          Αγραγιώτης Ι-Αγραφιώτης (Σαλικίδης)

Θα ήθελαν πολύ στην ΑΣΠΙΔΑ  το τελευταίο παιχνίδι να είναι εντός έδρας για να γιορτάσουν το κλείσιμο της χρονιάς με μια μεγάλη γιορτή αλλά δεν τους έκανε το χατήρι το πρόγραμμα. Τελευταία αγωνιστική είναι εκτός με ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ αλλά στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι προγραμμάτισαν πολλές εκδηλώσεις.
Και πως να γίνει αλλιώς όταν εκτός από την άνοδο της ανδρικής τόσο η ομάδα παίδων όσο και των νεανίδων είναι πρωταθλήτριες ΕκασΑΜΘ
Έτσι το παιχνίδι περνάει σε δεύτερη μοίρα . Είναι και οι άριστες σχέσεις που έχουν ΑΣΠΙΔΑ και ΑΕΚ οπότε δένει το γλυκό. Η  ΑΕΚ  κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προγνωστικά και να τελειώσει υπέροχα την χρονιά πλην της μεγάλης κάμψης των τελευταίων παιχνιδιών.

 



Ορφέας -Χαλκηδόνα         Γερακίνης-Ταρενίδης Κ. (Παραλικίδης)

Για τον ΟΡΦΕΑ τελείωσε η διαδρομή χωρίς  την μεγάλη επιτυχία. Μέτρια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Αντίθετα η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αν ήταν έτσι από την αρχή του πρωταθλήματος σίγουρα θα βρισκόταν πολύ ψηλά .

ΧΑΝΘ-Αρετσού                  Βασιλόπουλος-Τοκμακίδης (Τοζακίδης)

 Αποτυχία ...Από την στιγμή που πήρε την άνοδο . Αποτυχία για την ΑΡΕΤΣΟΥ γιατί πέφτει. Αν δεν έπεφτε ο ΓΣΕ  τότε η συνολική παρουσία των ομάδων εκτός ΕκασΑΜΘ θα ήταν πολύ άσχημη.

Αγ. Βαρβάρα-ΓΣΕ               Ρούκας-Κατρακάρης (Λιρίδης)

Τοπικό ντέρμπι αλλά χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν πάλευε ο ΓΣΕ για σωτηρία. Τότε θα ήταν σπουδαία αναμέτρηση. 
Και εδώ η λέξη αποτυχία είναι η κατάλληλη. Καμιά ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της .Άνοδο η ΣΑΝΤΑ  και σωτηρία ο ΓΣΕ. Το μπάσκετ της πόλης δεν είναι στα καλά του (πλην ΑΣΤΕΡΑ). Υποβιβασμός στην Α2  για την Ένωση υποβιβασμός στα τοπικά για τον ΓΣΕ . Κακές επιλογές και πορεία για την ΣΑΝΤΑ κακή εικόνα στις υπόλοιπες ακαδημίες. Αν δεν ήταν η εφηβική ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ μαζί με την ανδρική που διεκδικεί άνοδο στην Γ΄Εθνική και  τα μικρά κορίτσια των ΠΑΝΘΉΡΩΝ ο συνολικός απολογισμός θα ήταν τραγικός σε μια πόλη που μετράει πολλές ακαδημίες  και έχει ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ίκαροι -ΒΑΟ                     Τσουμαχίδης-Δολγύρας (Γιαβρής)

Καλό το πείραμα  αλλά κάπου κολλάει. Κάτι πρέπει να αλλάξει στους Ικάρους για να δείξουν αυτό που μπορούν. Είναι μια πολύ καλή νεανική ομάδα  αλλά λείπει το αλατοπίπερο. Πως να χαρακτηρισθεί η χρονιά τους. 
Επιτυχημένη όταν δεν παίρνει την τρίτη θέση που οδηγεί σε μπαράζ . Από την άλλη σίγουρα δεν είναι αποτυχία η σταθερή πορεία που κάνει αλλά θέλει ένα κλικ για να δείξει πραγματικά τι αξίζει...

ΓΑΣ -Γέφυρα                    Ξέρας-Καρακώστας (Γκουρτζελίδης)

Έχει μια ευκαιρία ο ΓΑΣ  να δείξει πως τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν ήταν το φρένο για την μη επίτευξη των στόχων του. Παίζει με την ΓΕΦΥΡΑ που είναι πρωταθλήτρια. Δεν αλλάζει τίποτα βαθμολογικά όποιος και να κερδίσει.
Ας δούνε καλό παιχνίδι τουλάχιστον οι φίλαθλοι.

Γαλάτιστα-Ζέφυρος           Λουλουδιάδης-Πράττος (Παπαγεωργίου)

Αυτό το παιχνίδι άλλο ένα και τελείωσε η χρονιά....Πέσαμε πάμε στο τοπικό θα παλέψουμε για την άνοδο......(ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ). 
Νέο υλικό νεανική διάθεση που έδειξε τις δυνατότητές της στο τέλος. Το πείραμα μάλλον πέτυχε. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα (ΖΕΦΥΡΟΣ)






4 σχόλια:

  1. Επειδή εσύ "ξεχασες" να το γράψεις ας το πω εγώ... ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ η χρονιά του ΓΑΣ που ξεκίνησε με στόχο την άνοδο και μαζί με Βαρβάρα ήταν οι "πρωταθλητές" των μεταγραφών. Στις ήττες από Χαλκηδόνα, Ασπίδα, Χανθ ο ΓΑΣ ήταν ΠΛΗΡΗΣ. Πολύ αργότερα άρχισαν οι τραυματισμοί, όταν ήταν ήδη εκτός στοχων. Στο κάτω κάτω,οι μισοί παίκτες της Γέφυρας παίζουν κουτσαινοντας, ο Πετς έπαιξε με διαστρεμμα μετά από 1 μέρα και ο Κηπουρός με πρησμενο γόνατο απέναντι σε Ίκαρους. Αλλά αυτές είναι περιπτώσεις που οι παίκτες βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το ύφος είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός σου δεν είναι να μου θυμήσεις τυχόν παραλείψεις (σωστή η αναφορά και τα στοιχεία για τον ΓΑΣ)αλλά η στοχοποίηση ενός και μόνο παίκτη. Ονόματα δεν λέμε αλλά κάνει νιαου στα κεραμύδια. Υπάρχουν παίκτες που είναι σε μία ομάδα και άλλοι παίκτες που είναι οι ομάδες οι ιδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ολο το σεβασμο αν η λεξη ''ταγικος'' αντιπροσωπευει μια πολη με πρωταθλητη εφηβων,κορασιδων ομαδα στην α2 ομαδα στην γ'εθνικη και ανερχομενη ομαδα στην γ'εθνικη τοτε δεν εχω λογια.Το οτι δεν τα βρισκουνε ολοι μεταξυ τους να γινει κατι πολυ δυνατο το δεχομαι.Και κατι τελευταιο με την διαφενομενη ανοδο του αστερα στη γ θα ητανε υπερβολη 3 ομαδες γ'εθνικη και μια α2.Μην τα ισοπεδονουμαι ολα.Παντα με θετικη διαθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ξεκάθαρο ότι βλέπουμε διαφορετικά το ποτήρι. Η δική μου μεριά το βλέπει μισοάδειο και εξηγώ.
    Το κακή χρονιά για την Καβάλα για μένα έχει να κάνει με την πτώση από την Α1 στην Α2 της Ένωσης.
    Τον υποβιβασμό του ΓΣΕ στο τοπικό μετά από δέκα χρόνια στην Γ΄Εθνική. Την πολύ κακή πορεία σε σχέση με τους στόχους που μπήκαν στην αρχή (άνοδος) για την ΣΑΝΤΑ. Έγραψα επίσης πλην ΑΣΤΕΡΑ μάλλον δεν το πρόσεξες. Στις υποδομές δεν είναι άσχημα Εφηβικό και Κορασίδες ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ αλλά δες από την άλλη μεριά ΑΣΠΙΔΑ παίδες νεανίδες Β΄Εθνική και άριστη πορεία στις γυναίκες τα τελευταία χρόνια από μία ακαδημία αυτά. Για την νέα χρονιά η Καβάλα θα έχει μάλλον την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση με ομάδα στην Α2 ίσως δύο στην Γ΄Εθνική . Ελπίζω να έγινα σαφής.
    Και πάντα με θετική διάθεση η κριτική για τις ομάδες της πόλης στην λογική που χρόνια πιστεύω ότι όταν υπάρχουν ισχυρές ομάδες το τοπικό μπάσκετ πάει καλά. Ο ανταγωνισμός είναι στα συν . Να σου δώσω και μια πληροφορία. Στην Ξάνθη έγινε νέα ακαδημία (φαίνεται να είναι καλύτερη απόπειρα από την κάκιστη με τον ΑΘΛΟ) σπάζοντας το δίδυμο ΑΣΠΙΔΑ ΑΡΙΩΝΑΣ. Αν λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και επιτέλους μπει στο παιχνίδι και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο αυτό που ονομάζεται μειονότητα τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες για το μπάσκετ της Ξάνθης και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή