Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ νέα χρονιά πρώτη αγωνιστική 1610/2016

Συνήθως  λέμε "Κάθε πέρσι  και καλύτερα"  για να συγκρίνουμε χρονιές για να στηρίξουμε την άποψη πως το επίπεδο της κατηγορίας πέφτει.
Μίση  αλήθεια αλλά και μισό ψέμα ταυτόχρονα.
Από την πλευρά μου θα έλεγα πως η χρονιά που ξεκινάει μπορεί να είναι από τις καλύτερες για ένα και μόνο λόγο ο οποίος δεν είναι προϊόν  τακτικής και οργανωμένης δουλειάς αλλά αναγκαστικής λύσης  που έστω και έτσι πιστεύω ότι είναι μια καλή βάση για τα επόμενα χρόνια.
Δηλαδή  φέτος θα υπάρχουν πολλές ομάδες που στο ρόστερ τους θα έχουν πολλούς μα πολλούς έφηβους νέους κλπ παίκτες. Εξήγησα ότι αυτό είναι αναγκαστική λύση πολλών ομάδων και δύο από αυτές είναι η ΣΑΝΤΑ  και  ο ΓΑΣ  Κομοτηνής.

 Το πρόγραμμα  και ανάλυση ανά παιχνίδι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ -ΙΩΝΙΚΟΣ
Εδώ είναι δύο ομάδες της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  και για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ισχυρές εάν θα είναι από αυτές που θα θελήσουν άνοδο.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΡΦΕΑΣ
Πρώτη παρουσία  για τον ΑΣΤΕΡΑ  πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας τον ΟΡΦΕΑ  που τα τελευταία χρόνια δείχνει λίγο μπερδεμένος. Θέλει άνοδο αλλά δεν μπορεί γιατί το χαλάει στις λεπτομέρειες.
 Ο ΑΣΤΕΡΑΣ  είναι από τις ομάδες που έκανα λόγο στην εισαγωγή μόνο που αυτός το είχεοργανωμένο και σχεδιασμένο να παίζει με μικρούς.
Μια επιλογή που αποδείχθηκε λίρα εκατό.
Στο ίδιο μοτίβο θα παλέψει και τη νέα χρονιά έχοντας ως ηγέτη τον πολύπειρο
 Δημήτρη Αθανασιάδη.
Υπάρχει πολύ αισιοδοξία  στην ομάδα και πως να μην συμβαίνει αυτό όταν έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή πως δεν τους πολυνοιάζει τι θα γίνει και πως αυτό που μετράει είναι να παίξουν   όλοι και ότι βγει. Εκεί είναι που ποντάρουν  στο δεμένο σύνολο που θέλει επιτυχίες χωρίς να πολυσκοτίζεται για δόξες και ανόδους.

ΓΑΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Εδώ στην περίπτωση του ΓΑΣ  έχουμε το μοντέλο "Αυτό έχουμε"  με αυτό  θα πάμε.
Τόσα χρόνια παρουσίας στην κατηγορία ήταν φανερό πως οι παίκτες που ήταν οι κολόνες της ομάδας κάποια στιγμή λόγω ηλικίας θα έφευγαν. Έπρεπε να υπάρξουν λύσεις ανανέωσης που φάνηκε ότι ποτέ δεν ήταν στα πλάνα τους. Φέτος α΄ναγκαστικά  θα δοκιμάσουν το μοντέλο αυτό  και πιστεύω ότι μόνο σε καλό θα βγει. Είναι σπουδαία ευκαιρία για τους μικρούς να παλέψουν γιατί είναι θέμα προσωπικού πρεστίζ  .Για τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ  ουδέν νεώτερο.

ΝΕΑΠΟΛΗ-ΖΕΦΥΡΟΣ 
Μια από τα ίδια γιατί πρόκειται για ομάδες της μεγάλης πόλης με την δεύτερη να έχει χάσει το τρένο της ανόδου ουκ ολίγες φορές .

ΣΥΚΙΕΣ-ΑΕΚ
Οι  ΣΥΚΙΕΣ  άγνωστη δύναμη για μένα . Αντίθετα η ΑΕΚ  κάθε χρόνο και καλύτερα.
Έχουν βάλει γερές βάσεις για τη νέα χρονιά  έχουν πολύ καλύτερο υλικό και αν πάνε καλά τα πράγματα μπορεί το λιγότερο να κατακτήσει ψηλές βαθμολογικές θέσεις.

ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Οι μικροί απέναντι στην ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ  που έσωσε τη χρονιά στον Β΄γύρο με σπουδαίες εμφανίσεις και νίκες. Άγνωστες οι βουλές τι θα κάνει φέτος.

ΙΚΑΡΟΙ-ΣΑΝΤΑ
Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά των ΙΚΑΡΩΝ. Δεν φαίνεται να υπάρχουν στον ορίζοντα σούπερ ομάδες αντίπαλοι . Αν δεν μπορέσει και φέτος  θα μετράει μερικά χρόνια στην κατηγορία και είναι κρίμα για ένα μπασκετικό νομό να μην έχει εκπρόσωπο τουλάχιστον στην Β΄Εθνική.
Η  ΣΑΝΤΑ είναι ιδιαίτερη περίπτωση . Από που να πιάσεις και να μην έχεις να ασχοληθείς για μέρες.
Ενώ εάν υπήρχε στοιχειώδης λογική θα είχε ένα αξιόμαχο σύνολο για τα επόμενα χρόνια με μέσο όρο ηλικίας ασύλληπτο . Παρόλα αυτά διάλεξε και αυτό το διάλεξε χωρίς εισαγωγικά να μην στενοχωρήσει  τους παλιούς  γιατί αυτοί ήταν η "παρέα" να ακολουθήσει τον γνωστό δρόμο  με αποτέλεσμα οι παλιοί να φύγουν όλοι και μάλιστα να δηλώνουν ότι τους αδίκησαν σε πολλά
( μάλιστα χωρίς καμιά σκέψη τα έχωναν  στον προπονητή στα FB , έριχναν το ανάθεμα σε ένα συγκεκριμένο παίκτη πως αυτός είναι η πηγή του κακού) γιατί δεν τους αναγνώρισαν την προσφορά τους   δεν έπαιζαν διακόσια λεπτά  πάτησαν πόδι, να παίζουν αυτοί  οι άξιοι και όχι οι άλλοι και πήγαν σε άλλες πολιτείες να αποδείξουν την αξία τους. 
Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι έδειξαν ανευθυνουπεύθυνοι αποποιήθηκαν τα πάντα για να μην χαλάσουν καρδιές  . Έδειξαν το μεγαλείο τους  ακόμη και τώρα που δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση ευχαριστήρια το λιγότερο  για την αγωνιστική παρουσία  του Γ.ΜΑΝΑΚΑ που στο κάτω κάτω δεν πήγε σε ανταγωνιστική ομάδα αλλά στην Α2  χωρίς ένα ευχαριστώ επίσημο την ίδια ώρα  που για άλλους έβγαλαν ανακοινώσεις  και ευχαριστήριες επιστολές.
Μέχρι και για τον ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ έκαναν λόγο που έκανε προπονήσεις μαζί με την ομάδα.
Αυτά είναι μεγάλα φάουλ από την μεριά της διοίκησης και έστω και τώρα θα πρέπει να επανορθώσουν.
Ότι φοβήθηκαν να κάνουν πέρσι το κάνουν αναγκαστικά φέτος .
 Και πραγματικά χαίρομαι γιατί πολλά νέα παιδιά θα πάρουν χρόνο θα παλέψουν και επιτέλους θα σταματήσουμε να βλέπουμε Μπυροκοιλιές να παίζουν μπάσκετ και να γκρινιάζουν σε κάθε φάση. Αν αυτό που έγινε είναι συνειδητή επιλογή ακόμη και στην περίπτωση που πέσουν να ξέρουν ότι σε βάθος χρόνου δεν θα χάσουν.
 Οι μικροί θα τους δικαιώσουν .
Το μπάσκετ ανήκει στους μικρούς με συμπαραστάτες έμπειρους και σοβαρούς και προπάντων με ήθος παίκτες. Αν κάποιοι ξεχασμένοι  δεν θέλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν πρέπει να το μάθουν και να στραφούν στα διάφορα εργασιακά πολιτιστικά πρωταθλήματα.
Πρέπει να δημιουργηθεί κενό για να συμπληρωθεί από νέους.
Καλημέρα και φιλάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου