Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ πριν την έναρξη.

Ποιός θα είναι το αφεντικό στην κατηγορία μια κατηγορία που έχει έντονο άρωμα τοπικού πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Ποιοι θα πέσουν και είναι πέντε φέτος ???
Ποιος έκανε τις καλύτερες κινήσεις ποια ομάδα  δείχνει να είναι η πιο δυνατή???
Αυτά είναι οι προκαταρκτικές ερωτήσεις  πριν την έναρξη  στις 11/10/2015.
Ξεκινάμε από τον ΓΑΣ.
 Άλλαξε ο προπονητής και στην θέση του Ν.Λεμονίδη πήγε ο Ντίνας συν άλλο ένα παλιό παίκτη .Έχουμε προπονητικό δίδυμο πρώην παικτών   αν και αυτό δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο θα είναι πρώην παίκτες.
Μεγάλη μεταγραφή  του Δημήτρη Καραμπέκη  από ΑΣΠΙΔΑ  σε ΓΑΣ μαζί με τον Θεόδωρο Μιχαηλίδη από τον ΑΡΙΩΝΑ.


ΑΕΚ  κράτησε τον βασικό κορμό  βλέπε Κουτσοβασίλη  πήρε τον πρώην γκαρντ της ΘΥΕΛΛΑΣ και φυσικά χτύπησε φλέβα με τον Στέλλιο Τελούδη. Άλλαξε και προπονητή  βεβαίως με τον Β.Στοάκη ως βοηθό πιά.
Είναι καλοδουλεμένο σύνολο  οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους έχουν όρεξη  και θα προσπαθήσουν για την παραμονή. Από την μεριά της η διοίκηση δεν έκανε τα κλασσικά ανοίγματα τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες με σκοπό να προσελκύσει παίκτες. Αυτά μπορούσε αυτά έκανε χωρίς να μείνει εκτεθειμένη ούτε τώρα αλλά ούτε και με την λήξη του πρωταθλήματος.  Καθαρές εξηγήσεις.

ΑΣΠΙΔΑ. Έφυγαν παρα πολλοί  .
 ΤΑΤΑΡΗΣ  σταμάτησε την ενεργό δράση , Θεόδωρος Σταμπουλής ο εργασιακός φόρτος τον ανάγκασε να σταματήσει στη μέση της χρονιάς.
Αποχώρηση -μεταγραφή Χρήστου Παπανικολάου πήγε στην Λαρισα.
 Μεταγραφή όπως έγραψα ο Δ.Καραμπέκης .Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Ντίνο Δενδρινό.
Αυτή η αποχώρηση μαζί με τον Σταμπουλή είναι οι πιο μεγάλες πληγές που έχει η ΑΣΠΙΔΑ.
Ναι μεν πήρε  τον γκαρντ της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ  στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ (κάνει το στρατιωτικό του ) και ένα δύο ακόμη 1-2α  αλλά το πάθος και την τρέλα για την ομάδα του Ντίνου δύσκολα θα την αναπληρώσει.
Η απώλεια του Θ,Σταμπουλή  δεν φαίνεται να αναπληρώνεται.
Όχι μόνο αυτό αλλά δημιουργήθηκε και νέο πρόβλημα. Ο Γιώργος Παλλάκης που φέτος θα είχε βασικότατο ρόλο  κάνει τη στρατιωτική του θητεία και η μετάθεσή του είναι για το Διδυμότειχο. Αν δεν καταφέρουν να τον φέρουν στην πόλη  μένει μόνο ο Απόστολος Κουτσογιάννης ως ψηλός   για την ομάδα και θα μετατοπισθεί ως τεσσάρι ο Ιάσωνας Πέτς.
Η φυγή του Δ.Καραμπέκη είναι ένας ακόμη γρίφος για τον Κ.Ιωαννίδη που πρέπει να λύσει. Πέρα από το κενό που πρέπει να καλύψει θα πρέπει να βρει και την συνταγή να τον σταματήσει όταν τον βρει αντίπαλο.
Φέτος  το δικαίωμα συμμετοχής    πολλοί έφηβοι της ομάδας  και αυτό στα πλαίσια αλλαγής φιλοσοφίας  που ξεκίνησε .
Μπορεί η ΑΣΠΙΔΑ  να έχασε υλικό αλλά συμπλήρωσε επίσης. Αν λύσει και την εκκρεμότητα του ψηλού σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία γιατί μιλάμε για μια ομάδα που έχασε την παραμονή στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ  στις λεπτομέρειες .

ΓΣΕ.  Άλλαξε πολλά από προπονητή παίκτες μέχρι και διοίκηση.
 Η παλαιότερη ομάδα ή καλύτερα η ομάδα με τις περισσότερες επιτυχίες στην Γ΄  από την περιοχή μας  τελευταία προσπαθεί να στρώσει  και να καταφέρει να βάλει εκείνα τα στοιχεία έτσι ώστε να μην παλεύει για την σωτηρία  της.

ΣΑΝΤΑ  .  Η ομάδα που τίναξε την μπάνκα την προηγούμενη χρονιά με την εκπληκτική της προσπάθεια -σωτηρία στις τελευταίες αγωνιστικές .
 Μια παρέα έμπειρων παικτών που είδε το υλικό της να φεύγει για άλλες πολιτείες τελικά φέτος έγινε ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας.
Άλλαξε δομή λειτουργία τρόπο σκέψης και ναι μεν κράτησε το παρε:iστικο αλλά σε επίπεδο οργάνωσης  και στόχων αλλά και σε μελλοντική δημιουργία υποδομής  βάζει γυαλιά σε πολλούς.
Η πιο ηχηρή μεταγραφή αυτή του προπονητή Στάθη Καμαράκη.
Το βλέπω ή καλύτερα τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια και τώρα ακόμη είναι ο ίδιος φωνακλάς με την τεράστια όρεξη για μπάσκετ.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Ο Νίκος Αμπελακιώτης  απορρίπτοντας πολλές προτάσεις  με κίνητρο τον Καμαράκη ήρθε στην ΣΑΝΤΑ  δίνοντας ακόμη περισσότερο επιθετικό αέρα στην ομάδα. Επιστροφή του Κ.Χαριζάνη  παραμονή του Σ. Κουμλέλη  η προσθήκη νέων παικτών φοιτητών  από άλλες πόλεις την κάνουν να μοιάζει πιο γεμάτη από ποτέ  σε κάθε θέση.
Εκεί που ήταν τρεις και ο κούκος στις προπονήσεις τώρα δεν υπάρχει μέρα που ο αριθμός να πέφτει κάτω από 12 παίκτες. Εκεί που δεν είχε κανένα μικρό ή ελάχιστους θα κατεβάσει ομάδα κάτω των είκοσι στο κύπελλο.
Με αυτά και με άλλα πήρε τον τίτλο του φαβορί κάτι που θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν οι άνθρωποι της. Το μοτό τους είναι πως έπρεπε να αλλάξουμε πολλά να ευχαριστίομαστε το μπάσκετ και όπου βγει.

ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ. Θα καταντήσει σταθερή αξία  μαζί με τον ΓΑΣ  και τον ΓΣΕ. Τη χρονιά που πέρασε είχε στόχους  ψηλούς αλλά δεν μπόρεσε για λίγο να τους κάνει πραγματικότητα.
Η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ δεν άλλαξε πολλά και έχει φέτος τους ίδιους υψηλούς στόχους.

ΙΚΑΡΟΙ .  Το στοίχημα είχε την καλύτερη κατάληξη.
Όχι μόνο έμεινε η ομάδα αλλά τερμάτισε σε καλή θέση και έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στους μικρούς. Ότι ακριβώς πρέπει να γίνεται στην επαρχία και στην κατηγορία. Έκανε κάποιες στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις  χωρίς να αλλάξει χαρακτήρα και ουσία .
Για τις ομάδες των ΣΕΡΡΩΝ μπορείτε να διαβάσετε στο serresbasket και τις αντίστοιχες  της Καβάλας στο kavalaspor.
Για της Κομοτηνής στο thrakispor  και φυσικά διαπλοκή  μόνο    ΕΔΩ.......
Για μένα τουλάχιστον ενδιαφέρον έχουν και τα παιχνίδια των ομάδων μας με την ΧΑΝΘ  μιας και εκεί θα παίζει ένα δικό μας παιδί ο Παναγιώτης Ερμείδης.  Θα έχουν ενδιαφέρον πολύ οι αναμετρήσεις  .
Και η απάντηση στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος είναι ο χειρότερος τουλάχιστον από την μεριά μου είναι ξεκάθαρη
. ΟΛΟΙ  και ΚΑΝΕΝΑΣ. 
Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πα΄νε καλά να σωθούν άνετα  να διεκδικήσουν άνοδο αν όχι όλες αλλά πολλές από τις επτά ομάδες μας.
Βασικό κρίσιμο σημείο σε ποια κατάσταση θα είναι οι ομάδες  της ΘΕΣ/ΚΗΣ.
Στην συνέχεια  θα φανεί από τα πρώτα παιχνίδια  γιατί μια σειρά κακών αποτελεσμάτων θα  ρίξει το ηθικό  και φέτος πέφτουν πέντε.
5 σχόλια:

 1. Φοβορί για υποβιβασμό είναι η ΑΕΚ, η Ασπίδα και η Ελευθερούπολη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα συμφωνήσω για ασπιδα και αεκ τις βλεπω πολυ αδυναμες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαύρα μεσάνυχτα έχουν οι σχολιάζοντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. που ακριβως τις βλεπεις? ακομα ουτε ενα φιλικο δεν εγινε... στο γηπεδο φαινονται οι ομαδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι πειρρισότερες ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη τα φιλικά τους και στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα.
  Το υλικ΄'ο που υπάρχει στις ομάδες της περιοχής μας είναι πάνω κάτω γνωστό όπως γνωστή είναι η αξία του Ν.Αμπελακιώτη του Δ.Καραμπέκη αλλά και του πρώην γκαρντ της Ευκαρπίας που πήγε στην ΑΣΠΙΔΑ. Για τον Σ.Τελούδη νομίζω είναι γνωστό σε όλους ποιός είναι και τι μπορέι. Οπότε είναι γνωστές οι ομάδες πάνω κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή