Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΠΙΔΑ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ


Το  σενάριο  ήταν γνωστό.
Πρέσινγκ  με δύο τρεις παίκτες πάνω στον ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗ    από την μεριά της  ΑΣΠΙΔΑΣ  παγίδα  στον ΚΟΥΜΛΕΛΗ  και  τρέξιμο  σε όλο το γήπεδο   σφιχτή μέχρι εκεί που πάει  η άμυνα  . Και επιθετικά  εάν δεν μπορεί ο Απόστολος  ( παρόλο που άλλος στην θέση του δεν θα έπαιζε)   στην ρακέτα να επιβληθεί  να ψάχνει το ελεύθερο περιφερειακό σουτ  κυρίως με τον Στεφανίδη που το έχει  αλλά και με τον Βασίλη Τσώγκα  σε ειδικές στιγμές.
Η  ΣΑΝΤΑ   είχε το ερωτηματικό εάν θα έπαιζε  ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ   κατά πόσο θα ήταν έτοιμος  οπότε  το μαρκάρισμα του θα το είχε ο ΚΟΥΜΛΈΛΗΣ  (αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο ΤΟΛΗΣ  θα είχε και λίγα φάουλ ο  Κουμλελης)  συν το ότι επιθετικά  θα ήταν  από τα κύρια βιολιά  στην επίθεση.
Οι υπόλοιποι  θα έτρεχαν  για την βρώμικη δουλειά.

Αυτό πιστεύω ότι ήταν το πλάνο των δύο ομάδων ή καλύτερα αυτό διέκρινα στην αρχή του παιχνιδιού.
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η πρώτη έκπληξη ήταν πως ο ΤΟΛΗΣ  τελικά   θα άφηνε στην άκρη τα πάντα  και πήρε θέση  στο ζωγραφιστό.  Η  δεύτερη   το μαρκάρισμα του Αμπελακιώτη . Θα περίμενα Παπαδάκη  ή Κουμπάνη  αλλά ήρθε  ο ΠΕΤΣ.
Μουδιασμένες και οι δύο ομάδες   κακές επιλογές  αστοχία πολλά λάθη.
Δεν πήρε πρωτοβουλίες επιθετικές ο Ν.Α    δεν ήταν εύστοχος ο  Χαριζάνης  ούτε και ο Κουμλελης  από την ΣΑΝΤΑ  και αντίστοιχα  μια από τα ίδια από την ΑΣΠΙΔΑ  .
Μπορεί να πήρε μια μικρή διαφορά η ΣΑΝΤΑ  αλλά γρήγορα  η ΑΣΠΙΔΑ ισορρόπησε  το παιχνίδι.
Τα πάντα αλλάζουν   στο  04,00 . Τραυματίζεται  ο  Αμπελακιώτης  και χάνει  το μεγάλο της επιθετικό όπλο η  ΣΑΝΤΑ.  Πιστεύω  ξέροντας την αξία του Νίκου  πως η εξέλιξη του παιχνιδιού   θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Ο  Νίκος φέτος  ίσως να έχει κάνει την καλύτερη του προετοιμασία. Παρ όλη την ηλικία του  τ΄ρεχει σαν έφηβος  και είναι ο κύριος σκόρερ της ομάδας του.
Οπότε μια τέτοια απώλεια  δεν αναπληρώνεται εύκολα. Πέρα από σκόρερ είναι και ο βασικός άσσος.
Βγαίνει ο  Νίκος μπαίνει ο ΛΟΥΚΑΣ.  Η  δουλειά για την ΑΣΠΙΔΑ  αμυντικά γίνεται πιο εύκολη  γιατί   στις ρακέτες  έχει ένα θεματάκι.  Ο  Κουτσογιάννης  παλεύει φιλότιμα     αλλά αυτό δεν φτάνει.
Τουλάχιστον  με την έξοδο του Αμπελακιώτη μειώνεται ο περιφερειακός κίνδυνος.
Ο  Λούκας  από ρολίστας  αναγκάζεται να πάρει πολύ βαρύ φορτίο στην πλάτη του. Στέκεται  καλά στο παρκέ και προσπαθεί  να οργανώσει την ομάδα του.
Για την Ασπίδα  το επιθετικό βάρος πέφτει στον παλιό  Γ.Στεφανίδη που φέτος παίζει και σαν τεσσάρι.
Ο Γιάννης  οδηγεί την ομάδα του επιθετικά. Την ίδια στιγμή που ο Χαριζάνης είναι άστοχος  και μόνο ο Κουμλέλης δίνει λύσεις.
Η  έκπληξη  και σίγουρα δεν το περίμενε το προπονητικό δίδυμο  της Ασπίδας  είναι ο Γιάννης Σουλίδης. Ότι  δεν βάζουν οι άλλοι  το βάζει αυτός . Ίσως έκανε και το γράφω για δεύτερη φορά  το καλύτερο του παιχνίδι στην Γ΄Εθνική.
Τον ξέρω καλά μερικά χρόνια  και δεν θυμάμαι  τέτοιο επιθετικό οίστρο.
Η ΑΣΠΙΔΑ  έχει πάντα μια    διαφορά  πότε 5 πόντους μέχρι  και 11 πόντους   νομίζω ότι φτάνει κάποια στιγμή.
Η ζώνη της ΣΑΝΤΑ  κάποια  στιγμή της δημιουργεί επιθετικό πρόβλημα  και συν την αντεπίθεση της φιλοξενούμενης ομάδας η διαφορά πέφτει στους  3  πόντους.
Να  επισημάνω  ότι  η  είσοδος  από πριν   του ΜΑΝΑΚΑ  στο παρκέ  αλλάζει τα πάντα.
 Η  ΣΑΝΤΑ  με άξονα τον μικρό  κάνει πάρτι στην ρακέτα.  Σκοράρει όπως θέλει και αλλάζει τις ισορροπίες. Το περίεργο είναι πως  δεν το άφησε περισσότερο ο  Σ.Κ .
Εδώ  πιστεύω  ότι μπορώ να στηρίξω την άποψη μου  πως αν έπαιζε ο Αμπελακιώτης  θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι.  (άποψη μου).Με  τον Νίκο  μέσα  και επιθετική στασιμότητα της Ασπίδας  όλα θα ήταν ανοιχτά.
Το παιχνίδι μοιάζει να είναι  ανοιχτό σε κάθε  αποτέλεσμα  πλην όμως δεν έχει μιλήσει ο  Βασίλης  Τσώγκας.
Όταν  δεν μπαίνει κανένα καλάθι αυτός  με ψυχραιμία  σημειώνει  συνολικά πέντε τρίποντα  και δίνει πάλι  την πρωτοπορία στην ομάδα του.
Πιστεύω ότι ήταν τα πιο καθοριστικά καλάθια  αυτά που έκριναν  το τελικό αποτέλεσμα.
Ο  Β.Τ  πέρα  από τους πόντους  για πρώτη φορά  δεν έκανε τα παιδαριώδη λάθη  για να φορτωθεί  με φάουλ όπως γινόταν  στα προηγούμενα παιχνίδια. Έπαιξε με πολύ ωριμότητα και έδωσε την σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε δύναμη  κόντρες σε καθαρά  αγωνιστικά πλαίσια.
Το χάλασαν οι πάγκοι  γιατί κάποια στιγμή  σταμάτησε  και είχαν πέσει όλοι στην γραμματεία
Είναι  το 04,00  όταν δίνεται  φλόπινγκ  στον  ΧΑΡΙΖΑΝΗ  της ΣΑΝΤΑ  . 
Δεν έχω άποψη  για τον αν ειπώθηκε  το ένα ή το άλλο  αλλά ακόμη και έτσι να έγινε θα έπρεπε οι διαιτητές  να πα΄ρουν θέση.
Στο σημείο εκείνο έπρεπε να δείξουν πως είναι οι άρχοντες του γηπέδου και όχι παρατηρητές.
 Εκ των υστέρων ε΄βγαλαν από το γήπεδο  του συνοδούς  και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Αν προλάβαιναν  το κακό στην έναρξή του θα ήταν όλα μια χαρά για τί με το τέλος του παιχνιδιού  η ένταση  μεγάλωσε περισσότερο.
Κρίμα  για τον  Δ.Τατάρη  γιατί  η γιορτή έγινε  ροντέο  αλλά και για τους διακριθέντες του παιχνιδιού  ΤΣΩΓΚΑ -ΣΟΥΛΙΔΗ -ΜΑΝΑΚΑ  . Αντί  να είναι αυτοί στο επίκεντρο  ήταν άλλοι.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.


ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 76-65
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12, 32-29, 52-46, 76-65
Διαιτητές: Τσούλης, Εμμανουήλ


ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Παπαδάκης 6, Κουμπάνης 5, Δάτσης, Καραμπίνης, Κέλλης, Χατζημιχαηλίδης 10 (2), Παλλάκης, Κουτσογιάννης 12, Πετς 6, Στεφανίδης 20 (3), Τσιώγκας 17 (5), Ματζουράνης.


ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ (Καμαράκης): Σαμαράς, Μπάμπουλης 7, Μαλαθούνης, Μητρούλης, Ράμμος, Αμπελακιώτης 2, Γ. Σουλίδης 15 (4), Κουμλέλης 15 (1), Χαριζάνης 2, Κάτσικας 8, Φασουλάς, Μανάκας 16.

Ακολουθούν σχολιασμός του παιχνιδιού τόσο από το επίσημο σαιτ της ΑΣΠΙΔΑΣ  και  από το kavalaspor .

https://www.facebook.com/Aspida-Xanthis-Basketball-Club-164392570417569/


http://kavala-sports.gr/index.php/basket/g-ethniki/item/7871-gse-santa-agon3


 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΔΩ 
Πηγή.http://www.infobasket.gr


ΥΓ.

Από φέτος  για μένα έχουν αλλάξει πολλά. Μια  πορεία ετών αλλάζει σελίδα.  όσοι καταλαβαίνεται δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις.
Το καλό είναι πως  υπάρχει πολύ διάθεση χιούμορ  από όλους σας ή καλύτερα από αρκετούς  και έφαγα πολύ πείραγμα    πριν το παιχνίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου