Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑ-ΟΡΦΕΑΣ & ΑΣΤΕΡΑΣ-ΦΙΛΙΑ



Πριν από την έναρξη του αγώνα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αντιμετωπίζαμε  την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με το επίπεδο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή η ήττα ήταν αναμενόμενη. Στόχος μας ήταν η συμμετοχή όλων των παικτών και η όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση έτσι ώστε να κρατήσουμε τη διαφορά σε λογικά πλαίσια.
Αν και ξεκινήσαμε δυναμικά το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την κούραση αλλά και την μουδιασμένη είσοδο του Σκοπού στο γήπεδο δεν καταφέραμε να κρατηθούμε για πολύ ώρα κοντά στο σκορ καθώς με το πέρασμα του χρόνου οι αντίπαλοι έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό και να φτάνουν τη διαφορά στους 18 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου.
Αυτή η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και στην τρίτη περίοδο αφού οι προσπάθειες μας για σουτ από την περιφέρεια αν και υπό καλές συνθήκες ήταν άστοχες αλλά και η νευρικότητα των παικτών μου στης βολές(12/24) δεν άφηναν περιθώρια βελτίωσης. 
Στην τελευταία περίοδο εκμεταλλευτήκαμε την είσοδο των νεαρών παικτών της αντιπάλου  και βελτιώσαμε την εικόνα μας σε άμυνα και επίθεση χωρίς αυτό βέβαια να αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστήκαμε για πολλοστή φορά φέτος με σημαντικές απουσίες (Αμαραντίδης,Ευαγγελου,Καρακασίδης,Κατσιαβριάς), αλλά οι παίκτες που ήταν παρόν έδειξαν ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης και με σκληρή  δουλειά μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.
Να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του Σκοπού για την άνοδο στην ΄Γ εθνική αλλά και να τους συγχαρώ για το ήθος και τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός παρκέ.


Διαιτητές: Ντούρας - Αποστολίδης

Δεκάλεπτα: 9-16, 22-40 (ημ.), 34-62, 50-74

Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Γιαννακουδάκης 6(2) , Μπερτσίμας 4, Σταικογλου 2, , Χριστοδούλης 4, Χερκελετζής 5, Κιρκιντζιώτης 19, Η. Παπαδόπουλος 6, Θεοδωρίδης 4, Καραμάνης , Τσολακίδης.
Ορφέας Σκοπού (Κοκολιός): Ιωσηφίδης , Χαμάλης 2,Σουλούγκας 11 Κουτσιαντζής 2, Καδής 11, Πεχλιβάνης 14(4), Γκουτζιομήτρος 8, Τεβετζίδης 9, Καβαργύρης 10,Γκαβανόζης, Κατσικάς 7.





Το προτελευταίο ταξίδι της ομάδας μας εκτός έδρας  για το φετινό πρωτάθλημα, συνοδεύτηκε από ακόμη μία ήττα η οποία δεν μπορώ να πω ότι ήταν αναμενόμενη λόγω το ότι η ομάδα μου ήτανε πλήρης.
Προσπαθήσαμε από την αρχή του παιχνιδιού να δείξουμε οτί μπορούμε να διεκδικήσουμε την νίκη επιβάλλοντας τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι και καταφέραμε να δημιουργήσουμε και μια μικρή διαφορά στα πρώτα λεπτά την οποία δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο με την ομάδα μου να δυσκολεύεται αρκετά στο κατέβασμα της μπάλας και τα καλάθια να έρχονται κυρίως από καταστάσεις 1 εναντίον 1 στις οποίες εκμεταλλευτήκαμε την ανοιχτή και πιεστική άμυνα του αντιπάλου.
Τα προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας συνεχιστήκαν και στο 3ο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την άμυνα που εφάρμοσε ο Αστέρας  στο κέντρο του γηπέδου έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους να εκμεταλλευτούν τα λάθη μας και να πετύχουν εύκολους πόντους κυρίως στον αιφνιδιασμό. Ενώ ήδη είχε δημιουργηθεί μία διαφορά περίπου 10 πόντων στο σκόρ υπέρ του γηπεδούχου ήρθε και η αποβολή του Ευαγγέλου ,που μέχρι εκείνο το σημείο ήτανε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μου, κάτι το οποίο πρόσθεσε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην λειτουργία μας σε άμυνα και επίθεση και φυσικά εκμεταλλευόμενος ο Αστέρας την αδράνεια μας στο σημείο αυτό έφτασε την διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους.
Πριν το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού όλα έδειχναν ότι θα υποστούμε μία βαριά ήττα. Οι παίχτες μου κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο να αλλάξουν εντελώς εικόνα και να παρουσιαστούν πιο σοβαροί και αποφασισμένοι να γυρίσουν ακόμη και το παιχνίδι υπέρ τους. Αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα και βελτιώνοντας την επίθεση με  πολύ καλή περιστροφή της μπάλας ρίξαμε τη διαφορά στους 10 πόντους αλλά τελικά η ατυχία στα σουτ στα τελευταία λεπτά δεν μας επέτρεψε να ελπίζουμε για κάτι παραπάνω. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την ψυχραιμία, τα ψυχικά αποθέματα και την ενέργεια που βγάλανε στην τελευταία περίοδο και δείξανε ότι η εικόνα της ομάδας στο 3ο δεκαλέπτου ήτανμια ατυχή στιγμή.

Διαιτητές : Κατρακάρης, Μαγκαφάς

Δεκάλεπτα: 12-13, 25-25, 54-39, 67-57
Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης): Παπαζώτος 18 (1), Ανίσογλου, Ραψομανίκης 3, Ρότσας 20 (4), Ζωτίδης 3 (1), Κωστάκης, Μπακιρτζής, Σαμαράς 2, Τσομπουλτής, Πανδής 5, Μυτικόπουλος 4, Λ. Παπαδόπουλος 12.
Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Γιαννακουδάκης , Μπερτσίμας 4, Ευαγγέλου 7, Κατσιαβριάς, Χριστοδούλης 4, Χερκελετζής 2, Κιρκιντζιώτης 5, Η. Παπαδόπουλος 6, Θεοδωρίδης 10, Καρακασίδης 10 (2), Καραμάνης 3, Αμαραντίδης 6.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου