Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ



Σπουδαία νίκη και παράλληλη πρόκριση για τον ΑΡΙΩΝΑ.
Πολύ καλά διαβασμένος ο ΑΡΙΩΝΑΣ για τις αδυναμίες της ΑΣΠΙΔΑΣ. Μια ομάδα που έχει τακτικό πρόγραμμα προπονήσεων και συμμετοχή  του βασικού κορμού της στην αντίστοιχη ανδρική.
Από την άλλη η φιλοξενούμενη δεν μπορεί να παρουσιάσει αυτή τη συνοχή.
Χτύπησε εκεί που πονούσε  στον άσσο . Με τρία γκαρντ πρέσαρε από το πρώτο λεπτό μέχρι τη λήξη.
Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι γιατί στο σετ παιχνίδι και στις προσπάθειες ένας εναντίον ενός ήταν καλύτερη η ΑΣΠΙΔΑ. Πως το δικαιολογώ αυτό?
Από τους 47 πόντους που είχαν σημειωθεί μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου σχεδόν οι 20 ήταν από λάθη κλεψίματα πριν περάσει το κέντρο η ΑΣΠΙΔΑ.
Συνολικά οι πόντοι που κερδήθηκαν  έτσι είναι 29 γιατί κάποια κλεψίματα κατέληξαν σε βολές.
Στο πρώτο δεκάλεπτο μία ομάδα υπήρχε 21-06 το σκορ.
 Ότι και να έκανε ο Κ.Ιωαννίδης λύση δεν υπήρχε
.Όταν περνούσε τη μπάλα στην αντίπαλη πλευρά σκόραρε αλλά το πως ήταν το ζήτημα.
Με το καλημέρα συν 15   για τον γηπεδούχο. Στο δεύτερο απόλυτη  ισορροπία αλλά η διαφορά παρέμεινε στους 15  πόντους   35-20  (14--14)
Στο τρίτο φυσιολογικά όλοι περίμεναν την αντίδραση της ΑΣΠΙΔΑΣ  αλλά αυτή δεν ήρθε αντίθετα ο ΑΡΙΩΝΑΣ παίζοντας έξυπνα ανέβασε λίγο ακόμη τη διαφορά  47-29  (12-9).
 Σε αυτό το δεκάλεπτο φάνηκε ότι όλα έχουν κριθεί. Ο αντίπαλος δεν είχε το καθαρό μυαλό για να σταθεί στο παιχνίδι.
Δίκαιη πέρα για πέρα η νίκη του ΑΡΙΩΝΑ  γιατί έδειξε πως είναι σύνολο αντίθετα με τον εκνευρισμό που επικρατούσε στην άλλη ομάδα.
Το μεγάλο κέρδος είναι πως για άλλη μία χρονιά ομάδα της πόλης θα διεκδικήσει την πρώτη θέση φέτος είναι η σειρά του ΑΡΙΩΝΑ μετά από δύο συμμετοχές-μία πρωτιά της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Δείχνει πολλά αρκεί αν το εκμεταλλευθούμε κατάλληλα.
Επίσης για ένα ακόμη παιχνίδι όλοι οι φίλαθλοι έδειξαν με τη συμπεριφορά τους που τη κρίνω πολύ έξυπνη πως κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από τα παιδιά.
Οι ευχές όλων των μπασκετικών μαζί με τον ΑΡΙΩΝΑ  στη δεύτερη φάση εκεί που θα συναντήσεις τον κακό του δαίμονα τους ΤΙΤΑΝΕΣ και μάλλον τους ΙΚΑΡΟΥΣ.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου