Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ 80-82




Aνάμεικτα συναισθήματα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού για παίκτες και φίλαθλους της ΑΣΠΙΔΑΣ. Πριν όμως ας δούμε  ή καλύτερα να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες.
1ο Η φιλοξενούμενη είναι ομάδα με παρουσία στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ .
     Η   ΑΣΠΙΔΑ είναι νεοφώτιστη.
2ο  Ο κορμός του ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ είναι σχεδόν ίδιος με ελάχιστες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες κάτι που φάνηκε μέσα στο παιχνίδι ξέρουν τις ικανότητες του καθενός ξέρουν τα συστήματα απ έξω και κυρίως γνωρίζουν που βρίσκεται ο συμαπαίκτης τους κάθε στιγμή.
3ο Η νικήτρια ομάδα έχει παίκτες αμειβόμενους χορηγό μια εταιρία που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει την θέση της (ΧΡΥΣΟΣ)  . Και μόνο η διαφήμιση που είδα στη φανέλα ήταν αρκετή για να πάρω αρνητική θέση.
      Η γηπεδούχος αντίθετα δεν έχει αυτή τη πολυτέλεια. Ίσως αυτό να είναι πιο υγιές εν τέλει.
Η πείρα απέναντι στη απειρία . Αυτό είναι για μένα το μοτό της συνάντησης.
Η πρώτη ομάδα ήξερε τι ήθελε μέσα στο παρκέ  της βγήκαν όλα τα σουτ  και μοιραία μπέρδεψε την αντίπαλο. Να παίξεις προσεκτικά μέσα στη ρακέτα ?  Εκεί που το ΣΤΡΑΤΩΝΙ διαθέτει κορμιά και εμπειρία ?  Παίζεις έτσι και σου κάνουν τη δουλειά  τα γρήγορα γκαρντ με διεισδύσεις και ατελείωτα τρίποντα και σουτ από τη περιφέρεια. Αλλάζεις την αμυντική  λειτουργία για να περιορίσεις το περιφερειακό σουτ  παίζει τα ατού της ρακέτας ο αντίπαλος και πάλι βλέπεις να ξεφεύγει στο σκορ.
Και μόνο που κατάφερε να πάει το παιχνίδι στον πόντο είναι μεγάλο επίτευγμα για την ΑΣΠΙΔΑ.
Βλέποντας το βίντεο  πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν εάν οι διαιτητές δεν έκαναν το πιο σοβαρό λάθος  όχι σκόπιμα όπως φάνηκε. Ήταν ξεκάθαρο αντιαθλητικό το φάουλ στο ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ τη στιγμή που η διαφορά ήταν στο καλάθι. Αντίθετα δεν δόθηκε και αντί για ισοφάριση ξέφυγε  το ΣΤΡΑΤΩΝΙ  με 4εις πόντους.
Λεπτομέρεια που δεν παύει όμως να κρίνει πολλά.
Η   ΑΣΠΙΔΑ μπήκε σαφώς μουδιασμένη  . Μακρυά από τα καλά ποσοστά ευστοχίας σε τρίποντα αντίθετα με το ΣΤΡΑΤΩΝΙ  που οι παίκτες του έβλεπαν σαν βαρέλι το στεφάνι.
Η απουσία του ανέτοιμου ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ (στρατιωτικές υποχρεώσεις) πιστεύω ήταν καθοριστική.
Ο Παπανικολάου αναγκάστηκε να βγάλει όλο το παιχνίδι χωρίς ανάσες.
Το πρώτο δεκάλεπτο είχε το εξής χαρακτηριστικό.
Το  ΣΤΡΑΤΩΝΙ να βάζει ξεκούραστους πόντους και η ΑΣΠΙΔΑ να ιδρώνει .18-17
Στο δεύτερο η φιλοξενούμενοι άνοιξαν ταχύτητα και πήραν σημαντικό κεφάλι.
Πλήρης αποδιοργάνωση  για τη γηπεδούχο. Λίγο ο εκνευρισμός από τα λάθη την ευστοχία των αντιπάλων και η διαφορά πήγε στους 12 πόντους 35-47  (17-30).
Η ανάπαυλα του ημιχρόνου φαίνεται ότι λειτούργησε για την ΑΣΠΙΔΑ.  Αυτό το δεκάλεπτο ήταν δικό της. Ότι δεν κατάφερε στα δύο πρώτα το έκανε σάυτό και έδειξε πως μπορεί να πάρει το παιχνίδι.
Εδώ είχε και τη βοήθεια του κόσμου που γέμισε το γήπεδο.  60-62  (25-15).
4ο  ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ και στο 06,10 το σκορ είναι 67-70  .Πολλές και καλές μάχες  αλλά μέχρι το 04,10  η ΑΣΠΙΔΑ δεν βάζει τίποτα.
Το  ΣΤΡΑΤΩΝΙ είναι παραγωγικότατο και ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 11  67-78. Αρκετοί πιστεύουν ότι τελείωσε το παιχνίδι αλλά μάλλον έχουν καιρό να δούνε παιχνίδια μπάσκετ.  00,24,2  74-78  Το πείσμα των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ βγάζει μάτια. Τρέχουν πιέζουν σκοράρουν οδηγούν σε λάθη τους αντιπάλους και η διαφορά 00,13,9  είναι στους 4εις 77-81.
Στα 00,5,5  με τρίποντο η διαφορά πέφτει στον πόντο με την μπάλα να είναι και πάλι στην ΑΣΠΙΔΑ από λάθος των παικτών του ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ που φαίνεται ότι τα έχουν λίγο χαμένα. Αν η κομπίνα για το τελευταίο σουτ ήταν καλύτερη και εδώ φάνηκε ότι η ομάδα προφανώς δεν έχει αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες δύσκολες καταστάσεις ίσως να είχαμε αλλαγή σκηνικού. Δεν στέκομαι στο λάθος των διαιτητών . Λάθη γίνονται και θα γίνουν πολλά στη πορεία . Ας μην είναι το άλλοθι.
              Το ΣΤΡΑΤΩΝΙ έδειξε πως η κατηγορία είναι δύσκολη αλλά όχι ανυπέρβλητη. Η εμπειρία του ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη.
Η ΑΣΠΙΔΑ  θα πρέπει να νιώθει πως είναι μέσα στο παιχνίδι και μπορεί με συνεχή βελτίωση να καταφέρει το κάτι που της αξίζει.
Να σταθώ στα λόγια του Γ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ  "Καλύτερα να χάνεις με 7-8 πόντους γιατί τότε αναγνωρίζεις την ανωτερότητα του αντιπάλου πάρα με ένα πόντο"



































 Ήττα και για τον ΓΑΣ  με 71-51  από την ΧΑΝΘ και την επόμενη αγωνιστική μία από τις δύο ομάδες θα μετράει δύο ήττες  ΓΑΣ-ΑΣΠΔΑ  στις 19-10/14

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πηγή http://www.thrakisport.gr

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ 80-82 (17-18, 35-47, 60-62, 80-82)
Ασπίδα Ξάνθης (Παναγιωτόπουλος): Κουμπάνης 4, Γρούδος 1, Σταμπουλής 5 (1), Στεφανίδης 11 (2), Καραμπέκης 10 (2), Παπανικολάου 16 (1), Κουτσογιάννης 16 (2) Τατάρης 7 (1), Παλλάκης Πετς 10 (1).
ΧΑΝΘ - ΓΑΣ KOMOTHNH 71-51 (17-7, 35-20, 53-38, 71-51)


ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης): Πανταζής 2, Σταματέλλος 2, Διαμαντίδης 4, Μαγκώνης 5 (1), Λεχούδης 6, Ντίνας 6 (1), Ρυακιωτάκης, Μπεκρής 19 (3), Βελή 5 (1), Μανάκας, Χαλίλ 2.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
 Ασπίδα Ξάνθης - Στρατώνι 80-82,
ΧΑΝΘ - ΓΑΣ Κομοτηνή 71-51,
 Ορεστικό - Αργοναύτης 74-85,
Πιερικός/Αρχέλαος - Ευρώπη Πευκοχωρίου 98-99,
 Προμηθέας - Αίας Ευόσμου 74-57,
Φοίνικας Λαρ. - Δόξα Πεύκων 67-79,
Τιτάνες Παλαμά - Ανατόλια 62-55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου