Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απολογισμος. ΑΝΔΡΕΣ και μερικές σκέψεις για τις επόμενες χρονιές...

Τελείωσε η χρονιά κάπως γρήγορα .

Η πίεση κυρίως η οικονομική αλλά και οι επερχόμενες εξετάσεις μαζί με τις εκλογές επέσπευσαν το τέλος.
Γενικά τα πράγματα ήταν δύσκολα και φυσικά θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα όσο δεν παίρνουμε χαμπάρι σε πόσα σάπια σανίδια πατάμε.
Ας ξεκινήσω από τις ανδρικές κατηγορίες.
Μετά από πίεση συνδιαλλαγή και πολύ άσκοπη κουβέντα φτάσαμε στο σημείο να γίνουν μεν δύο όμιλοι αλλά οι κατηγορίες να παραμείνουν δύο.
Η πρόταση που έχει πατέρα και νονό πέρασε μισή.
Από την μία πλευρά ίσως και σαν αποτέλεσμα να είχε ενδιαφέρον γιατί έδειξε την γύμνια και τον τρόπο σκέψης μερικών που θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα . Ναι ακόμη και τώρα ασχολούμαστε με τρίχες και δεν βλέπουμε που πάει το καράβι.
   Έδειξε επίσης και την κακή μα κάκιστη κατάσταση που βρίσκονται οι μεγάλες ομάδες το πολύ χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τέτοια ζόρια.
Πιο ανταγωνιστικό με καλύτερα παιχνίδια ήταν της Β΄ Ανδρών και εκφράζω γνώμη για αρκετά που είδα παρά εκείνη η άθλια εικόνα της Α΄ ανδρών.
 Μοναδική εξαίρεση τα παιχνίδι μεταξύ Αγ.Βαβάρας-Εθνικού που η ποιότητα των παικτών των δύο ομάδων 'αφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Δεν φτάνει όμως ένα παιχνίδι από 60-70 δεν ξέρω συνολικά παιχνίδια.
Πόσο διαφορετικό θα ήταν εάν έμπαιναν οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα???
  Στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕκασαμαΘ με την ευκαιρία του αναπτυξιακού έκανε αναφορά για αλλαγές αλλά εξέφρασε την άποψη της ύπαρξης ανταγωνιστικότητας μέσω του υποβιβασμού κάποιων ομάδων. Έχει δίκιο αλλά τώρα η κατάσταση είναι δραματική και μετράει μόνο η επιβίωση του αθλήματος.
Καλύτερη απόδειξη για την ανταγωνιστικότητα της Β΄ ήταν ο τελικός κυπέλλου ..........
     Η  Α΄ κατηγορία δυστυχώς ήταν τραγική.
 Θυμάμαι να κάνω παράπονα για την προηγούμενη χρονιά αλλά βλέποντας την φετινή εικόνα καταπίνω την γλώσσα μου .
Λεφτά δεν υπάρχουν μεταγραφές δεν πρόκειται να γίνουν ακόμη και σε ομάδες της Γ΄εθνικής οπότε για να υπάρχει μπάσκετ και ομάδες θα πρέπει να στελεχώνονται από ντόπιους παίκτες.
Στην λήξη  της χρονιάς 2010-2011 ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΚ κος Παυλίδης τόνιζε ότι θα πρέπει οι παίκτες να είναι πολύ προσεκτικοί σε προσφορές μεγάλες. Να κρατούν μικρό καλάθι και παρότρυνε τους παίκτες κυρίως Α2 Β΄& Γ΄Εθνικής να κάνουν συμβόλαια με ομάδες δίπλα από το σπίτι τους .
Σε περίπτωση αθέτησης συμβολαίων που είναι άπειρα να βρίσκονται τουλάχιστον στο σπίτι τους.
Και αυτό έγινε πράξη.
Πολλά συμβόλαια απλήρωτα και παίκτες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
Αν αυτά γίνονται σε μεγάλες κατηγορίες βγάλτε μόνοι σας εικόνα τι γίνεται πιο χαμηλά.
Το αποτέλεσμα με καθυστέρηση θα είναι να γυρίσουν πίσω πολλοί εμπειροπόλεμοι παίκτες που θα κοιτάξουν να βρούνε κάτι σίγουρο  και φθηνό -επιβίωση (δύσκολο ακόμη και αυτό) και να μπορούν να παίζουν. Στην περίπτωση που δεν γίνει ούτε και αυτό τότε για να μην χάσουν την επαφή θα αναγκαστούν να παίζουν αφιλοκερδώς...........
Και εδώ είναι η χαρά του παράγοντα.
Είναι ευκαιρία να γίνουν σωστά βήματα (το κακό είναι πάλι στις πλάτες των παικτών-προπονητών) και να στελεχωθούν οι ομάδες με δύο τρεις έμπειρους παίκτες και με την προσθήκη του κυρίως κορμού από το υλικό των ακαδημιών να υπάρξει ίσως λέω καλύτερο αποτέλεσμα.
Όταν φτάνεις στο πάτο υπάρχει μια λύση να φύγεις μπροστά να αλλάξεις πολλά και να σταθείς στα πόδια σου.
Αν δεν το κάνεις έγκαιρα μάλλον το μέλλον έχει στενό χρονικό ορίζοντα.
Με κατάλληλη διαχείριση μπορεί να βγει καλό αποτέλεσμα. Αν υπάρξει και όπως φαίνεται η ανώτατη αρχή της περιοχής δείχνει πως έχει ανοιχτά αυτιά για προτάσεις υπάρχει μέλλον.
Θα ζοριστούν όλοι αλλά θα υπάρξει γρήγορα αποτέλεσμα.
       Πίσω πάλι στα αγωνιστικά.
Από τους δύο ομίλους ο πιο ανταγωνιστικός ήταν σίγουρα ο δεύτερος και αυτό παραλίγο να το πλήρωνε η πρωταθλήτρια Α.Βαρβάρα.
Ουσιαστικά δεν έκανε κανένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο γύρο και στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι που θα έκρινε τον τίτλο έχασε από τον άλλο ανταγωνιστή τον Εθνικό.
Μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών αλλά πόσο μπορεί να βαρύνει την ζυγαριά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Όταν έχεις ποιότητα στο υλικό που αποδεδειγμένα την έχει η ΣΑΝΤΑ χρειάζονται και τα δύσκολα παιχνίδια για να δέσει καλύτερα η ομάδα.
Στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο ευτυχώς είδαμε στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο καλό μπάσκετ.
    Οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου ομίλου ήταν σκιά του εαυτού τους.
Ρούπελ -Πανσε/κος Χρυσούπολη καμιά σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ποια σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ των ομάδων 2010-11 και 2011-12 του Πανσερ/κού.
Η ομάδα φόβητρο της προηγούμενης χρονιάς αποδυναμωμένη έκανε ένα καθαρά τυπικό πρωτάθλημα.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το Ρούπελ που μετά την αποχώρηση των Ιακωβείδη Κατσικά .
Χωρίς τον Αμπελακιώτη η Χρυσούπολη είναι μισή ομάδα. Έκανε μια τυπική πορεία δεν μπόρεσε να τερματίσει τρίτη για να μπει στις θέσεις 6-11.
 Οι Κρηνίδες ήταν ο αδύναμος κρίκος της κανονικής περιόδου.
 Όλοι ήξεραν ότι θα παίξει για την παραμονή της και θα έχει λίγες ελπίδες .Με τις προσθήκες που έγιναν  στα play out κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να τερματίσει πολύ ψηλά.
Αλλά και στο άλλο όμιλο δεν ήταν και τόσα καλά  απλά ήταν πιο υποφερτά.
Αρίωνας . Ένα μεγάλο ερωτηματικό...'Οταν βγαίνει καλύτερος παίκτης ο γερό " Γιοβάισα "Ντράγκαν" όχι πως δεν το αξίζει με το παραπάνω στην ηλικία που είναι αλλά δείχνει την υπόλοιπη εικόνα..
ΑΕΚ   .Ομάδα που είχε αθλητικό  χαρακτήρα  τρέξιμο προσπάθεια αλλά πρόβλημα σε απλά ζητήματα όπως  να βάζεις τα lay up να μπορείς να κερδίζεις ένα παιχνίδι που το ελέγχεις στο μεγαλύτερο διάστημα και άλλα τέτοια που ουσιαστικά την έκαναν να χάσει πόντους .
Ολυμπιάδα. Η δεύτερη της προηγούμενης χρονιάς με το που έχασε με τιμωρία τους Πομακάκη-Σεϊνη έπεσε πολύ. Και είναι κρίμα να στηρίζεται μια ομάδα σε παίκτες μεγάλης μπασκετικής μεν αξίας αλλά ταυτόχρονα έχουν και κάποια χρόνια στην πλάτη τους. Που είναι η διάδοχη κατάσταση??????
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σούπερ Μάριο είναι πολλά αλλά έχει την ικανότητα να τα παλεύει.
Θύελλα.  Η βαθμολογική της θέση τα λέει όλα.
Έδωσε και τον Καραπαναγιώτη και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια...
Που είναι η Θύελλα η κάτοχος κυπέλλου.
Εδώ όμως είναι το θαύμα με τις δυσκολίες που περνούν ότι υπάρχει ακόμη η ομάδα!!!!!!!
 Υπάρχει μεράκι και όρεξη από ελάχιστους αλλά μέχρι πότε θα αντέξουν??????
Φιλία.  Ήξερε από την αρχή τι θέλει και πόσο. Χωρίς φανφάρες ουσιαστικά το διασκέδασε .
Υπάρχει όμως από πίσω μια καλή υποδομή. Ο Σόλωνας Μαυρίδης είναι άνθρωπος της πιάτσας.
Ξέρει τι ζητάει και που πατά.Είναι εκείνος που πρωτοείδε τα προβλήματα και ετοίμασε μια ολόκληρη μελέτη με προτάσεις. Εάν λέω εάν την έπαιρναν σοβαρά τότε (2-3 χρόνια)  ποιά θα ήταν η κατάσταση σήμερα?????????????

Βγήκαν αλώβητοι πάντως .
Άφησα τελευταίο τον Εθνικό που φέτος προσπάθησε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση . Τόσο λίγο ήθελε να πιει νερό από την πηγή και δεν τα κατάφερε.
Η ομάδα που την προηγούμενη χρονιά ήταν σε κατάσταση πανικού και ανυπαρξίας και στηριζόταν στις φιλότιμες προσπάθειες των Αγγελωνίτη Κανδύλη φέτος αναδιοργανώθηκε .
Από τον πάτο στην διεκδίκηση της κορυφής και όχι μόνο στους άνδρες. Οι  ίδιοι άνθρωποι ήταν και στην παιδική ομάδα  αλλά  σε άλλη ανάρτηση περισσότερα για το παιδικό πρωτάθλημα.
   "Αν όχι φέτος πότε" 'ηταν το μοτό των ανθρώπων του Εθνικού.
Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να τονίσω προς αποφυγή εντυπώσεων που καλώς ή κακώς έχουν δημιουργηθεί πως οι δύο παραπάνω κύριοι Αγγελωνίτης Κανδύλης με την σημαντική προσθήκη του Τελούδη ήταν αυτοί που έσπρωξαν τον Εθνικό και κανένας χορηγός  ότι και να ακούγεται.
Κάτι μπάλες κάτι ψίχουλα για μετακινήσεις αλλά μέχρι εκεί. Οι τρεις τους έτρεξαν και σε αυτούς ανήκουν τα εύσημα.
   Το κίνητρο ήταν η διάκριση και έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις με την απόκτηση δύο παικτών από την Θύελλα καθώς και την επιστροφή του Χονδρόπουλου στην Αλεξ/λη.
Μπορεί να μην ήταν η σούπερ ομάδα όπως ήταν η Ολυμπιάδα την προηγούμενη χρονιά αλλά ήταν η καλύτερη και τερμάτισε αήττητη.
   Κέρδισε στο πρώτο ντέρμπι την ΣΑΝΤΑ αλλά έκανε ένα τραγικό πρώτο μέρος στο επαναληπτικό ντέρμπι και χάλασε τα πάντα.
     Το στοίχημα είναι οι ομάδες που δεν καταφέρνουν τους στόχους τους να μπορούν να επανακάμπτουν και να διεκδικούν την επόμενη χρονιά .
 Ο Σ.Τελούδης πιστεύει ότι δεν χάθηκε τίποτα και υπάρχει επόμενη χρονιά για να προσπαθήσουν πάλι.
                     Και μετά την Α΄  σειρά έχει η Β΄ κατηγορία.
Για ποιο λόγο δεν έγινε μια κατηγορία  λίγοι το ξέρουν και μικρή σημασία έχει .
Τα αποτελέσματα κρίνουν τους πάντες  .......................
Στην κατηγορία αυτή έγιναν τα πιο καλά και αμφίρροπα παιχνίδια.
Η ποιότητα του Δοξάτου ήταν και είναι γνωστή.
Παίκτες που κουβαλούν εμπειρίες ετών μαζεύονται και παίζουν για το κέφι τους.
Πόσες ομάδες είχαν στις τάξεις τους παίκτες σαν τον Ζαρωτιάδη. 
Η ομάδα του Ηρακλή που αποτελείται από νέα παιδιά δεν θα μπορούσε να σταθεί σε μεγαλύτερη κατηγορία????  Ασφαλώς και μάλιστα θα έκανε και καλό πρωτάθλημα με την μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του αλλά έπεσαν στις αγκυλώσεις των υπευθύνων της ίδιας της ομάδας τους .

Εμπειρία έχουν και στο Σουφλί που προσπάθησε να μπει σφήνα στις δύο πρώτες .
Τέλος η Ασπίδα που στόχο είχε την άνοδο και το κατάφερε με σχετική άνεση.
Όχι μόνο πήρε την πρωτιά αλλά έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου.
Από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για την Ασπίδα που και το υλικό έχει και την υποδομή για να μπορέσει να κάνει μια ομάδα δυνατή που θα έχει στόχους ρεαλιστικούς.
     
Θα πρέπει να σκεφτούν όλοι εάν πρέπει με απαγορεύσεις να αναγκάζουν παίκτες κάποιας ηλικίας να σταματούν το μπάσκετ.
Φυσικά και θα πρέπει το βάρος να δίνεται στις μικρές ηλικίες αλλά σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάνε οι κάθε είδους απαγορεύσεις.
Θέλεις να στήσεις ομάδα με παίκτες που ξεπερνούν το όριο ηλικίας ????
 Εντάξει κάντο δώσε την ευκαιρία σε αυτούς τους παίκτες αλλά δεν θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση  που θα πρέπει να έχει μια ομάδα που από πίσω έχει στήσει μια υποδομή και δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά.
Πχ θα μπορούσε να υπάρχει ο όρος οι ομάδες που στηρίζονται σε νέα δικά τους παιδιά να παίρνουν μπόνους και να μην κινδυνεύουν με υποβιβασμό  για ένα δύο χρόνια..
   Αυτή την πρόταση είχε κάνει κάποτε ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ όταν ήταν νέος και έβλεπε πως πρέπει να υπάρχει  αποκέντρωση του μπάσκετ.
  Πίστευε ότι κάθε επαρχιακή πόλη που έχει υποδομή (γήπεδο ακαδημίες ) να μπορεί να βρίσκεται τουλάχιστον στην Α2  κατηγορία και να μην κινδυνεύει για 1-2 χρόνια με υποβιβασμό μέχρι να αποκτήσουν εμπειρίες οι παίκτες οι ομάδες.
Η σκέψη είχε να κάνει με την παραγωγή παικτών και αντίθετα με την σκέψη είδαμε τους παράγοντες να μαζεύουν ότι μπορούν από εδώ και εκεί με μόνο σκοπό να πρωταγωνιστήσουν και την άνοδο χωρίς να σκέφτονται εάν μπορούν να το κάνουν να σταθούν οικονομικά στην μεγάλη κατηγορία.
Προσωπική προβολή ήθελαν και μόνο.
Και τώρα το πληρώνουμε όλοι.
Αντί να είναι το φυτώριο παραγωγής η κάθε κατηγορία μετά την Α1   δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να ψηθούν έγινε το ανάποδο.
     Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο διάφορα κολέγια να κάνουν εμπόριο μαζεύοντας ότι καλύτερο υπάρχει με άμεσο στόχο την προβολή .
 Και η παραγωγική διαδικασία πήγε περίπατο.
Έπεσε  ο ανταγωνισμός δύο ομάδες  πηγαίνουν για την πρωτιά και οι υπόλοιποι συμπληρώνουν τις συμμετοχές.

Αν μπούνε όλα αυτά μαζί και γίνει μια σοβαρή κουβέντα θα δούμε όλοι ότι μπορεί να αλλάξουν όλα και να δούμε προκοπή.
Είναι μεγάλη ευκαιρία για σημαντικές αλλαγές που θα αφήσουν το στίγμα τους για τα επόμενα 10-20 χρόνια.
Εν ολίγοις στα τοπικά  πρωταθλήματα όλοι πρέπει να παίζουν αλλά τις ευκαιρίες και τις βοήθειες πρέπει να τις  παίρνουν οι ομάδες που έχουν στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία παικτών.
Είναι τόσα απλά πολλές φορές τα πράγματα που είτε η ιδιοτέλεια είτε να μην πότε κάτι άλλο δεν βλέπουμε μπροστά μας.
    Να ξέρετε σχεδόν τίποτα από όλα αυτά που τόσα χρόνια γράφω και υπερασπίζομαι δεν είναι δικιά μου φαιά ουσία. Είναι προτάσεις σκέψεις προπονητών παραγόντων  με μοναδικό  όμως αστερίσκο πως όταν πρέπει να τα πούνε εκεί που πρέπει πλην ελαχίστων περιπτώσεων κάνουν πίσω.
Και έτσι δεν γίνεται δουλειά.
Αν κάποια στιγμή δεν βγούνε μπροστά αυτοί που ξέρουν θα παραμείνει κενό γράμμα κάθε προσπάθεια. Ο κάθε ένας ξέρει και πρέπει να κάνει συγκεκριμένη δουλειά.
Στην περίπτωσή μας οι διάφοροι ειδικοί-παράγοντες τα σφάζουν όλα με το μαχαίρι.
Τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε .....Καιρός για ριζικές αλλαγές.


Κλείνοντας μια ευχή για μια καλή παρουσία της ΣΑΝΤΑ στην Γ΄Εθνική και να δούμε καλύτερο πρωτάθλημα την νέα χρονιά.
Και πάλι η πρόταση για μάζεμα όλων για να γίνει επιτέλους σοβαρή κουβέντα για τα προβλήματα.

Επόμενη ανάρτηση το εφηβικό-παιδικό πρωτάθλημα.

Απόψεις σχόλια πέρα μπορείτε να στείλετε και στην διεύθυνση :dimcrop@rocketmail.com

8 σχόλια:

  1. Ομάδα Βαθμ Αγων Νικ Ηττ Μηδ Επιθ Αμυν Διαφ Βαθ2 Διαφ2
    ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ 19 10 9 1 0 689 506 183 3 1,026
    ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 19 10 9 1 0 634 538 96 3 0,974
    ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ 13 10 4 5 1 497 507 -10 3 1,179
    ΡΟΥΠΕΛ ΑΓΣ ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ 13 10 4 5 1 447 528 -81 3 0,847
    ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ 12 10 3 6 1 555 576 -21 0 1
    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 10 10 1 8 1 529 696 -167 0 1 χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον πρώτο όμιλο που συμμετείχα γιατί το επίπεδο ήταν τραγικό την φετινή χρονιά,πως αναφέρεις συνέχεια οτι ο β όμιλος ήταν καλύτερος ποιότικά απο τον α?με ποιά κριτήρια?η βαθμολογία τα λέει ολα.για ποιό επίπεδο μιλάμε? ήταν κακές όλες οι ομάδες εκτός των 2.στο 2ο γύρο που ήταν οι ομάδες της θράκης?ακόμα και οι κρινήδες που τερμάτισαν στην τελευταία θέση στον πρώτο γύρο χωρίς νίκη αν δεν κάνω λάθος κατάφεραν να σωθούν άνετα κ τερμάτισαν στην πρώτη θέση,σε ισοβαθμία στον 2ο γύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω πως κάλο Μπάσκετ παίξανε όλες οι ομάδες. Άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο. Όλες όμως οι ομάδες έβγαζαν καλές φάσεις. Ξεχνάτε όμως κάτι, το πρωτάθλημα θεωρείτε και είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌ. Πως γίνεται λοιπόν ομάδες με 2 το πολύ 3 προπονήσεις την εβδομάδα να παίξουν μπασκετάρα. Πως γίνεται ένας εργαζόμενος που είναι και παίκτης να αποδίδει καλά ώστε να δούμε πολύ καλό θέαμα??? Ας μη ζητάμε πολλά, ας μη κράζουμε συνέχεια την ΕΚΑΣΑΜΑΘ ή τουλάχιστον όχι όλους σε αυτήν. Ας μη κατηγορούμε παίχτες και προπονητές. Όλοι γίναμε προπονητές, ειδικοί και ξέρουμε τα πάντα για τα πάντα. ΕΛΕΟΣ!!!!! Αν είναι έτσι γιατί δεν έχετε ενεργό ρόλο και μόνο σχολιάζετε ή "αρθρογραφείτε"??? ΣΣΣΣςςςς
    Και κάτι τελευταίο. Ας είμαστε και λίγο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΊ. Πριν γράψω είπα να ψάξω το blog. Αυτή η ΑΣΠΊΔΑ πια φέτος έπαιξε καταπληκτικό Μπάσκετ. Π.....ς ΜΠΛΕ. Και δεν τα χώνω στους παίχτες γιατί αυτοί παίζανε όπως κάθε παίχτης με στόχο να κερδίσει και μπράβο τους τα παιδιά. Αλλά πιο καταπληκτικό Μπάσκετ με 30 ως 40 λεπτά ζώνη? Ωραίες νοοτροπίες. Το 1970 έπαιζαν πιο ωραία. Ακόμη και στα φετινά αναπτυξιακά με τα 1000 λάθη των μικρών παιχτών.
    Στην Α' κατηγορία οι ομάδες δεν είχαν μεγάλες διαφορές. Τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλες όσο γράφετε. Σκεφτείτε ότι ο Εθνικός έχασε από ομάδα που δεν πέρασε στα play off αλλά και η Santa έπαιξε χάλια στον τελικό κυπέλου απέναντι σε ομάδα της Β'"αν και βέβαια η Ασπίδα παίζει καταπληκτικά".
    Αν αγαπάτε λοιπόν το Μπάσκετ διαφημίστε το, μη το δυσφημείτε!!!!
    Και τέλος το Blog να μετονομαστεί σε aspidabasket.blogspot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 30-40 λεπτα ζωνης μεν,αιφνιδιασμοί γρήγορο μπάσκετ και ωραια κίνηση στην επιθεση δε.Τον υπερασπίζομαι αν και δεν νομίζω να το χρειάζεται,γιατί έχει επισημάνει πολλές φορές οτι η ασπίδα συμμετείχε σε ωραίο παιχνιδια!δεν είπε οτι επαιζε μονη της.Και στο κατω κατω δεν εχει κρυψει την συμπάθεια του στην ασπιδα ουτε ειναι κακο να υπερασπιζεται και να προσπαθει να "ανεβαζει" μερικα παιδια της ομαδας.Στο κατω κατω δεν χρειαζεται ο Κουμλελης και ο Τελουδης τα κολακευτικα σχολια,οχι οσο τα πιτσιρικια τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνοιξε η κουβέντα και όπως και να έχει είναι καλό. Οι απόψεις σας μπορεί να βοηθήσουν.Στο κάτω κάτω δικές μου απόψεις έβγαλα. Μπορείτε και εσείς αλλά μήπως για να έχουν ειδικό βάρος να έχουν και υπογραφή. Δεν είναι κακό να γράφεις την αποψή σου ....
    Καμιά σύγκριση μεταξύ 2010-11 και 11-12 .Το λένε οι προπονητές παίκτες κλπ.
    Φυσικά τα ζόρια είναι περισσότερα και θα πρέπει να είμαστε λιγότερο απαιτητικοί.
    Το να γράφω ότι δεν παίχθηκε καλό μπάσκετ δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου.
    Ασφαλώς οι παίκτες που εργάζονται και παίζουν μπάσκετ δεν μπορούν με δύο προπονήσεις να κάνουν παπαδες. Και ξέρουν πολλοί καλό μπάσκετ αλλά το ζήτημα είναι να βγει στο γήπεδο.
    Το πως το ξέρουν καλύτερα οι προπονητές.
    Πήγα να ασχοληθώ ενεργά και μάλιστα πολύ βαθιά αλλά δεν με τίμησαν οι ομάδες προφανώς γιατί έκριναν πως δεν κάνω είμαι λίγος κλπ.
    Δημοκρατία έχουμε επιλογές πολλές αλλά έχω την εξής απορία ....Ακόμη και τώρα άνθρωποι που θεώρησαν ότι είμαι γραφικός ίσως και ανίκανος για κάποια θέση ζητούν να θέσω το τάδε το δείνα πρόβλημα να γράψω για τα προβλήματα???????Αυτό πως το σχολιάζεις??????
    Δεν γνωρίζω πόσα παιχνίδια έχεις δει και κρίνεις. Ο Αρίωνας πχ φέτος ήταν πολύ κακός .Όπως και η θύελλα .Είδα πολλά και μπορώ να κάνω συγκρίσεις.
    Ο χωρισμός σε Α΄ και Β΄ δεν έγινε γιατί υπάρχει διαφορά επιπέδου τα στοιχεία αυτό λένε αλλά για προσωπικά καπρίτσια συγκεκριμένων ανθρώπων .
    Τώρα για το κύπελλο η ΣΑΝΤΑ μάλλον παραμπήκε χαλαρά και ίσως να το πλήρωνε εάν δεν είχε τον Παπαζώτο δεινός σουτέρ σε καταπληκτική μέρα.
    Το παιχνίδι το είδαν και παίκτες που παίζουν Γ΄Εθνική και δήλωσαν ότι μπορούσε άνετα να σταθεί στην Α΄ η Ασπίδα και τουλάχιστον ένας παίκτης ο Τατάρης θα μπορούσε να παίξει σπουδαίο μπα΄σκετ στην Γ΄Εθνική.
    Σε κάλυψα καθόλου?????
    Είναι παλιά πρόταση για αλλαγή ονομασίας ...θα παραμείνει xanthibasket .Αν θέλεις εσύ προσπάθησε και κάνε ένα δικό σου όπου θα μπορείς να εκφράζεσαι όπως θες.
    Σαν τέλος να σου πω ότι φέτος ίσως να αδίκησα την ΣΑΝΤΑ και αυτό με ευθύνη δική τους. Για να σου δώσω να καταλάβεις η πρώτη φωτογραφία της ομάδας βγήκε στο κύπελλο από μένα.
    Κανένας στην πόλη της Καβάλας δεν ασχολήθηκε μαζί της αντίθετα μάλλον κάποιοι ικανοποιήθηκαν όταν είχε χάσει μέσα στον Εθνικό!!!!!!!!!!!!!
    Για ψάξε και δες μια αναφορά σε εφημερίδα της Καβάλας για το κύπελλο που πήρε ένα σχόλιο ένα αφιέρωμα μια φωτογραφία...Βλέπεις δεν είναι του περιβάλλοντος οπότε οι δημοσιογράφοι της πόλης την απαξιώνουν. Κανένας στο γήπεδο για μια φωτό και επειδή ντράπηκαν να κάνουν αντιγραφή έβαλαν παλιές.....Αν ψάξεις λίγο καλύτερα θα πρέπει να προτείνεις να αλλάξει το όνομα σε Ekasamathbasket?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συγκεκριμένος"4 Μαΐου 2012 στις 1:15 μ.μ.

      Μάλλον εσύ πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα για το αν οι εφημερίδες της Καβάλας έγραψαν κάτι για τον τελικό ή αν ασχολήθηκαν γενικά με την Αγία Βαρβάρα. Οχι τίποτε άλλο, αλλά εκτίθεσαι τζάμπα και σε ανθρώπους που ξέρουν λίγα πράγματα παραπάνω από σένα.

      Διαγραφή
  5. Hμερομηνίες θέλω να δω και φύλλα γιατί τις βλέπω κάθε μέρα. Ξεχνάς ότι είμαι κάθε μέρα εκεί.
    Αν έγραψαν μετά από δύο τρεις μέρες μετράει ή το έκαναν από ανάγκη????
    Και η αναφορά έχει να κάνει γιαυτούς που κόπτονται για το μπάσκετ της Καβάλας!!!!
    Κανένα σχόλιο για τα υπόλοιπα δεν έχεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συγκεκριμένος"6 Μαΐου 2012 στις 9:27 π.μ.

      Για όλα έχω και το ξέρεις (και τα διαβάζεις). Αυτούς που χάρηκαν όταν έχασε η "Σάντα" στην Αλεξανδρούπολη, τους ξέρω και τους έκραξα. Οι ίδιοι μετά έδιναν συγχαρητήρια στην ομάδα για την άνοδο, χωρίς να ντρέπονται. Για τις ιερές και τις ανίερες συμμαχίες στο μπάσκετ της Καβάλας, επίσης γίνεται αναφορά από μένα εδώ και πολλά χρόνια, πριν κάνεις blog. Αλλά για να μην σε κουράζω εσένα και τους αναγνώστες σου, έλα από το γραφείο, κερνάω καφέ. Ξέρεις που είμαι, είσαι ευπρόσδεκτος. Εχεις να μάθεις πολλά.

      Διαγραφή
  6. Τώρα μάλιστα .....Να ξέρω με ποιόν κάνω διάλογο.
    Ασφαλώς και θα γίνει.
    Γνωρίζω ότι έκανες όχι όμως πολλά σχόλια που στηλίτευαν τις σχέσεις των ομάδων.
    Το xanthibasket έχει τρία χρόνια ζωής. Βάλε άλλα δύο χρόνια σαν αρθρογραφίες πάμε πέντε.
    Οπότε έμαθα είδα πολλά και δεν θέλω παρασκήνιο ...Τους σιχάθηκα τους επαγγελματίες παράγοντες . Δεν θέλω άλλο παρασκήνιο...Ο καφές όμως δεκτός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή