Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Απόψεις.......

Αλλαγή σκηνικού ??????
Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω.....Διαβάζοντας το άρθρο του Χ.Κ στην ΕΒΔΟΜΗ σκέφτομαι πως τελικά για να γίνουν οι όποιες αλλαγές που χρειάζονται θα πρέπει να γίνει η συντέλεια ή απλώς να έρθει το αυγό εκεί που πρέπει.........
Έγινε ένας μικρός χαμός και μια προσπάθεια να γίνει το αυτονόητο μια κατηγορία με δύο ομίλους για λόγους επιβίωσης και τελικά  όλοι ξέρουμε τι πέρασε ......

Σαν αιτιολόγηση  και προσπάθεια υπεράσπισης  προβάλονταν η απουσία υποβιβασμού συνεπώς μείωση ανταγωνισμού και άλλα πολλά!!!!!!!!!!

Φυσικά υπήρχε και το ανάλογο παρασκήνιο και εμπάθεια για πολλούς από λίγους με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε.
Τώρα ξαφνικά ανακαλύξαμε τον τροχό................και γίνεται κουβέντα για αναγκαία και μοναδική λύση.

Τώρα.......

"Η ενιαία κατηγορία δεν είναι πρόταση είναι λύση" ?????????????
http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_71010_1.asp

 Και το χθες η άποψη .......


" Η ενιαία κατηγορία δεν είναι λύση" ?????????????

http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_61301_1.asp   ?????

Τελικά τα καφενεία και τα blog   ...........................  είχαν δίκιο ή δεν είχαν................


 

8 σχόλια:

  1. Δημήτρη γιατί έχεις απορίες ; Σου διαφεύγει ότι ζούμε την εποχή της κολοτούμπας. Γιατί να είναι εκτος κλίματος κάποιοι στην περιοχή μας. Πάντως δεν πρέπει να έχεις παράπονο, αργά ή γρήγορα ακολουθούνε ότι προτείνει η 'κακή' πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρυσταλλίδης Χρήστος1 Ιουνίου 2012 στις 10:49 π.μ.

    Αρχικά, μια απάντηση στον ανώνυμο: Να έχεις το θάρρος να υπογράφεις ό,τι λες κι όχι να κρύβεσαι. Δεν είναι κωλοτούμπα μια αλλαγή άποψης που βασίζεται στα (οικονομικά και όχι μόνο) δεδομένα κάθε εποχής. Αλλιώς θα μιλούσαμε για το περιφερειακό μπάσκετ το 1999, αλλιώς το 2011, αλλιώς το 2012 και πιθανόν άλλα θα λέμε σε λίγους μήνες. Αλλά εσύ ανώνυμε, με το δείκτη νοημοσύνης που διαθέτεις, αυτά δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Εσείς οι ίδιοι ζητάτε, πχ. από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, να αλλάξει άποψη για μερικά θέματα αλλά όταν βλέπετε δύο διαφορετικές απόψεις του ίδιου ατόμου τον αποκαλείτε «κωλοτούμπα». Αλλά κι αυτό δεν έχεις το μυαλό να το καταλάβεις…

    Όσο για σένα, Δημήτρη, που μόνο μέσα από τα σχόλια των άλλων μπορούμε να δούμε το όνομά σου (ανώνυμος επαναστάτης κι εσύ): Αν δικαιολογείς την ύπαρξή σου μέσα από τη δικαίωση των απόψεών σου για το μπάσκετ της περιφέρειας, δεν θα σου γκρεμίσω το σύμπαν. Είναι κρίμα, πάντως, να χαλάς την καλή δημοσιογραφική δουλειά που κάνεις, με το να ψάχνεις αναγνώριση και χειροκροτητές μέσα από το σωρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλτσογιάννης Δημοσθένης1 Ιουνίου 2012 στις 12:37 μ.μ.

    Κύριε Κρυσταλλίδη, επειδή το Σεπτέμβρη του 2011 όλοι βλέπαμε ότι η κατάσταση στον οικονομικό τομέα ήταν ήδη τραγική και δεν υπήρχε στον ορίζοντα κάποιο θετικό στοιχείο, κάποια σωματεία κάναμε πρόταση για την ύπαρξη μίας κατηγορίας σε δύο ομίλους, για να προλάβουμε καταστάσεις επιβίωσης των σωματείων.
    Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τα περισσότερα σωματεία στην συγκέντρωση που έκανε η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., και αποφασίσθηκε η Α Κατηγορία να διεξαχθεί σε δύο ομίλους και η Β Κατηγορία ως είχε. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε αγωνιστικά επιχειρήματα(ορθά, αλλά για άλλες εποχές).
    Σήμερα διαπιστώνουμε ότι εσείς και κάποια από τα σωματεία, που εκφράζονται μέσα από το άρθρο σας, κάνατε σημαία την οικονομική κρίση.
    Καταλήγοντας, αν και έχετε μια χρονική υστέρηση να κατανοήσετε κάποια πράγματα, ακούτε αυτά που άλλοι αντιλαμβάνονται πριν από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2η προσπάθεια για σχόλιο.
    1ο με ξέρουν όλοι και δεν χρειάζεται να κάνω αναφορά στο όνομά μου.
    2ο δεν περιμένω δικαίωση απόψεων από κανένα και δεν το έχω ανάγκη.
    Πάντα έγραφα αυτά που πίστευα χωρίς να περιμένω καμιά επιβράβευση .Εξάλλου όλο αυτό το διάστημα ως bloger και όχι σαν δημοσιγράφος που δεν είμαι Χρήστο έκανα πολλούς εχθρούς ουσιαστικά χωρίς λόγο ή ανταπόδοση .Και ξέρεις πως προσφέρεται ο χώρος για εκδουλεύσεις.
    Το αν συμφωνούν κάποιοι μαζίμου ή διαφωνούν είναι φυσικό.
    Το κακό είναι να μην βγαίνω αληθινός στα κακώς κείμενα που γράφω και κατακρίνω γιατί τότε δεν κερδίζει κανένας .
    Οπότε πολλές φορές έχω γκερμίσει μόνος μου το σύμπαν μου και δεν χρειάζομαι καμιά συμπαράσταση. Πες με αιτεριτκό περίεργο αλλά αυτές τις απόψεις έχω .
    Η ανάρτηση έγινε χωρίς διάθεση να σε στήσω στον τοίχο αντίθετα μάλλον θα βγεις πιστεύω κερδισμένος αν το δεις διαφορετικά.
    Πιστεύω ότι το πρώτο άρθρο σου το παλιό δεν ήταν δικό σου . Μπορεί να το έγραψες εσύ αλλά έπρεπε να ταιριάξεις απόψεις σχέσεις να μην χύσεις την καρδάρα με το γάλα.
    Όποιος σε διαβάζει θα διακρίνει ότι μπορεί να ξεφεύγεις μερικές φορές με απόλυτες απόψεις αλλά την ίδια στιγμή είσαι πολύ καυστικός για τις σχέσεις που υπάρχουν πχ μεταξύ των ακαδημιών της πόλης σου και πολλές άλλες τέτοιες αναφορές και παρεμβάσεις.
    Φαίνεται καθαρά πως νιώθεις πολύ άσχημα με τις καταστάσεις αυτές και το έχεις δείξει. Από την άλλη μεριά και το κατανοώ δεν μπορείς να χύνεις πάντα την καρδάρα γιατί στο τέλος θα μείνεις άνεργος γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα και δεν το έφτιαξες εσύ φυσικά.
    Βλέπεις η όποια διαπλοκή έχει ηλικία μεγαλύτερη από την δική σου την δική μου .
    Αντίθετα ως bloger μπορώ χωρίς μεγάλο κόστος (όχι ανεργος και μόνο μπινελίκια ) να γράφω αυτό που πιστεύω.
    Γαι να μην κρυβόμαστε άλλο ξέρεις ποιοί έκαναν αγώνα για να μην γίνει η μία κατηγορία για λόγους καθαρά εμπάθειας και τίποτα άλλο.
    Ξέρεις το παρασκήνιο και πόσο δημοκρατία επικρατεί στον χώρο και κατά πόσο προασπίζονται τα συμφέροντα του μπάσκετ και κατα΄πόσο υπάρχει ιδιοτέλεια.
    Χέστηκα αν δικαιώθηκα γιατί με τα μυαλά που υπάρχουν θα θέλει να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα αντί να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις.
    Το καράβι βουλιάζει και δεν βούλιαξε οριστικά πιστεύω γιατί ακόμη υπάρχει πολύ υλικό από πίσω. Φτάνει μόνο να πάρουν θέση άλλοι άνθρωποι στα πόστα άνθρωποι που έχουν όρεξη και ιδανικά. Και είναι ευκαιρία γιατί με την κρίση θα δεις ότι φέτος θα έχει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.
    Δεν είμαστε το μπάσκετ , απλά το ρημάδι το άθλημα μας έδωσε το δικαίωμα να γράφουμε γιαυτό και θα πρέπει να επιστρέφουμε που και που ένα μέρος της αναγνώρισης και της προβολής που κακώς πήραμε όλοι εμείς οι παρατρεχάμενοι και κολαούζοι.

    Είναι αυτοί που την μια στιγμή ψήφιζαν την πρόταση για δύο κατηγορίες ενώ ήξερα πως δεν έχει μέλλον και μόνο κακό θα κάνει και την επόμενη ημέρα έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσαν να αλλάξει το καθεστώς.
    Δεν είναι κωλοτούμπες ????????
    Πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω??????
    Αποτέλεσμα να έχουν διαλύσει να φυτοζωούν και αυτό γιατί δεν ήθελαν να σπάσουν αυγά...
    Με τέτοιους θα πάμε μπροστά???????
    Με τιμή Χατζηαντωνίου Δημήτρης
    6938088285
    dimcrop@rocketmail.com
    xanthibasket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου ζοριζοσασταν περσι για τις 2 κατηγοριες ριξτε τις 2 τελευταιες ομαδες απο την Α ωστε να ξαναγινει πρωταθλημα με 5.τι?δεν σας αρεσει πλεον αυτο;Περσι ηταν καλα που οι ομαδες ειχαν 8 παιχνιδια ολη τη σεζον;Περσι τα οικονομικα των ομαδων ηταν καλα και φετος εγιναν χαλια;περσυ υπηρχαν λεφτα ωστε να παιζουν οι ομαδες απο τη δραμα ως το σουφλι ενω φετος οχι;
    Φυσικά και ειμαι αντίθετος με τα 2 πρωταθληματα.Η εκασαμαθ δεν ειναι ουτε εσκα ουτε εσκανα να μπορει να συντηρει τοσα πρωταθληματα.
    Καταλληλη εποχη αλλαξατε αποψη..πριν τις εκλογες..μαλλον σκεφτηκατε οτι στις πολλες κολοτουμπες που γινονται απο ολους τους πολιτικους ,οι δικιες σας θα περναγαν απαρατηρητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρυσταλλίδης Χρήστος4 Ιουνίου 2012 στις 9:36 π.μ.

    Απάντηση σε Καλτσογιάννη: Σωματεία που εκφράζονται μέσα από τα άρθρα μου, ε; Τυχαίο και δεν με νοιάζει. Μισθό παίρνω από την «Εβδόμη» και όχι από τα σωματεία. Αν ο δικός σας περίγυρος έχει τέτοιους δημοσιογράφους και σκέφτεστε έτσι, πρόβλημά σας. Εμένα δεν με αφορά.
    Απάντηση σε Χατζηαντωνίου: Όλα τα άρθρα είναι δικά μου και δεν λογοδοτώ σε κανέναν. Αν θέλεις το πιστεύεις, οπότε μιλάμε σε λογική βάση. Αν δεν θέλεις, κράτα για πάρτη σου την εικόνα που ‘χεις για μένα και το λήγουμε εδώ.
    Άνεργος θα μείνω μόνο αν κλατάρει οικονομικά η εφημερίδα που συντηρεί 40 άτομα και τις οικογένειές τους κι όχι αν πάω κόντρα στο τοπικό μπάσκετ. Αλλοι τρώνε από το μπάσκετ, μην το χρεώνεις σ’ εμένα. Σ’ αυτόν τον τομέα ειδικά, σε παρακαλώ πρόσεχε τα λόγια σου, δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις. Ούτε ξέρεις τη φάτσα μου, ούτε ξέρεις τι ζωή κάνω ή πως τα βγάζω πέρα και με τι εισοδήματα. Βάλε λίγο φρένο στις εύκολες κουβέντες και στους χαρακτηρισμούς για τους ανθρώπους.
    Και κάτι τελευταίο: Η δημοσιογραφία, είτε μέσα από blog είτε μέσα από εφημερίδα, δεν είναι ψυχοθεραπεία για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του. Ειδικά ο δικός μας τομέας που ασχολείται με τον αθλητισμό, ο οποίος πρώτα απ’ όλα είναι διασκέδαση. Για μένα το γράψιμο είναι διασκέδαση. Όποιος πίσω από τα κείμενα βλέπει παρασκήνια και σκιές που κουνούν τα νήματα, ας κρατήσει αυτήν την αντίληψη για πάρτη του. Φυσικά και υπάρχουν κοπρόσκυλα που μηχανορραφούν, όμως σ’ αυτήν την περίπτωση βάλτε τα με τα κοπρόσκυλα κι όχι με τα κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς έχω τον δικό μου ψυχίατρο και μου βγαίνει δωρεάν.
    Αν ήταν διασκέδαση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα .
    Σε κάθε χώρο υπήρχαν και θα υπάρχουν τυχάρπαστοι. Δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο χώρος.
    Ανθρωποι από το πουθενά έστησαν δουλειες με τον αθλητισμό .
    Έξυπνη η κίνηση νε μεταφέρεις σε άλλο γήπεδο την κουβέντα.
    Τα σχόλια σου -άρθρα κριτικάρουμε και όχι την εφημερίδα. Μην προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.
    Μήπως ξέχασες τα σχόλια για bloger που είναι φερέφωνο ακαδημιών?????
    Τότε έκανες υψηλή κριτική και αρθρογραφία????
    Γιατί τώρα ενοχλείσαι όταν γίνεται κριτική στα άρθρα σου?
    Να θυμίσω τον σχολιασμό για το επισόδειο σε παιχνίδι πανκορασίδων όπου τα έβαλες με τα κορίτσια μιας ομάδας χωρίς να το ψάξεις και μάλιστα έκανε υψηλού επιπέδου διαπαιδαγώγηση???????
    Και όταν τελικά έμαθες ότι δεν έφταιγαν τα κοριτσάκια αλλά η αντίπαλη προπονήτρια τι έκανες για να φύγει η ρετσινιά γιατί αυτή έμεινε και το ξέρεις ότι πολύ εύκολα σπιλώνεται κάποιος και πολύ δύσκολα δικαιώνεται??????????
    Που το είδες το συμπέρασμα ότι τα παίρνεις από τον χώρο???????
    Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά γίνεται για τις διασυνδέσεις τον τρόπο απόκτησης πληροφοριών και την ανταπόδοση .
    Πως είναι δυνατόν να ξέρεις πριν από όλους χωρίς να είσαι παρών το τι έγινε σε Δ.Σ και να εκφράζεις συγκεκριμένη άποψη όταν είναι γνωστό σε όλους γιατί είναι μικρή η κοινωνία ότι έχει πατρότητα .
    Και πως με τόση ευκολία με χαρακτήριζες στα άρθρα σου όταν όπως λες ούτε με ξέρεις ούτε με γνώριζεις????
    Ασφαλώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάζει άποψη αλλά έχει βαρύτητα ποιά θέση έχει ο καθένας και αν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
    Δεν μπορεί την μια μέρα να υπερασπίζεσαι με πάθος και άποψη συγκεκριμένη θέση όταν μάλιστα εντελώς τυχαία ήταν χρονιά εκλογών και κάποιοι είχαν στο μυαλό τους την ανανέωση της υπάρξής τους και κάποιοι έκαναν πλάτη με τα άρθρα τους και την επομένη με άλλο βαρυσήμαντο άρθρο να τονίζουμε ότι η λύση είναι άλλη χωρίς μια αναφορά στην προηγούμενη θέση μια αιτιολόγηση .
    Αν αυτό δεν είναι κυβισμός ποιός είναι ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρυσταλλίδης Χρήστος6 Ιουνίου 2012 στις 9:15 π.μ.

    Εχεις δίκιο 100%. Και λίγα είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή