Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Παιδικό 19-11-2011

Νίκη για Χρυσούπολη εκτός την Ασπίδα ΑΠΣ  με 63-90.
Νίκη στο ντέρμπι της Ασπίδας2001 με τον Αρίωνα 57-50 .

Στον 2ο όμιλο  άνετη νίκη για τον Αστέρα με την Αγ.Βαρβάρα με 74-27.

Δύο πρόσωπα για τους μικρούς της Ασπίδας ΑΠΣ εναντίον της Χρυσούπολης.

Από την μια πολλά λάθη και μετά μια πολύ καλή προσπάθεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Η φιλοξενούμενη κατάφερα από την αρχή να ελέγξει το παιχνίδι και να πάρει κεφάλι δημιουργώντας διαφορά 12 πόντων εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της φιλοξενούμενης.
Αλλαγή αγωνιστικής συμπεριφοράς για την Ασπίδα που κατάφερε να μειώσει την διαφορά και να πάει στο ημίχρονο με 31-33. Ελπίδες για μια καλύτερη παρουσία στο δεύτερο μέρος αλλά η φιλοξενούμενη την ανάγκασε να κάνει ακόμη πιο πολλά λάθη.
Παραδόθηκε χωρίς μάχη στο δεύτερο μέρος.
Δίκαιη νίκη για την Χρυσούπολη που έκανε την δεύτερη συνεχόμενη της νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ.
14-20,17-13,17-37,15-20






Όταν ξέρεις ότι θα αναμετρηθούν οι δύο καλύτερες ομάδες περιμένεις και το ανάλογο θέαμα.

Πιστεύω ότι στο σύνολό τους οι παίκτες των δύο ομάδων είναι ποιοτικοί και δίκαια είναι στην κορυφή.
Υπήρχε μια πίεση τις προηγούμενες μέρες αλλά εκείνο που χάλασε την εικόνα του παιχνιδιού δεν είναι η κακή διαιτησία αντίθετα θα έλεγα πως ήταν πολύ καλοί και εδώ η σύμφωνη γνώμη και των δύο προπονητών αλλά αυτές οι οδηγίες για αυστηρή τήρηση των κανονισμών που σημαίνει φάουλ με το παραμικρό.
Όταν έχεις παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση δεν περιμένεις το λιγότερο βρώμικα φάουλ.
Δεν γίνεται την προηγούμενη αγωνιστική να πέφτει το ξύλο της αρκούδας και τώρα η κάθε απλή επαφή να δίνεται φάουλ. 
" Αυτές είναι οι οδηγίες αυτά ακολουθούμε".
Εντάξει αλλά έτσι χαλάει το παιχνίδι.  26-28 τα φάουλ αντίστοιχα. 3 ή 4 παίκτες με 5 φάουλ καναδυό με 4  σε ένα παιχνίδι που  δεν υπήρξε ίχνος σκληρού παιχνιδιού.
Αν το δίδυμο έπαιζε το παιχνίδι Ηρακλής-Ασπίδα 2001 τότε μια από τις δύο ομάδες θα πρέπει να είχε 100 φάουλ.
Άλλοι κανονισμοί ανά νομό?????Κύριε Μιχέλη μια απάντηση για το τι τελικά ισχύει.
Ένα είναι το σίγουρο   .
Έτσι χάνει το θέαμα το ίδιο το άθλημα.
Μουδιασμένοι ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες. στο 07,00 του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 01-00.
Άγχος πίεση και πολλά λάθη. Και από την άλλη σύγχυση για το πως θα πρέπει να παίζουν άμυνα.
Από πολύ νωρίς οι Πετκίδης Ψαλτόπουλος Χ"Αντωνίου είχαν από τρία φάουλ?????
Ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα οι παίκτες της Ασπίδας άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα στο παιχνίδι. Κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στον Αρίωνα με αποτέλεσμα να ξεφύγουν μέχρι 12 πόντους. Αν ήταν πιο εύστοχοι συγκεκριμένοι παίκτες στην τελική προσπάθεια το σκορ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.
Ήταν φανερό πως και οι δύο προπονητές είχαν δουλέψει συγκεκριμένα πλάνα πάνω σε παίκτες. Πως θα σπάνε τις παγίδες  πως θα γίνεται καλύτερα η διάσπαση κλπ.
Οι της Ασπίδας φάνηκαν πιο διαβασμένοι . Παίζοντας μια ιδιότυπη ζώνη ας την πω με συνεχή κίνηση που κατέληγε σε παγίδα στον παίκτη που θα έπαιρνε το περιφερειακό σουτ . Έτσι εκτός του Παπαδόπουλου του Αρίωνα που είχε καλά ποσοστά αλλά μικρή συμμετοχή οι υπόλοιποι ήταν τραγικά άστοχοι. Μπόρεί να σημείωσαν ποντους αλλά σε πολλές προσπάθειες. Στις δε βολές και οι δύο ομάδες ήταν τραγικές.
Από τον Αρίωνα ο πιο ψύχραιμος ήταν σίγουρα ο Χ.Σαββουλίδης.
Από την Ασπίδα καλή παρουσία του μικρού Ερμείδη .
Του για ένα ακόμη παιχνίδι ψύχραιμου Κουτρουβέλη. Τα ατού της γρήγορα φορτώθηκαν με φάουλ και πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής αλλά τα πήγαν καλά.
Τα πολλά φάουλ βασικών παικτών και για τις δύο ομάδες αναγκάζανε τους δύο προπονητές να ανακατεύουν συνεχώς την τράπουλα.
Ξέχασα να αναφέρω τις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών του Πιστόλα για την Ασπίδα -(κάταγμα)  και του Κούτρα Αρίων διάστρεμμα. Ήταν πολύ εμφανής η απουσία των δύο αυτών παικτών.
Περαστικά και στους δύο .
Εκεί λοιπόν που περίμεναν μια άνετη επικράτηση της Ασπίδας οι παίκτες του Αρίωνα προσπάθησαν και γύρισαν το παιχνίδι.
Η διαφορά έφτασε στους τρεις πόντους αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή.
Διαμαρτυρίες για το σφύριγμα στον Ελλυσαίο για μεταφορά ( στο βίντεο φαίνεται να γίνεται ) και χάνεται η μεγάλη ευκαιρία για τον Αρίωνα. Ξύπνησαν οι της Ασπίδας και κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί και να πάρουν την νίκη .
Από το παιχνίδι που θα το χαρακτήριζα κακό μένει η απορία πως θα ήταν εάν τα σφυρίγματα ήταν λιγότερα και αν ήταν εύστοχοι οι παίκτες. Στον επόμενο γύρο ίσως το δούμε αυτό.

"Αγχωτική"  χαρακτήρισε την νίκη της ομάδας του ο Κ.Ιωαννίδης που τελικά δεν απολογήθηκε γιατί η ΕκασαμαΘ  ανέβαλε την διαδικασία..........................
"Θα μπορούσαμε να τελειώσουν νωρίς το παιχνίδι εάν ήμασταν  πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Ήταν φανερό πως τα πόδια των παικτών βάρυναν αρκετά . Μετράει τελικά η νίκη και για μια κόμη φορά η καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους.Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και των δύο ομάδων για το αγωνιστικό ήθος που έδειξαν. Αντίπαλο στο παιχνίδι και φίλοι μετά από αυτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που άντεξε το κρύο"
Η άλλη μεριά

Χ.Παπαδόπουλος (Αρίωνας).


"Πιστεύω ότι κέρδισε δίκαι η Ασπίδα μιας και στα 38 λεπτά του παιχνιδιού ήταν καλύτερη και εμείς εκτός παιχνιδιού. Η προσπάθεια των τελευταίων δύο λεπτών δεν ήταν αρκετή για να καλύψουμε την διαφορά. Παρόλα αυτά οι παίκτες του τα πήγαν καλά και πάλεψαν σε ένα παιχνίδι που χάσαμε τον στόχο μας και τα αγωνιστικά πλάνα μας από τα πολλά φάουλ. Η διαιτησία ήταν πολύ καλή και ίσως έκανε κάποια λάθη που δεν επηρέασανν σε καμιά περίπτωση το παιχνίδι.
Δεν μετράει τόσο το αποτέλεσμα γιατί αυτή η ομάδα έχει σαν στόχο την διάκριση την επόμενη χρονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που προσπάθησαν να ξεπεράσουν το αρχικό τους τρακ. Δίκαιη η νίκη της Ασπίδας και συγχαρητήρια στους παίκτες της"

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
17-08,14-12,09-09,17-21
Ασπίδα2001(Κ.Ιωαννίδης)Ερμείδης11(1).Γεωργιάδης,Κουτρουβέλης9(1),Τσίλογλου1,Καργίδης,Τσολακίδης
Πετκίδης11,Χ"Αντωνίου10,Βαλασίδης6,Θεμιστοκλής3,Μπουραζάνης1

Αρίωνας(Χ.Παπαδόπουλος).Τζάστας11(1),Τασσος,Θεοδωρίδης,Θεοδωρόπουλος,Ντούβελος7(1)
Σαββουλίδης8(1),Ψαλτοπουλος10(1),Καρτάλης8,Αμετ,Σιδηρόπουλος,Δουμπάς,Παπαδόπουλος6.

Αποσπάσματα και από τα δύο παιχνίδια αύριο.


3 σχόλια: