Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να κάτσουμε σαν άνθρωποι στιγμή ήσυχα να ξαποστάσουμε βρε αδερφέ από τα ωχ και τα αχ βαχ.

Λίγο η ζέστη λίγο η ανάγκη για χαλάρωση και δεν υπάρχουν νέες αναρτήσεις.
Λένε ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ειδήσεις !!!!!!!!
Ίσως αυτό να γινόταν σε παλαιότερες και καλύτερες εποχές σπάνιο είδος στην εποχή μας.
Στην σκιά του σκανδάλου στο ποδόσφαιρο έμεινε λίγο πίσω το μπάσκετ και προσπάθησε να κρύψει τα δικά του προβλήματα για μια ακόμη φορά.
Από την Α1 που ουσιαστικά είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων τα νέα είναι όχι απλά δυσάρεστα αλλά το πιο σημαντικό θα χαθεί μια ακόμη ευκαιρία ίσως η μεγαλύτερη να δοθούν λύσεις Μάλλον όλοι βολεύονται φαίνεται με την κατάσταση ...
Απλήρωτοι παίκτες σε κάθε κατηγορία κάτι που επιβεβαιώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ .
Σε μια μικρή τηλεφωνική κουβέντα που είχα με τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ κο Παυλίδη λίγο πολύ η τακτική που ακολουθούν σε μορφή οδηγιών προς παίκτες για την Α2 και τις μικρότερες κατηγορίες είναι "Παιδιά προσέξτε πολύ , μην ακούτε τις σειρήνες κοιτάξτε να υπογράψετε συμβόλαια τουλάχιστον σε ομάδες που είναι δίπλα στο σπίτι σας για να μετριαστούν τυχόν δυσκολίες"
Σε άλλη ερώτηση πόσο θα τραβήξει η βαλίτσα η πρόβλεψη του προέδρου ήταν "Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν το λιγότερο 5!!!!! χρόνια για να μπει κάποια τάξη!!!!!!!!!!!!.


Στο κοντινό μέλλον το xanthibasket  θα έχει την τιμή να κουβεντιάσει με τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ για όλα τα θέματα που αφορούν τους παίκτες. Και κάτι τελευταίο και έχει να κάνει με την σκέψη του ΠΣΑΚ προκειμένου να γίνεται καλύτερη εκπροσώπηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων των παικτών. Σκέφτονται να αλλάξει ο τίτλος  και να βρεθεί κάποια φόρμουλα για την συνολική εκπροσώπηση όλων των παικτών αμειβομένων και μη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα πρέπει το συνδικαλιστικό όργανο να μπει μπροστά και αυτό κάνει.
Όπως θα έχετε διαβάσει έγιναν αρκετές προσπάθειες από την μεριά του ΠΣΑΚ να προσελκύσει νέο κόσμο στο μπάσκετ και τα πήγε από καλά μέχρι πολύ καλά.
Είχα εικόνα τουλάχιστον στο πρώτο 3χ3 και πιστεύω εάν γίνει προσπάθεια να περάσει και σε μικρότερες πόλεις πέρα από Αθήνα και Θεσ/νίκη το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο. Είναι και ο Π.Σπανός στην μέση που έχει όρεξη και πολλά μπορεί να γίνουν.
Στα τοπικά η χρονιά είχε τα καλά της και τα στραβά της.
Ας τα δούμε ένα ένα.
Σαν χρονιά ήταν ιδιαίτερη γιατί ήταν ένα πείραμα σε αναμονή κατά πόσο η κρίση θα τρέξει κάποια  προβλήματα και τις ανάλογες λύσεις. Ήταν έχω την εντύπωση οι περισσότεροι σε μια είδους επιφυλακή βλέπουμε και κάνουμε ανα πάσα στιγμή. Η όλη ιστορία ήταν κάτι καινούργιο για τις περισσότερες ακαδημίες. Τα ήδη ασφυκτικά προβλήματα έγιναν μεγαλύτερα και οι πιο προνοητικοί κράτησαν επιφυλάξεις και πισινές. Όσοι δεν μπόρεσαν και κυρίως το κομμάτι του γυναικείου μπάσκετ ήταν αυτό που έπαθε την μεγαλύτερη ζημιά.Σε γενικές γραμμές έχω την εντύπωση πως υπήρξε κάποια εγρήγορση από τις ομάδες που βγήκαν για πρώτη φορά και απαίτησαν!!!!!!!

Πάμε κατηγορία κατηγορία.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
Θα γίνει πρωτάθλημα δεν θα γίνει και αν γίνει πότε θα ξεκινήσει και αν ξεκινήσει πότε θα τελειώσει??
Θα προλάβει να γίνει η τελική φάση??
Ίσως η χειρότερη διοργάνωση  με τα χειρότερα αποτελέσματα.Όλα αυτά τα τουρνουά σκοπό έχουν να δώσουν την ευκαιρία στα προ αγωνιστικά τμήματα να πάρουν παιχνίδια και όχι μόνο προπονήσεις.
Δεν έγινε αυτό και μακάρι να αποτελέσει μάθημα το πάθημα.
Ξεχάστηκε γρήγορα.

Παιδικό.
Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα.Στην πρώτη φάση επικράτησαν οι γνωστές ομάδες σε όλους τους ομίλους. Στον πρώτο όμιλο τον ρόλο ανέλαβε ο Πανσερρα¨κός με δεύτερη την ομάδα των Τιτάνων 2ος Όμιλος η Ένωση μαζί με τον Αστέρα. 4ος Ολυμπιάδα με την Θύελλα.
Αφήνω τελευταίο τον 3ο γιατί είχε και την περισσότερη προβολή.
Για μια ακόμη χρονιά δύο ομάδες από την Ξάνθη πήραν την πρόκριση.Έμεινε απ έξω ο ΓΑΣ πρόκριση που κρίθηκε στο παιχνίδι με τον Αρίωνα στην Κομοτηνή. Πόσα δεν ακούστηκαν για τα παιχνίδια και σκέφτομαι αν τελικά είχαν αξία και σημασία όσα έγιναν.
Εντύπωση μου είχε κάνει τότε το πλήθος των σχολίων σε μια ημέρα.Έκπληκτος από τον συνολικό αριθμό των σχολίων περίπου 40 προσπαθούσα να βρω το σημαντικό από την .όλη ιστορία.
Η ουσία είναι μια τρύπα στο νερό.
Ξεκινάει η δεύτερη φάση  με μεγάλο φαβορί την Ένωση και μεγάλο μνηστήρα τον Πανσερραϊκό.
Και οι δύο ομάδες έδειχνα πως θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος μόνο που φέτος δεν ήταν οι ακτύπητες ομάδες της προηγούμενης χρονιάς.Τόσο ο Αρίωνας όσο και η Ασπίδα έδειχναν πως μπορούσαν να κάνουν το κάτι τοις παραπάνω. Παιχνίδια που έκριναν την πρωτιά ήταν τα Αρίωνας -Πανσερ/κός
Πανσερ/κός -Ασπίδα  , Ασπίδα-Ένωση και Ασπίδα-Πανσε/κός.Για το τελευταίο τι να πω ......
Κάποιοι έκριναν πως μαζί με την όποια επιτυχία κρίνεται και το δικός τους μέλλον .
Ακούστηκαν τόσα πολλά και ακόμη συνεχίζουν να λένε για δήθεν δική μου εύνοια σε συγκεκριμένες ομάδες.
Λυπάμαι πολύ για το όσα ακούστηκαν σε βάρος μου και να ξέρουν ότι οι τοίχοι έχουν αυτιά...

Σκοπός τους δεν είναι να βγάζουν καλούς παίκτες αλλά να κερδίζουν με κάθε τρόπο.Και η ήττα που είναι μέσα στο παιχνίδι τους χαλάει και αρχίζουν τα δικά τους.
Δικαίως ή αδίκως στα τελικά πέρασε η Ένωση που κατάφερε και εκπροσώπησε το επαρχιακό το τοπικό μας μπάσκετ για τρίτη συνεχή χρονιά.
Δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη αλλά και μόνο που ήταν παρών για άλλη μια χρονιά είναι μαγκιά των παικτών και του προπονητή της.
 Η νέα χρονιά μακάρι να έχει την συνέχεια και να μας εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο όποια ομάδα βγει πρώτη.

ΕΦΗΒΙΚΟ
Είδα μαζί με πολλούς το καλύτερο παιχνίδι πιστεύω όλης της χρονιάς . Ήταν στα πλαίσια του εφηβικού τελική φάση ΕκασΑΜαΘ μεταξύ Ενώσεως και Πανσερ/κού.
Από τα παιχνίδια που χαίρεσαι να βλέπεις και προπάντων που διάλεξες το μπάσκετ σαν πρώτο άθλημα.Ματσάρα σε όλα του με έναν καταπληκτικό Καραμπέκη που δικαιολογεί κάθε μέρα την συνεχή επιλογή του στις Εθνικές ομάδες με έναν επίσης επιλεχθέντα στις Εθνικές Πιεβάλιτσα και πάει λέγοντας. Αν είχαμε τακτικά τέτοια παιχνίδια θα ήταν από μόνα του διαφήμιση του μπάσκετ.
Παράκληση σε όποιον έχει το βίντεο του παιχνιδιού να το στείλει.
Με την σειρά του ο Πανσερρα'ικός πέρασε στους πανελλήνιους αγώνες και για μια ακόμη φορά έδειξε πως γίνεται καλή δουλειά στις ομάδες της περιοχής μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπάνε την δουλειά τους και δικαιώνονται από τα συνεχή καλά αποτελέσματα.

Β΄ΑΝΔΡΩΝ
Το δεύτερο κακό πρωτάθλημα.Λίγες ομάδες συνέπεια λίγες αγωνιστικές κανένα ενδιαφέρον.
Πρωταθλήτρια δίκαια η Φιλία που περιμένει να μάθει τι θα γίνει την νέα χρονιά.

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ
Η πώληση της Μάκρο Ξάνθη μοιραία έστρεψε το ενδιαφέρον μου σε μεγάλο βαθμό στην Α΄ Ανδρών.
Ένα πρωτάθλημα μεταξύ παρεών και φίλων όπως πολύ εύστοχα είχε επισημάνει  ένας φίλος.
Έπρεπε λοιπόν να του δωθεί μια ευκαιρία μεγαλύτερης προβολής.Αν έγινε αυτή η προβολή θα δείξει το αποτέλεσμα.
Δύο ταχύτητες στις δυνατότητες των ομάδων .Ο Ορφέας να θέλει να γυρίσει πίσω στα Εθνικά πρωταθλήματα με αποτέλεσμα να μαζέψει ότι καλύτερο υπήρχε .Από την άλλη οι επίδοξοι ανταγωνιστές Ρούπελ με άγνωστο Χ  την Ολυμπιάδα. "Θα είμαστε η έκπληξη του πρωταθλήματος"
Μ.Ξανθίδης και δικαιώθηκε πλήρως. Λίγο έλειψε να χτυπήσει και την πρώτη θέση.
Στην μεταξύ τους αναμέτρηση  (Ολυμπιάδα-Ορφέας ) φάνηκε γιατί πήραν τις δύο πρώτες θέσεις.
Τα καλύτερα ρόστερ στις δύο πρώτες ομάδες. Άλλωστε και στην ψηφοφορία των προπονητών αυτό φάνηκε.
Δίκαια πρωταθλητής ο Ορφέας δίκαια δεύτερη η Ολυμπιάδα αλλά δίκαια κυπελλούχος η Χρυσούπολη.
Το ήθελε πιο πολύ ο Αμπελακιώτης και η παρέα του και το πήραν στο σπίτι τους σε ένα καλό παιχνίδι που αν δεν είχε και τα πολλά νεύρα ίσως να ήταν ακόμη καλύτερο.
Αν πάλι είχε και μεγαλύτερη προβολή από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ......................................
Ο Αρίωνας για μια ακόμη χρονιά και χαρά στην υπομονή του (Χ.Παπαδόπουλος) κατάφερε και έμεινε ζωντανός όπως ζωντανή έμεινε τελικά και η ΑΕΚ των Παπαδόπουλου (πρώην) Βουτσά (νυν).Εκεί να δείτε μπάχαλο μέχρι να μάθουμε εάν οι Τιτάνες δώσουν ή δεν δώσουν αγώνα μπαράζ.
Την μια έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να δοθεί αγώνα μπαράζ οπότε οι ομάδες αφήνουν ελεύθερους τους παίκτες και την άλλη ξαφνικά αποφασίζουν κατακαλόκαιρο να δοθεί αγώνας. Παρ τ΄αυγό και κούρεψτο........
Και τώρα το ερώτημα είναι τι θα γίνει???????
Από την αρχή της χρονιάς με την βοήθεια όλων των ανθρώπων της Α΄ Ανδρών τέθηκε το ζήτημα της επόμενης χρονιάς. Βλέπετε οι άνθρωποι ξέρουν καλύτερα τις οικονομικές δυνατότητες τους και ήθελαν αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Μια κατηγορία δύο όμιλοι. Ίσως να μην έχει καλύτερο θέαμα και ανταγωνισμό αλλά θα έχει σίγουρα  λιγότερα έξοδα και αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο που ενδιαφέρει όλους και έχει να κάνει με την επιβίωση των ομάδων τους.
Που φτάσαμε να μην μπορεί να γίνουν πρωταθλήματα .....................
Και σε όλα αυτά η διάλυση της Ηράκλειας ήταν το κερασάκι ..............
Η πίεση φέρνει αποτελέσματα και η Εκασαμαθ ουσιαστικά σύρθηκε πίσω από τα γεγονότα .
Προσπάθησε να ξεπεράσει την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι ομάδες (επιστολή στην επιστολή) παίρνοντας την απόφαση να στείλει με την σειρά της μια επιστολή με την οποία ζητάει τις προτάσεις των ομάδων για την νέα χρονιά.
Όταν λειτουργείς έτσι δεν υπάρχει πρώτον διάθεση να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου .Προσπαθεια να μειωθεί η κακή εικόνα πιο πολύ δείχνει παρά ουσιαστική ένδειξη αποδοχής και συνεργασίας .Έστω και έτσι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τις ομάδες. Έγινε κάποια αρχή και τα αποτελέσματα θα δείξουν πραγματικές προθέσεις.
Αν με τη σειρά τους οι ομάδες επαναπαυθούν και δεν συνεχίσουν την πίεση θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα. Δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογών και αδράνειας. Αν θέλουν να έχουν αγωνιστικά πρωταθλήματα πρέπει να βάλουν κάτω τον πισινό τους να καλέσουν ένα γενικό μάζεμα όλων και επιτέλους να αποφασίσουν έστω και στα λίγα τι θέλουν τι πιστεύουν τι μπορούν να κάνουν για να υπάρχει μέλλον. Το πρόβλημα είναι να καθίσουν να μιλήσουν ανοιχτά με μοναδικό σκοπό να δώσουν λύσεις . Ευθύνες υπάρχουν πολλές σε όλους σε κάποιους το μέγεθος είναι τεράστιο.
Φυσικά Κυριακή κοντή γιορτή και από το αποτέλεσμα θα κριθούν όλοι.
Για πρώτη φορά στην προσπάθεια που έγινε για την προβολή των τοπικών πρωταθλημάτων διοργανώθηκε και μια μικρή γιορτή με την συμπαράσταση όλων. Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα πριν και μετά το ALL-STAR δεν ένιωσα και τόσο καλά. Μπορεί να είχα την ιδέα και να έτρεξα κάτι παραπάνω αλλά είναι πολλοί αυτοί  που δεν ακούστηκε το όνομά τους.
Από τους παίκτες που έδωσαν το παρών τους φίλους που βοήθησαν μέχρι και τους προπονητές που ήρθαν σαν θεατές. Αγγελωνίτης Σαριαννίδης , Καλφόπουλος κλπ.
Υπήρξε όμως όπως θα είδατε πολύ παρασκήνιο και πόλεμος σε μια προσπάθεια που μοναδικό σκοπό είχε να προβληθεί το τοπικό μπάσκετ. Τι είδους άρρωστα μυαλά έχουν τις τύχες του μπάσκετ στα χέρια τους δεν μπορώ να το καταλάβω. Πίεση στους διαιτητές σε ομάδες και άλλα πολλά χαζά γιατί??????
Χαλάστηκαν ???Ας το έκαναν τότε οι ίδιοι γιατί ξέρω ότι τους έγιναν προτάσεις παλαιότερα να διοργανωθεί κάτι παρόμοιο. Γιατί δεν το έκαναν???
Και μετά οι πολύ φθηνές δικαιολογίες.
Το κάνει γιατί θέλει να βγάλει χρήματα!!!!!!!!!!!!!!
Να τους στείλω τους λογαριασμούς του κινητού???????????????
Το κάνει για δική του προβολή...
Φτάνει τόση νιώθω πολύ άβολα .Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να με βλέπουν ως παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τα του χώρου.Αυτό είναι προνόμιο άλλων. Μου φτάνει η αναγνώριση από τους παίκτες.
Το κάνει γιατί έχει το παιδί του και θέλει να το προωθήσει????
Αυτό είναι ίσως από τα λίγα που δεν σηκώνω κουβέντα.
Μπαγλαμάδες προσέξτε καλά μην παίζετε με την ιδιότητα του πατέρα γιατί θα σας πάρει ο διάολος.
Αν ήθελα να χρησιμοποιήσω άλλους τρόπους που τους ξέρετε καλά θα έβαζα τον μικρό και στα κλιμάκια και εδώ και εκεί . Ξέρω την δύναμη που έχει κάθε ΜΜΕ αλλά ευτυχώς έχω τις δικέ μου απόψεις και ιδέες. Αν ο μικρός είναι καλός θα παίξει αν δεν είναι δεν θα παίξει και σε καμιά περίπτωση δεν θα τον βοηθήσω με πλάγιο τρόπο.
Τα αρνιά και τα δοχεία με τις φέτες άλλοι τα έστελναν .........

Κλείνω με την ευχή τα στραβά να είναι λιγότερα για να γκρινιάζω λιγότερο.
Είναι ευκαιρία για ανάσες και ξεκούραση το διάστημα που απομένει .
Μετά ο θεός βοηθός γιατί μάλλον θα είναι πολύτιμη η βοηθειά του.
Να ευχαριστήσω όλους όσους κάνετε την τιμή και τον κόπο και διαβάζεται τις αναρτήσεις γράφεται τα σχόλια αν και θα ήθελα πιο πολλά και πλούσια σχόλια και ελπίζω εκείνο το άρθρο που υποτίθεται θα έχω για το καλοκαίρι να είναι έτοιμο .......................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου